Относно конкретна обява
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- waterboy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e38 735i
- Мечтае да кара: вана
- Детайли за колата: M62
Относно конкретна обява
Здравейте колеги продадох е36-цата и съм се насочил към е39 в момента гледам 1 обява от 2-3 седмици някакви впечатления от снимките и какво евентуално да очаквам като изненада мисля да ходя в събота да я гледам а може и някой да я знае и да даде повече информация ето и обявата
http://www.cars.bg/c368043
http://www.cars.bg/c368043
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Re: Относно конкретна обява
Здравей, колега!
Гледай да пали топла и студена без много въртене, студена да работи сравнително меко. Виж помпата да не е бутната докрай към мотора, покрай турбото да няма омаслявания. Не се примирявай с никакви пушеци освен черни и то само при натоварване на мотора в движение, виж да не надува в разширителния съд, ако я тестваш по-дълго, забележи нивото на охладителната течност преди и след теста. Обърни внимание с какво окачване е отзад - ако е на въздух, дали работи коректно системата и дали индикацията на таблото свети на контакт. Окачването и рейката ще усетиш най-добре в какво състояние са някъде на павета, примерно по "Цар Борис" се усещат всички луфтове. Огледай я отдолу за течове от мотора и кутията. Кутията да включва плавно, без ритане особено при рязко спиране. За това се сетих сега.
Колата ми изглежда редена обаче, а лично аз бягам от такива, но може и да си заслужава все пак! И автомат и комби на тдс, не чакай икономия на гориво, градско особено!
Успех и да се похвалиш!
Гледай да пали топла и студена без много въртене, студена да работи сравнително меко. Виж помпата да не е бутната докрай към мотора, покрай турбото да няма омаслявания. Не се примирявай с никакви пушеци освен черни и то само при натоварване на мотора в движение, виж да не надува в разширителния съд, ако я тестваш по-дълго, забележи нивото на охладителната течност преди и след теста. Обърни внимание с какво окачване е отзад - ако е на въздух, дали работи коректно системата и дали индикацията на таблото свети на контакт. Окачването и рейката ще усетиш най-добре в какво състояние са някъде на павета, примерно по "Цар Борис" се усещат всички луфтове. Огледай я отдолу за течове от мотора и кутията. Кутията да включва плавно, без ритане особено при рязко спиране. За това се сетих сега.
Колата ми изглежда редена обаче, а лично аз бягам от такива, но може и да си заслужава все пак! И автомат и комби на тдс, не чакай икономия на гориво, градско особено!
Успех и да се похвалиш!
- kik666
- е34 фенче
-
- Кара: мфили
- Детайли за колата: бензинояд
Разходи се ей го къде е Нови Искър, ама като знам на кой е колата 101% съм сигурен,че е читава 

- waterboy
- кандидат ентусиаст
-
Мерси за бързите отговори прочетох че слабите места са им главно в охладителната система(водната помпа) и ангренажната верига, не видях че е от Нови Искър тя била близо до мене ще се чуя с момчето и ще я видя ако ми допадне самата кола ще я закараме в сервиз да се види и така 

- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
- Кара: е53
нормално ли е пластмасата около скоростния лост да я няма? аз бих гледал доста внимателно... че и диагностика бих и закачил
- waterboy
- кандидат ентусиаст
-
Да това го забелязах и аз внимателно ще се гледа 36-цата я взех така без оглед в сервиз и диагностика и после главоболия
на снимата ми се вижда че я няма кожата а не пластмасата на место ще се види имам 1 въпрос да ме притеснява ли това че колата е с чип?

- ico530d
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d '00
- Мечтае да кара: F10
- Детайли за колата: Брутилда
Здравей колега, абе колата не изглежда зле, обаче (лично мнение ще последва), защо не погледнеш комън рейла вместо тдс?
Виждал съм 525д, 530д (комби) за около 1000лв отгоре. Освен кожата и мултифункцията какви други екстри има? Внимавай с автомата, дали набира равномерно, питай къде е правен тоя чип. Аз, когато си избирах кола, гледах такава, по която има максимално МАЛКО работа по нея и да има някакви екстри.
Ако все пак ти харесва и е читава, пожелавам успех!!!

Виждал съм 525д, 530д (комби) за около 1000лв отгоре. Освен кожата и мултифункцията какви други екстри има? Внимавай с автомата, дали набира равномерно, питай къде е правен тоя чип. Аз, когато си избирах кола, гледах такава, по която има максимално МАЛКО работа по нея и да има някакви екстри.
Ако все пак ти харесва и е читава, пожелавам успех!!!

- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
- Кара: е53
не, ама си прави изводи как е карана 

- Zapa
- ентусиаст
-
- Кара: сивушка на нафта
- Conqueror
- младши ентусиаст
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание
Колега един съвет от мен дизел автоматик комби е комбинация която може да те разори
2.5 тдс по принцип е здрав мотор(зависи на колко милиона километра е и дали са полагани съответните грижи за него) но предполгам си се информирал из форума за проблемите свързани с него и колегата Z3Ro* по горе те е посъветвал много добре
Автомата предполагам и там си наясно с цифрите при евентуални ремонти нивомата не е особедно скъп за подръжка 700лв в най лошия случей.
Обективно ако автомобила е найстина в добо състояние ще останеш доволен
Лично аз преди време си търсех е36 но 2.8 тогава цените не падаха под 7к и си взех е39комби комфорта който може да ти предложи е39ката найстина е огромен.Но ако нямаш стабилен доход те съветвам да си намериш хубава е36-ца.
Успрехи с търсенето и евентуалната покупка

2.5 тдс по принцип е здрав мотор(зависи на колко милиона километра е и дали са полагани съответните грижи за него) но предполгам си се информирал из форума за проблемите свързани с него и колегата Z3Ro* по горе те е посъветвал много добре

Автомата предполагам и там си наясно с цифрите при евентуални ремонти нивомата не е особедно скъп за подръжка 700лв в най лошия случей.
Обективно ако автомобила е найстина в добо състояние ще останеш доволен

Лично аз преди време си търсех е36 но 2.8 тогава цените не падаха под 7к и си взех е39комби комфорта който може да ти предложи е39ката найстина е огромен.Но ако нямаш стабилен доход те съветвам да си намериш хубава е36-ца.
Успрехи с търсенето и евентуалната покупка
Последна промяна Conqueror на 18 Сеп 2013, 14:54, променена общо 2 пъти

- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325 dizel
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... B#p1094140 тук пише всичко и успех 

Аз лично имам известни притеснения. Това окачване плюс факта, че най-вероятно е "чипосана" , ме навеждат на мисълта, че едва ли е карана от някой пенсионер до супер маркета и обратно , по скоро и е извадена душата, сега е закрепена и се продава 

Не Мы такие, Жизнь такая
- waterboy
- кандидат ентусиаст
-
Ще по прочета още неща за ТДС-а каквото и бмв да взимам мисля да го карам на доказал се майстор от форума за цялостен преглед + диагностика. За въпросното бмв разговарях с момчето и вече е без М броня и с други джанти и този чип ме притеснява но не ми пречи да я видя. Останах с впечатление че всеки си хвали неговото не сам тук а и във други форуми 1 му харесал тдс-а друг не 3-ти 2.0ката била мудна слаба и така на татък, различни хора различни идеали всеки според възможностите си. Да разбирам ли че по добре седан от колкото комби само при него ли го има нивомата и какво точно представлява (май по добре да се разровя цялостно из форума)
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Колата е на колега от форума...
Мунига ми идва в повече, ама щом ти харесва..
За сефте виждам Е39 със седалки от Е46

Мунига ми идва в повече, ама щом ти харесва..
За сефте виждам Е39 със седалки от Е46

- waterboy
- кандидат ентусиаст
-
Май ще се ориентирам и за някой бензинов мотор понеже не карам и много като КМ (средно 8-9к на година)
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3