2.5 тдс чукане при центровка
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- petrol c20xe
- Потребител
-
2.5 тдс чукане при центровка
Здравейте на всички значи колата е е39 2.5 тдс проблема е че след сваляне на главата която беше спукана и след ремонта и при монтиране и зацепване сега като я запаля и има някакво странно чукане от към помпата или дюзите и не работи равномерно пуши доста та значи нагласих колата на белези долу през маховика с болта за блокиране горе нямах инструмент за вала и го нагласих горе долу да се каже на око но не точно пак с мерене стана работата и развих зъбното колело след това свалих вала и всичко останало като веригата е бях вързал за всеки случай да не се размести ,от коляновия вал и от помпата нищо не съм свалял или размествал а сега колата чука както казах и пуши не работи изобщо както преди ремонта също и търбичките свалях но ги бях надписал спрямо помпа/цилиндри и няма как да съм ги объркам.Моля дайте съвет какво може да е за да оправя колата благодаря предварително
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Re: 2.5 тдс чукане при центровка
А върви ли нормално колата, колега? И какъв е пушекът?
На мен ми се струва, че има нужда от центровка на ГНП-то. Освен това така на око по принцип може и да си се справил добре с разпределителния вал, но може и да не си, та провери и него...
Предполагам след една точна центровка ще си ок!
На мен ми се струва, че има нужда от центровка на ГНП-то. Освен това така на око по принцип може и да си се справил добре с разпределителния вал, но може и да не си, та провери и него...

Предполагам след една точна центровка ще си ок!
Щом проблема се явява след ремонт е вследствие на него. Както се каза и по горе, объркана е центровката (синхронизацията) на двигателя, или центровката на помпата. Ако след центровката сте превъртяли два пъти КВ на ръка и с нормално усилие, значи синхронизацията КВ - РВ е ОК. Ако сте пропуснали ... има вариант за грешна синхронизация и чукането да се дължи на среща КВ - клапани. Което не е добре. Добрия вариант е грешна синхронизация на помпата, или само грешен аванс. "А дано, ама ... "
- petrol c20xe
- Потребител
-
не е помпата днес я въртях и почти без резултат пак си чука и не работи добре пуши доста
4 мнения
• Страница 1 от 1