Относно конкретна обява

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e38 735i
Мечтае да кара: вана
Детайли за колата: M62

Относно конкретна обява

Мнение от waterboy » 18 Сеп 2013, 1:03

Здравейте колеги продадох е36-цата и съм се насочил към е39 в момента гледам 1 обява от 2-3 седмици някакви впечатления от снимките и какво евентуално да очаквам като изненада мисля да ходя в събота да я гледам а може и някой да я знае и да даде повече информация ето и обявата

http://www.cars.bg/c368043

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
Мечтае да кара: Murcielago SV

Re: Относно конкретна обява

Мнение от Z3Ro* » 18 Сеп 2013, 1:44

Здравей, колега!
Гледай да пали топла и студена без много въртене, студена да работи сравнително меко. Виж помпата да не е бутната докрай към мотора, покрай турбото да няма омаслявания. Не се примирявай с никакви пушеци освен черни и то само при натоварване на мотора в движение, виж да не надува в разширителния съд, ако я тестваш по-дълго, забележи нивото на охладителната течност преди и след теста. Обърни внимание с какво окачване е отзад - ако е на въздух, дали работи коректно системата и дали индикацията на таблото свети на контакт. Окачването и рейката ще усетиш най-добре в какво състояние са някъде на павета, примерно по "Цар Борис" се усещат всички луфтове. Огледай я отдолу за течове от мотора и кутията. Кутията да включва плавно, без ритане особено при рязко спиране. За това се сетих сега.
Колата ми изглежда редена обаче, а лично аз бягам от такива, но може и да си заслужава все пак! И автомат и комби на тдс, не чакай икономия на гориво, градско особено!
Успех и да се похвалиш!

е34 фенче
Аватар
Кара: мфили
Детайли за колата: бензинояд

Мнение от kik666 » 18 Сеп 2013, 1:50

Разходи се ей го къде е Нови Искър, ама като знам на кой е колата 101% съм сигурен,че е читава :winky:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от waterboy » 18 Сеп 2013, 2:01

Мерси за бързите отговори прочетох че слабите места са им главно в охладителната система(водната помпа) и ангренажната верига, не видях че е от Нови Искър тя била близо до мене ще се чуя с момчето и ще я видя ако ми допадне самата кола ще я закараме в сервиз да се види и така :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е53

Мнение от Cyberloner » 18 Сеп 2013, 8:36

нормално ли е пластмасата около скоростния лост да я няма? аз бих гледал доста внимателно... че и диагностика бих и закачил

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от waterboy » 18 Сеп 2013, 11:59

Да това го забелязах и аз внимателно ще се гледа 36-цата я взех така без оглед в сервиз и диагностика и после главоболия :mhihi: на снимата ми се вижда че я няма кожата а не пластмасата на место ще се види имам 1 въпрос да ме притеснява ли това че колата е с чип?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530d '00
Мечтае да кара: F10
Детайли за колата: Брутилда

Мнение от ico530d » 18 Сеп 2013, 12:17

Здравей колега, абе колата не изглежда зле, обаче (лично мнение ще последва), защо не погледнеш комън рейла вместо тдс?
Виждал съм 525д, 530д (комби) за около 1000лв отгоре. Освен кожата и мултифункцията какви други екстри има? Внимавай с автомата, дали набира равномерно, питай къде е правен тоя чип. Аз, когато си избирах кола, гледах такава, по която има максимално МАЛКО работа по нея и да има някакви екстри.

Ако все пак ти харесва и е читава, пожелавам успех!!! :ok: :ok: :ok: :ok:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е53

Мнение от Cyberloner » 18 Сеп 2013, 12:18

не, ама си прави изводи как е карана :lol:

ентусиаст
Аватар
Кара: сивушка на нафта

Мнение от Zapa » 18 Сеп 2013, 12:26

питай и как е станала 160 коня :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание

Мнение от Conqueror » 18 Сеп 2013, 12:35

Колега един съвет от мен дизел автоматик комби е комбинация която може да те разори :mhihi:

2.5 тдс по принцип е здрав мотор(зависи на колко милиона километра е и дали са полагани съответните грижи за него) но предполгам си се информирал из форума за проблемите свързани с него и колегата Z3Ro* по горе те е посъветвал много добре :bowdown:

Автомата предполагам и там си наясно с цифрите при евентуални ремонти нивомата не е особедно скъп за подръжка 700лв в най лошия случей.

Обективно ако автомобила е найстина в добо състояние ще останеш доволен :yes:
Лично аз преди време си търсех е36 но 2.8 тогава цените не падаха под 7к и си взех е39комби комфорта който може да ти предложи е39ката найстина е огромен.Но ако нямаш стабилен доход те съветвам да си намериш хубава е36-ца.

Успрехи с търсенето и евентуалната покупка
Последна промяна Conqueror на 18 Сеп 2013, 14:54, променена общо 2 пъти
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 325 dizel

Мнение от krasi2bmw » 18 Сеп 2013, 13:34

http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... B#p1094140 тук пише всичко и успех :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 18 Сеп 2013, 18:04

Аз лично имам известни притеснения. Това окачване плюс факта, че най-вероятно е "чипосана" , ме навеждат на мисълта, че едва ли е карана от някой пенсионер до супер маркета и обратно , по скоро и е извадена душата, сега е закрепена и се продава ;)
Не Мы такие, Жизнь такая

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от waterboy » 18 Сеп 2013, 19:41

Ще по прочета още неща за ТДС-а каквото и бмв да взимам мисля да го карам на доказал се майстор от форума за цялостен преглед + диагностика. За въпросното бмв разговарях с момчето и вече е без М броня и с други джанти и този чип ме притеснява но не ми пречи да я видя. Останах с впечатление че всеки си хвали неговото не сам тук а и във други форуми 1 му харесал тдс-а друг не 3-ти 2.0ката била мудна слаба и така на татък, различни хора различни идеали всеки според възможностите си. Да разбирам ли че по добре седан от колкото комби само при него ли го има нивомата и какво точно представлява (май по добре да се разровя цялостно из форума)

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 18 Сеп 2013, 20:55

Колата е на колега от форума...
Мунига ми идва в повече, ама щом ти харесва..
За сефте виждам Е39 със седалки от Е46 :shock: :mhihi: :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от waterboy » 19 Сеп 2013, 12:01

Май ще се ориентирам и за някой бензинов мотор понеже не карам и много като КМ (средно 8-9к на година)

Следваща

Назад към E39