Масло от скоростите или?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 320i

Масло от скоростите или?

Мнение от jorez » 18 Сеп 2013, 10:55

Здравейте коелги,

Вчера сменях маслото на колата и като се заврях в канала видях, че цялата скоростна кутия (ако изобщо това е част от нея) е в масло.
Накарах приятел да сменя скоростите, докато съм отдолу и ми се чуваше доста шумно и все едно е празно вътре (понякога като карам на отворен прозорец също ги чувам). Сменил съм тапона на дифа, не става вyпрос за тупкане ами по-скоро метален звук.

Прилагам снимка, като все си мисля, че не трябва да изглежда така. http://i42.tinypic.com/2a8hklv.jpg

Някакви предположения от къде може да е този теч? :cry:

Благодаря предварително.

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Re: Масло от скоростите или?

Мнение от hacker4eto1 » 18 Сеп 2013, 11:06

ХМ интересно.. а как слуша скоростите колега смисъл такъв топла ли бе колата ..Тя цялата скоростна кутия е мазна сякаш все едно тече някъде пред нея а въздушната струя я облива с масло.. Да губи масло колата..
другия вариант е да отвориш пробката за наливане и да пробваш но не с пръст дали има масло дали е намаляло :conf: Или я изчисти хубаво и следи за теч.. щото така абсурд да я хванеш... Другия вариант е да са я наблъскали с масло кутията и да е избило от гарнитурата.. хммм
Прави ли следа колата отдолу ?
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 18 Сеп 2013, 12:04

ехееееее то тука е текли с литри бе, то няма как да са я препълнили, защото пробката е от страни и няма как над нея да се налее масло до горе. Има опция да тече масло от семеринга на коляновия вал зад маховика и от там да си лети масло от двигателя. Най - добре да се измие кутията и да се види от къде тече.

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 18 Сеп 2013, 12:17

Това е много масло - теча не е никак малък. Забелязвал ли си да губиш моторно масло? Може и да е от него.

Аз бих ти препоръчал да си смениш и маслото на скоростите - трябва да е около литър. Ако източиш по-малко значи теча е от там.
Si non confectus, non reficiat.

Потребител
Аватар
Кара: 320i

Мнение от jorez » 18 Сеп 2013, 13:30

Код: Избери целия код
Това е много масло - теча не е никак малък. Забелязвал ли си да губиш моторно масло? Може и да е от него

Ами за 10 месеца да е загубила някъде под 500мл. Аз от тогава я карам и нямам представа преди какво е било.

Ще сменя маслото на скоростите и ще измия отдолу всичко и ще гледам откъде тече.

ХМ интересно.. а как слуша скоростите колега смисъл такъв топла ли бе колата .

Беше престояла час някъде.

Прави ли следа колата отдолу ?

Не, досега не е имало следи.

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Мнение от Atsalov » 18 Сеп 2013, 13:49

Тече ти горе от щифта за смяна на скоростите,там има малък семеринг отвътре. Другото място най вероятно е от семеринга на опашката на скоростите( към кардана)

Потребител
Аватар
Кара: 318ti
Детайли за колата: 318ti M-technik

Мнение от Бобито » 18 Сеп 2013, 17:10

Може да тече и от семеринга на кардана. Колегата преди мен го е споменал, ама няма кой да чете.

Назад към E46