помагайте

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: турбото да му се завива свят....

помагайте

Мнение от vesko4114 » 22 Сеп 2006, 0:18

Някой да помага.От известно време ми спира усилвателя на баса, като усиля малко повече музиката.Измерих напрежението и отпред на акумулатора зарежда с 13.8 при доста консуматори, а отзад при пикове пада на 10-11В и спира....Усилвателя е изправен, кабелите са наред, макар,че +а ми е като че ли малко тънък и захранва още едно стъпало.Остана вариант да се е окислила масата към корпуса и от това да губи ток.Минава ми и мисълта за нов акумулатор, но преди не ги правеше тия неща, а колата си пали от първия път.
Някой да може да помогне?
...............................

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15

Мнение от theraven_nz » 22 Сеп 2006, 0:52

На алтернатора да му идва повечко? Що не се замислиш за кондензатор, при положение че захранваш 2 усилвателя... Не знам, по-компетентните да кажат... :arrow:
---

младши ентусиаст
Аватар

?

Мнение от vesko4114 » 22 Сеп 2006, 1:45

Е пък преди как не му идваше....Ба ли го?Мислех,че прегрява стъпалото, но си е наред.Освен да прегледам масата и да пусна паралелно още един + и да видя дали ще пада напрежението?

ентусиаст
Аватар
Кара: E65 745I;Е53 Х5;TVR;SKYLINE;E60 М5
Детайли за колата: 745-Самолет:Х5-Болид:TVR-Истребител:SKYLINE-Шейна:М5-БЕЗ ДУМИ

Мнение от БОРКО-ЧИПА » 22 Сеп 2006, 2:04

и аз го имам същия проблем :uups:
Изображение

Музикално деформиран
Аватар
Кара: 330ci

Мнение от Icco » 22 Сеп 2006, 9:25

Аз като по компетентен ще ти кажа само че бес кондензатор няма да направиш нищо консумацията е повече от зареждането и идва момент в който музиката изключва пради недостиг на ток вариянта е 2-ри акомулатор и кондензатор както и да си сложиш алтернатор който зарежда с по голям ток или да караш от време на време без да пускаш музиката.Все пак зависи и от усилвтелите колко са мощни и кабелите колко квадрата са масата къде ти е хваната >>> Абе дай малко повече инфо за системата за да мога да ти кажа какво точно трябва да направиш !!!

младши ентусиаст
Аватар

отг.

Мнение от vesko4114 » 22 Сеп 2006, 21:27

Е щом преди не е го правило това, значи има някаква причина вече.Масата ми не знам къде е хваната и когато имам малко време ще я разкостя цялата, защото 99% съм сигурен че е тя.Усилвателите са SONY X-Plod XM-7527 и на Bridge му дават мисля,че 360W RMS.Другия е пак X-Plod, но не си спомням модела(2 канален и захранвам 2 елипси).Още мнения?

Назад към E36