поставяне на огледало самозатъмняващо монтиране как ?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
поставяне на огледало самозатъмняващо монтиране как ?
Здравейте,
искам да попитам как мога да си сменя огледалото със затъмняващо. как мога да го поставя и има ли някакви особености.
предварително благодаря
искам да попитам как мога да си сменя огледалото със затъмняващо. как мога да го поставя и има ли някакви особености.
предварително благодаря
- E36-Power
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 520i
Re: поставяне на огледало самозатъмняващо монтиране как ?
нищо сложно
дърпаш един + (плюс) през контакт, маса и една от светлината на задна скорост и си ти.
Ако не включиш тази от задна няма да ти изсветлява огледалото, когато е тъмно и включиш задна.
дърпаш един + (плюс) през контакт, маса и една от светлината на задна скорост и си ти.
Ако не включиш тази от задна няма да ти изсветлява огледалото, когато е тъмно и включиш задна.
Не заблуждавай колегата
Потъмняването на огледалото се управлява от LCM-a,той разпознава кога е включена задна предавка!
1 пин на огледалото отива в лайт модула 39 пин
3 пин огледало отива на 42 бушон(5 ампера) захранване
10 пин огледало ,маса
4 и 5 пин отиват към шоф странично огледало(ако имаш големите огледала с потъмняване)
6 и 7 са ти на дясното странично огледало
и 8 и 9 пин ти е светодиода на алармата
Ползвай търсачката,писано е много за монтирането на електрохроматично огледало на кола без такова!

Потъмняването на огледалото се управлява от LCM-a,той разпознава кога е включена задна предавка!
1 пин на огледалото отива в лайт модула 39 пин
3 пин огледало отива на 42 бушон(5 ампера) захранване
10 пин огледало ,маса
4 и 5 пин отиват към шоф странично огледало(ако имаш големите огледала с потъмняване)
6 и 7 са ти на дясното странично огледало
и 8 и 9 пин ти е светодиода на алармата
Ползвай търсачката,писано е много за монтирането на електрохроматично огледало на кола без такова!

- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
meha написа:...Потъмняването на огледалото се управлява от LCM-a,той разпознава кога е включена задна предавка!....
Огледалото само си управлява затъмнението, има два светлинни сензора отпред към стъклото и отзад към купето. При по-висока освсетеност на задния сензор (към купето) огледалото се затъмнява. Затъмнението се изключва когато осветеността на двата сензора е еднаква или ако на входа му за задна скорост има подадени "+12V".
За да работи ел.хроматичното огледало му е необходимо:
- захранване "+12V" бил той при първа позиция (тръгва радиото) или при втора позиция (контакт) на ключа;
- маса,
- "+12V" при включена задна скорост.
Не са изкарани на всички затъмняващи се интериорни огледала изводите за управление на затъмнението на страничните огледала. Зависи на какво огледало попадне човек. Мисля че тези на които отдолу капачката за светодиода на алармата е кръгла имат изведено това управление. Тези на които тази капачка е "правоъгълна" го нямат.

- VanDal
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330д
- Мечтае да кара: Е24S
Хубаво де, аз съм с е46 и едва ли има много разлики от колата в темата, т.е. не мисля че има.
На самото огледало аз имам букса с 7пина, защо са толкова
На самото огледало аз имам букса с 7пина, защо са толкова

Благодаря на всички за съветите.
Искам друго да попитам .Закупих си огледало от колега във форума но като сваля моето и погледна неговото ми се струват като захващане уж еднакви а вече 8 ден не мога да го сложа.Ходих на майстори стъклари и те ми дадоха съвет ако толко искам да го монтирам да ми отрежат тази залепената ( топчица) , но имало риск да се пукне прозореца.
Понеже съм нов във форума , мога ли предложа някъде бартер някои да ми прати друго огледало а аз да му пратя това, огледалото е чисто ново без никакви белези от ползване , но аз немога да го монтирам ,явно нещо макар и малко не пасва.
Ще съм благодарен ако ме насочите, а относно бартера поемам всички разгоди да куриер стига да стане.
Искам друго да попитам .Закупих си огледало от колега във форума но като сваля моето и погледна неговото ми се струват като захващане уж еднакви а вече 8 ден не мога да го сложа.Ходих на майстори стъклари и те ми дадоха съвет ако толко искам да го монтирам да ми отрежат тази залепената ( топчица) , но имало риск да се пукне прозореца.
Понеже съм нов във форума , мога ли предложа някъде бартер някои да ми прати друго огледало а аз да му пратя това, огледалото е чисто ново без никакви белези от ползване , но аз немога да го монтирам ,явно нещо макар и малко не пасва.
Ще съм благодарен ако ме насочите, а относно бартера поемам всички разгоди да куриер стига да стане.
Като за начало кажи откъде си,все ще се намери някой от твоя град да ти постави огледалото-не е сложно,малко на "чомпек" влиза 

7 мнения
• Страница 1 от 1