Вибрации по горивните маркучи E46 325I
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- yso_2009
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Колело
Вибрации по горивните маркучи E46 325I
Здравейте колеги,
автомобилът е BMW E46 325i автоматик комби 2004г. и проблемът е следния.
От известно време се появиха странни вибрации, като в купето се усещат най-силно.
Появаяват се почти на абсолютно случаен принцип, но най-вече в ниските обороти (например при спиране).
Вибрациите наподобяват все едно има въздух по маркучите и се разтреперват.
След доста лежане под колата открихме, че се предават по горивните пътища и от там на купето.
Първата идея беше шума да идва заради бензиновата помпа, но следваики маркучите към резервуара вибрациите затихват.
Най-силно се усещат на горивния филтър, но не знам дали въбрациите се излъчват от него или от още по-нагоре от маркучите към двигателния отсег.
Колата има инсталирана газова система FOBOS, но проблема си го има независимо на кое гориво работи колата.
Колата върви и на двете горива БЕЗ абс. никакви проблеми.
Горивният филтър не е сменян от мен и нямам представа на какъв пробег е.
Имате ли някакви предложения на какво се дължи и дали ако бъде подменен горивният филтър, проблемът ще бъде отстранен.
Поздрави и лек ден!
От известно време се появиха странни вибрации, като в купето се усещат най-силно.
Появаяват се почти на абсолютно случаен принцип, но най-вече в ниските обороти (например при спиране).
След доста лежане под колата открихме, че се предават по горивните пътища и от там на купето.
Първата идея беше шума да идва заради бензиновата помпа, но следваики маркучите към резервуара вибрациите затихват.
Най-силно се усещат на горивния филтър, но не знам дали въбрациите се излъчват от него или от още по-нагоре от маркучите към двигателния отсег.
Колата има инсталирана газова система FOBOS, но проблема си го има независимо на кое гориво работи колата.
Имате ли някакви предложения на какво се дължи и дали ако бъде подменен горивният филтър, проблемът ще бъде отстранен.
Поздрави и лек ден!
- Atsalov
- Ацалов
-
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Re: Вибрации по горивните маркучи E46 325I
Сигурен ли си че е от бензиновите мъркучи , а не е от водните. Защото те претреперват през определено време когато клапана пропуска вода на вътре.
- stenli_bmv
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 535д
Проблема ти е в горивната помпа . Вибрации може и да има още като дадеш на контакт.Ако след голям престой или сутрин като е стояла много време на едно място, палиш и ако колата не изгасне може да си караш така дълго време.yso_2009 написа:Здравейте колеги,
Поздрави и лек ден!
- slav4o974
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 330XI
Пробвай да извадиш бушона на бензиновата помпа, но след като вече е прехвърлила на газ /или да кажем поне минута след това/.Така ще определиш дали наистина вибрациите са от горивопроводите, което мен много ме съмнява.
- yso_2009
- кандидат ентусиаст
-
Atsalov написа:Сигурен ли си че е от бензиновите мъркучи , а не е от водните. Защото те претреперват през определено време когато клапана пропуска вода на вътре.
Под купето, минават ли въобще маркучи за вода и най-вече под шофьорското място (там се усещат най-слино)?
stenli_bmv написа:Проблема ти е в горивната помпа . Вибрации може и да има още като дадеш на контакт.Ако след голям престой или сутрин като е стояла много време на едно място, палиш и ако колата не изгасне може да си караш така дълго време.
Ако проблема е от бензиновата помпа, защо вибрациите затихват към резервуара?
Едно вмъкване, което забравих да напиша.
От няколко дена, когато колата седи по-дълго време и като я запаля не може да задържи!
Запалва и след 1сек. изгасва. При втори опит всичко вече е наред.
Ако ми се случи отново, ще обърна внимание дали когато дам контакт се чува въобще някакъв шум от попмата било то нормален или не.
slav4o974 написа:Пробвай да извадиш бушона на бензиновата помпа, но след като вече е прехвърлила на газ /или да кажем поне минута след това/.Така ще определиш дали наистина вибрациите са от горивопроводите, което мен много ме съмнява.
Това си го мислех и аз, но като се спре цялата циркулация на бензин и да изчезнат вибрациите освен, че ще сме наясно, че проблема се дължи на бензина друг плюс много няма.
Ако се съмняваш, че е от тях, предложи друго. Аз съм 99%, че е заради тях! Ще потърся бушона и може да го пробвам за да стана 100%.

П.С. ако извадя бушона докато работи колата, възможноли е да се получат грешки в ECU'то?
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
[quote="yso_2009"
От няколко дена, когато колата седи по-дълго време и като я запаля не може да задържи!
[/quote]
Симптоми на заминаваща си помпа. Обърни и хубаво внимание да не те остави някъде на пътя.
[/quote]
Симптоми на заминаваща си помпа. Обърни и хубаво внимание да не те остави някъде на пътя.
- yso_2009
- кандидат ентусиаст
-
Dirty M5 driveR написа:yso_2009 написа:От няколко дена, когато колата седи по-дълго време и като я запаля не може да задържи!
Ясно, но защо когато колата седи 12+ часа и след това го прави, всеки други старт е успешен?
Добре, как да локализирам най-добре от къде идват вибрациите - помпа, регулатор на налягането (гледам, че май е вътре във филтъра) и по-нагоре клапан за обезвъздушаване?
- slav4o974
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 330XI
Ако светне чека при изваден бушон /няма да светне ,ако не обърнеш на бензин докато е без предпазителя/, при следващото палене лампата ще угасне. Чел съм по форумите /а също са ми споделяли газаджии/, че е възможно при определени случаи да се чува бучене от изпарителя съпроводено с вибрации.
- stenli_bmv
- кандидат ентусиаст
-
yso_2009 написа:Dirty M5 driveR написа:yso_2009 написа:От няколко дена, когато колата седи по-дълго време и като я запаля не може да задържи!
Ясно, но защо когато колата седи 12+ часа и след това го прави, всеки други старт е успешен?
Добре, как да локализирам най-добре от къде идват вибрациите - помпа, регулатор на налягането (гледам, че май е вътре във филтъра) и по-нагоре клапан за обезвъздушаване?
Колега аз какво ти писах,че колата като стои повече време не палена или сутрин най-вече ще гасне след първото палене.

- stenli_bmv
- кандидат ентусиаст
-
yso_2009 написа:Dirty M5 driveR написа:yso_2009 написа:От няколко дена, когато колата седи по-дълго време и като я запаля не може да задържи!
Колега също може да влезнеш в скритото меню номер 6 и там ти показва горивото,след това напиши какво ти показа да ти обесня.На въпроса защо колата седи 12 часа и след това палиш и гасне.Самата помпа вече неможе да задържа налягане.След това се почва колата ми гасне а имам 10л. гориво.Отговор=помпата не-може да прехвърля гориво от десният към левият резервоар

- yso_2009
- кандидат ентусиаст
-
stenli_bmv написа:Колега аз какво ти писах,че колата като стои повече време не палена или сутрин най-вече ще гасне след първото палене.по-нататък ще се оправя чак след 2-3паления докато не смениш помпата.Сигурен съм в това което пиша защото вече съм минал по този път и имам същият двигател като твоят.И аз си мислех че като сменя филтърът няма да има вибрации
![]()
Ако се навиеш да си взимаш помпа ми пиши.И още нещо като смениш помпата ще усетиш наистина тези 192к.с
stenli_bmv написа:Колега също може да влезнеш в скритото меню номер 6 и там ти показва горивото,след това напиши какво ти показа да ти обесня.На въпроса защо колата седи 12 часа и след това палиш и гасне.Самата помпа вече неможе да задържа налягане.След това се почва колата ми гасне а имам 10л. гориво.Отговор=помпата не-може да прехвърля гориво от десният към левият резервоар
Здравей Стенли, благодаря за изчерпателните отговори!
Ако правилно съм разбрал, закл. е следното:
- проблемите с паленето - попмата не може да направи добър дебит от първия контакт и недостига бензин и гасне? След по-дълаг престои вече създаденото налягане пада и заради това не може да запали и трябва допълнително нагнетяване?
- вибрациите - неравномерно разпределяне на горивото в двата резервоара и се получават някакви въздушни възглавници, които предизвикват вибрациите?
- решението и на двата проблема е нова попма?
- stenli_bmv
- кандидат ентусиаст
-
yso_2009 написа:stenli_bmv написа:Колега аз какво ти писах,че колата като стои повече време не палена или сутрин най-вече ще гасне след първото палене.по-нататък ще се оправя чак след 2-3паления докато не смениш помпата.Сигурен съм в това което пиша защото вече съм минал по този път и имам същият двигател като твоят.И аз си мислех че като сменя филтърът няма да има вибрации
![]()
Ако се навиеш да си взимаш помпа ми пиши.И още нещо като смениш помпата ще усетиш наистина тези 192к.с
stenli_bmv написа:Колега също може да влезнеш в скритото меню номер 6 и там ти показва горивото,след това напиши какво ти показа да ти обесня.На въпроса защо колата седи 12 часа и след това палиш и гасне.Самата помпа вече неможе да задържа налягане.След това се почва колата ми гасне а имам 10л. гориво.Отговор=помпата не-може да прехвърля гориво от десният към левият резервоар
Здравей Стенли, благодаря за изчерпателните отговори!
Ако правилно съм разбрал, закл. е следното:
- проблемите с паленето - попмата не може да направи добър дебит от първия контакт и недостига бензин и гасне? След по-дълаг престои вече създаденото налягане пада и заради това не може да запали и трябва допълнително нагнетяване?
- вибрациите - неравномерно разпределяне на горивото в двата резервоара и се получават някакви въздушни възглавници, които предизвикват вибрациите?
- решението и на двата проблема е нова попма?
Да и колкото по-бързо,толкова по-добре.Докато си вземеш нова помпа карай с минимум 15-20л бензин,за да има гориво винаги при помпата.Ако има нещо друго може и на лично да ме питаш

- landolin
- младши ентусиаст
-
- Кара: 535ix, 2012
Колега преди да се хвърлиш да сменяш помпа си смени горивния филтър, вярно не е евтин но пък щом не е сменян е добре да го смениш - представи си, че има някакво запушване и тогава ще видиш сметката на новата помпа. Да не говорим, че и регулатора е на филтъра а от него се получават доста мизерии.
13 мнения
• Страница 1 от 1