Внимавайте какви ремъци слагате

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E46 318d 2003 г

Внимавайте какви ремъци слагате

Мнение от hristozov_bg » 14 Сеп 2013, 10:59

Дойде време да опиша и ходенето ми по мъките след скъсване (по-точно ставането на конци) на пистов ремък. Малко предистория: след като взех колата (09.09.2012) естествено следваше обслужване:ремъци, филтри, масла и т.н. Става въпрос за 318D (М47) 116 к.с. фейс. 2003 г. До тук всичко добре. Един светъл ден колата направо заби муцуна и загасна на едно кръстовище при потегляне. Избутах я, вдигнах капака и гледам ремъка го няма. Казах си майната му стария е в багажника и започнах да свалям корите за да го сложа (стария). Радостта ми беше кратка :( оказа се че въпросния ремък е станал на конци и се навил зад демпферната шайба. След свалянето и на място се оказа, че при навиването си ремъка е избутал семеринга на коляновия вал и част от него е влязъл под ангренажната верига :confused: . От там, хайде в сервиз. Единствения вариант за освобождаване на веригата беше рязане на водачите. Отрязаха ги, освободиха веригата, но парчета бяха паднали в картер. Хайде сваляне на картер, почистване, гарнитура....Но ядовете не свършват до тук. Парчета от ремъка бяха влезли и във водната помпа, хайде и нова помпа. Така че внимавайте какви ремъци слагате, (моя го бях взел от известен и уж уважаващ себе си магазин) че един ремък за 30-40 лв. ме върна 1000+ лв. на зад.
ONLY GOD DIES YOUNG !

ентусиаст
Аватар
Кара: 318Ci E46, 530GT

Re: Внимавайте какви ремъци слагате

Мнение от MMG » 14 Сеп 2013, 11:24

Ужас, да се чуди човек как е възможно толкова поразии да станат. А каква е марката на ремъка?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 14 Сеп 2013, 11:37

На едно Рено- къса се пистовият, парче влиза в ангренажният ремък и прескачат няколко зъба. Резултата изкривени стебла на клапаните и 1200лв. за ремонт. Така, че наистина трябва да се купуват маркови и сменят навреме заедно с ролките- в повечето случаи на скъсан ремък е блокирала някоя ролка, ремъка се е изпържил от триенето и после се случват гореописаните неща.

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 14 Сеп 2013, 11:47

Лошото е, че има хора каръци и сменят всичко с цел да нямат грижи, а колата им после пак се счупи. Ето съвсем преди дни, един мой добър приятел му се срина 320D-то (2004г.) - при взимането на колата я обслужи напълно с каквото уж е най-добро, специално внимание обърна да му махнат т.н. "пеперудки" на колекторите и в крайна сметка какво - мотора му е на части с 4 проблемни клапана и 2 бутала, заради попаднало в главата парченце от пеперудка на 4-ти цилиндър, защото още при взимането на колата, то се е било заглавило някъде навътре и не се е виждало при свалянето на другите 3 пеперуди.
Та каръка ако те гони няма спасение :roll: Пък някои не обслужват толкова педантично и си карат. Не, че това е моят съвет, но просто ви пожелавам да не сте от групата на каръците :lol:
BMW only!

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 14 Сеп 2013, 12:03

В случая се говори по-скоро за карък, а не за качествен ремък.
Защото колкото и ремъка да не е качествен, той няма от самосебе си да се разкъса и да се навие около шайбата.
Имало е друг проблем, който е допринесъл за този краен резултат, който е придружен с голяма доза каръщина.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

Потребител
Аватар

Мнение от hristozov_bg » 14 Сеп 2013, 12:57

Ремъка беше реномирана марка, не искам да пиша име защото чисто и просто може да е копие на марката. А относно каръщината едва ли, защото всичко си беше ОК,ролки, обтегач. Демпферната шайба беше на 10000км, но след затягането се наложи и нея да сменя, защото се беше подбила от задната страна там където влиза шпонката на коляновия вал. В този ред на мисли въпросната демпферна шайба от фирмен сервиз на BMW, само че в Англия ми излезе 410 лв. А доставката без :) пари защото баща ми я донесе от там. (явно там са по-бедни от нас и за това частите са им по евтини :lol: ).
ONLY GOD DIES YOUNG !

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 14 Сеп 2013, 18:50

Е да де, затова си карък - защото всичко уж ти е перфектно, а се чупи драматично. А някои карат гробове на колела, докато ти си ремонтираш твоята. И те ще карат до време, но все пак.
BMW only!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318td compact '03
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: с две порти

Мнение от vvasilev1 » 14 Сеп 2013, 19:06

Колега,

Пиши каква марка беше ремъка и от къде го купи.
Все сам ще си прецени как да постъпи в случай, че е необходима подмяна.

Нали за това е форума.
Мисля, че темата ти е полезна, но за да бъде такава докрай, сподели тези подробности.

Поздрави

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 14 Сеп 2013, 19:28

За съжаление стават тия работи, относно частите мога да кажа че голяма част от частите пристигат на контейнери от китай и тука се лепят етикети каквито се иска, за това и лемфйордер, мейле и т.н. вече не са това което бяха защото просто са менте, само и единствено оригиналните части от дилъра са оригинал, и съм обеден в това, защото работя с фирмата спедитор на БМВ за България.

Правете си сметката от къде какви части купувате само това мога да кажа. :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от hristozov_bg » 14 Сеп 2013, 19:34

Марката на ремъка беше "(DAYCO)". Слагам скоби защото може би само етикета беше такъв, а не искам да плюя по тази марка защото старата ми кола "РЕНО" я обслужвах само с техни стоки и не съм имал никога проблеми с тях.
ONLY GOD DIES YOUNG !

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 15 Сеп 2013, 8:25

спокойно колега, няма да си първия който ги е оплюл, има една тема за ремъци и ролки, в която няколко колеги се оплакаха от същата марка.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 /316i

Мнение от IKN » 15 Сеп 2013, 14:29

Явно има ментаци ДАЙКО защото на другата ми кола съм слагал веднъж от тая марка и след
около 500 км. така се одърви и разпищя тва дайко,че чак котките край блока хукваха през глава
като палех колата :mrgreen:
Смених го с някакъв полски гудиър и край на писъците :D.
На баварката съм слагал OPTIBELT - добро качество за цената си , а след смяна на ролките на
обтегачите сложих CONTITECH - също много добро качество,макар и произведен в Румъния :mhihi:

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 15 Сеп 2013, 15:21

hristozov_bg написа:Марката на ремъка беше "(DAYCO)". Слагам скоби защото може би само етикета беше такъв, а не искам да плюя по тази марка защото старата ми кола "РЕНО" я обслужвах само с техни стоки и не съм имал никога проблеми с тях.

Dayco са страшни боклуци. За 15000км се разсвири като ирландска гайда. Не е менте просто за нищо не стават!

Sent from my iPhone using Tapatalk

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 15 Сеп 2013, 16:11

Дайко въобще не са боклуци.
Дори са си от добрите ремъци наравно с Гейтс, Конти, и т.н.
Дори въпросната марка се използва в доста автомобили като доставчик на оборудване за първоначално вграждане.

Както казах, проблема не е в ремъка, а в каръка съчетан с проблем по двигателя.
Самия ремък не може да се саморазкъса.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: спокойно
Мечтае да кара: по хубави български пътища

Мнение от A-style » 15 Сеп 2013, 18:17

b00st написа:
hristozov_bg написа:Марката на ремъка беше "(DAYCO)". Слагам скоби защото може би само етикета беше такъв, а не искам да плюя по тази марка защото старата ми кола "РЕНО" я обслужвах само с техни стоки и не съм имал никога проблеми с тях.

Dayco са страшни боклуци. За 15000км се разсвири като ирландска гайда. Не е менте просто за нищо не стават!

Sent from my iPhone using Tapatalk

И аз съм с DAYCO близо 10 000 да не дърпам дявола за опашката , но засега няма свирене няма късане :dunno:

Следваща

Назад към E46