Колата ми надува маркучите за антифриза
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Колата ми надува маркучите за антифриза
Здравейте,имам проблем с колата ми БМВ е46 2001г. Преди 1 месец,когато тръгнах за морето ми се появи проблем (светна ми лампата за антифриз) спрях и когато отворих капака маркучите ми за антифриз бяха надути,а антифриз излизаше от самата капачка на разширителния съд,докъто тя беше затворена.Налягането ми вътре в самите маркучи беше много голямо.Сега от няколко седмици не съм излизал на дълъг път с нея и в града не ми е святкала лампата в период на 1 месец,но маркучите отново се надуват.Ходих на майстор и той ми каза,че може би е от главата.Моля ако някой знае нещо по този проблем да сподели 

- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
Re: Колата ми надува маркучите за антифриза
d3n1s5 написа:Здравейте,имам проблем с колата ми БМВ е46 2001г. Преди 1 месец,когато тръгнах за морето ми се появи проблем (светна ми лампата за антифриз) спрях и когато отворих капака маркучите ми за антифриз бяха надути,а антифриз излизаше от самата капачка на разширителния съд,докъто тя беше затворена.Налягането ми вътре в самите маркучи беше много голямо.Сега от няколко седмици не съм излизал на дълъг път с нея и в града не ми е святкала лампата в период на 1 месец,но маркучите отново се надуват.Ходих на майстор и той ми каза,че може би е от главата.Моля ако някой знае нещо по този проблем да сподели
гарнитура на главата
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Дизел или бензин, кой точно е мотора... че изядох боба.
По темата - гарнитура на главата или самата глава.
По темата - гарнитура на главата или самата глава.
Si non confectus, non reficiat.
- gazibarev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330D
- Мечтае да кара: щраус
- VanDal
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330д
- Мечтае да кара: Е24S
Гарнитура на главата може да е. Прегрявана ли е колата? Дизел или бензин е, че е важно също.
- Koenig specials
- Потребител
-
- Кара: бавно
- Мечтае да кара: Junkers Ju 87
- Детайли за колата: http://www.youtube.com/watch?v=xg_4jYrF35s
Ако е гарнитура ще надува постоянно. Ако е цепнатина в самия метал ще надува най-вече когато загрее колата. (естествено ако е цапнатинище ще надува постоянно) Пробвай така - на студен двигател запали, отвори капачката на оширителния съд и виж дали ще почне да "ври" течността като даваш газ.
Успех.
Успех.
- kikko
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 525d
Дано е гарнитура,но практиката ми казва друго. 

E60 M57TUD25 Sedan Silbergrau metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic
- m.dimitrov1992
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 328/е46 330i/e46325i/е91 330xd+
Или е гарнитура или е пукната главата. И 2-та варианта не са добри особенно втория 

Ако не е прегрявана колата,няма как да е гарнитура или глава.По принцип,в почти всички двигатели на БМВ повишеното налягане в охладителната система е нещо нормално и характерно.Това ми го каза механик,който е супер-маниак на тема БМВ и на когото имам пълно доверие.Така,че не бързай със смразяващите заключения според мен.Смени си капачката на разширителния съд,може да се е прецакала нещо и провери да няма въздух в системата,това е моето мнение.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
d3n1s5 написа:Здравейте,имам проблем с колата ми БМВ е46 2001г. Преди 1 месец,когато тръгнах за морето ми се появи проблем (светна ми лампата за антифриз) спрях и когато отворих капака маркучите ми за антифриз бяха надути,а антифриз излизаше от самата капачка на разширителния съд,докъто тя беше затворена.Налягането ми вътре в самите маркучи беше много голямо.Сега от няколко седмици не съм излизал на дълъг път с нея и в града не ми е святкала лампата в период на 1 месец,но маркучите отново се надуват.Ходих на майстор и той ми каза,че може би е от главата.Моля ако някой знае нещо по този проблем да сподели
Отиди някъде където имат тестер за наличието на въглероден двуокис в антифриза. А желаещи за свалянето на главата- ще намериш много.

VanDal написа:Гарнитура на главата може да е. Прегрявана ли е колата? Дизел или бензин е, че е важно също.
Колата е дизел.Не е прегрявана надявам се да не е изкривена главата
Жоро ЛА написа:Ако не е прегрявана колата,няма как да е гарнитура или глава.По принцип,в почти всички двигатели на БМВ повишеното налягане в охладителната система е нещо нормално и характерно.Това ми го каза механик,който е супер-маниак на тема БМВ и на когото имам пълно доверие.Така,че не бързай със смразяващите заключения според мен.Смени си капачката на разширителния съд,може да се е прецакала нещо и провери да няма въздух в системата,това е моето мнение.
Благодаря.Колата не е прегрявана поне при мен,а в началото като я взех не ми го правеше този проблем. Надявам се да имам успех след сменянето на капачката
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
d3n1s5 написа:Отиди някъде където имат тестер за наличието на въглероден двуокис в антифриза. А желаещи за свалянето на главата- ще намериш много.

Някой може ли да ми каже какъв антифриз е най-добре да сложа ?
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
колега ако мислич че със смяна на антифриза ще има подобрение,невярвам,само си харчиш парите,послушаи колегите които ти казват,да смениш капачката и след това да се измери налягането.

24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2