Колата ми надува маркучите за антифриза

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Колата ми надува маркучите за антифриза

Мнение от d3n1s5 » 13 Сеп 2013, 14:09

Здравейте,имам проблем с колата ми БМВ е46 2001г. Преди 1 месец,когато тръгнах за морето ми се появи проблем (светна ми лампата за антифриз) спрях и когато отворих капака маркучите ми за антифриз бяха надути,а антифриз излизаше от самата капачка на разширителния съд,докъто тя беше затворена.Налягането ми вътре в самите маркучи беше много голямо.Сега от няколко седмици не съм излизал на дълъг път с нея и в града не ми е святкала лампата в период на 1 месец,но маркучите отново се надуват.Ходих на майстор и той ми каза,че може би е от главата.Моля ако някой знае нещо по този проблем да сподели :)

младши ентусиаст
Аватар

Re: Колата ми надува маркучите за антифриза

Мнение от GecataBMW-E46 » 13 Сеп 2013, 14:43

d3n1s5 написа:Здравейте,имам проблем с колата ми БМВ е46 2001г. Преди 1 месец,когато тръгнах за морето ми се появи проблем (светна ми лампата за антифриз) спрях и когато отворих капака маркучите ми за антифриз бяха надути,а антифриз излизаше от самата капачка на разширителния съд,докъто тя беше затворена.Налягането ми вътре в самите маркучи беше много голямо.Сега от няколко седмици не съм излизал на дълъг път с нея и в града не ми е святкала лампата в период на 1 месец,но маркучите отново се надуват.Ходих на майстор и той ми каза,че може би е от главата.Моля ако някой знае нещо по този проблем да сподели :)

гарнитура на главата

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 13 Сеп 2013, 14:44

Дизел или бензин, кой точно е мотора... че изядох боба.

По темата - гарнитура на главата или самата глава.
Si non confectus, non reficiat.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330D
Мечтае да кара: щраус

Мнение от gazibarev » 13 Сеп 2013, 15:00

Гарнитура

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330д
Мечтае да кара: Е24S

Мнение от VanDal » 13 Сеп 2013, 15:01

Гарнитура на главата може да е. Прегрявана ли е колата? Дизел или бензин е, че е важно също.

Потребител
Аватар
Кара: бавно
Мечтае да кара: Junkers Ju 87
Детайли за колата: http://www.youtube.com/watch?v=xg_4jYrF35s

Мнение от Koenig specials » 13 Сеп 2013, 15:51

Ако е гарнитура ще надува постоянно. Ако е цепнатина в самия метал ще надува най-вече когато загрее колата. (естествено ако е цапнатинище ще надува постоянно) Пробвай така - на студен двигател запали, отвори капачката на оширителния съд и виж дали ще почне да "ври" течността като даваш газ.
Успех.
Изображение
BMW e34 535i mechanic 09.1991 diamantschwarz metallic ///M-tech
Оргазъм на четири колела...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 525d

Мнение от kikko » 13 Сеп 2013, 16:24

Дано е гарнитура,но практиката ми казва друго. :(
E60 M57TUD25 Sedan Silbergrau metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 328/е46 330i/e46325i/е91 330xd+

Мнение от m.dimitrov1992 » 13 Сеп 2013, 16:36

Или е гарнитура или е пукната главата. И 2-та варианта не са добри особенно втория :(

Потребител
Аватар

Мнение от Жоро ЛА » 13 Сеп 2013, 16:50

Ако не е прегрявана колата,няма как да е гарнитура или глава.По принцип,в почти всички двигатели на БМВ повишеното налягане в охладителната система е нещо нормално и характерно.Това ми го каза механик,който е супер-маниак на тема БМВ и на когото имам пълно доверие.Така,че не бързай със смразяващите заключения според мен.Смени си капачката на разширителния съд,може да се е прецакала нещо и провери да няма въздух в системата,това е моето мнение.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 13 Сеп 2013, 17:28

d3n1s5 написа:Здравейте,имам проблем с колата ми БМВ е46 2001г. Преди 1 месец,когато тръгнах за морето ми се появи проблем (светна ми лампата за антифриз) спрях и когато отворих капака маркучите ми за антифриз бяха надути,а антифриз излизаше от самата капачка на разширителния съд,докъто тя беше затворена.Налягането ми вътре в самите маркучи беше много голямо.Сега от няколко седмици не съм излизал на дълъг път с нея и в града не ми е святкала лампата в период на 1 месец,но маркучите отново се надуват.Ходих на майстор и той ми каза,че може би е от главата.Моля ако някой знае нещо по този проблем да сподели :)

Отиди някъде където имат тестер за наличието на въглероден двуокис в антифриза. А желаещи за свалянето на главата- ще намериш много. ;)

Потребител
Аватар

Мнение от d3n1s5 » 13 Сеп 2013, 21:50

VanDal написа:Гарнитура на главата може да е. Прегрявана ли е колата? Дизел или бензин е, че е важно също.

Колата е дизел.Не е прегрявана надявам се да не е изкривена главата

Потребител
Аватар

Мнение от d3n1s5 » 13 Сеп 2013, 21:52

Жоро ЛА написа:Ако не е прегрявана колата,няма как да е гарнитура или глава.По принцип,в почти всички двигатели на БМВ повишеното налягане в охладителната система е нещо нормално и характерно.Това ми го каза механик,който е супер-маниак на тема БМВ и на когото имам пълно доверие.Така,че не бързай със смразяващите заключения според мен.Смени си капачката на разширителния съд,може да се е прецакала нещо и провери да няма въздух в системата,това е моето мнение.

Благодаря.Колата не е прегрявана поне при мен,а в началото като я взех не ми го правеше този проблем. Надявам се да имам успех след сменянето на капачката

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 13 Сеп 2013, 22:30

d3n1s5 написа:Отиди някъде където имат тестер за наличието на въглероден двуокис в антифриза. А желаещи за свалянето на главата- ще намериш много. ;)

:yes: Сваля се глава само в краен случей! Провери капачка,лакмус антифриз,изгорели газове ауспух и ако не излезе- рентгенова снимка , шлайф и гарнитура! :yes:
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от d3n1s5 » 13 Сеп 2013, 22:35

Някой може ли да ми каже какъв антифриз е най-добре да сложа ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 16 Сеп 2013, 12:22

колега ако мислич че със смяна на антифриза ще има подобрение,невярвам,само си харчиш парите,послушаи колегите които ти казват,да смениш капачката и след това да се измери налягането.
Изображение

Следваща

Назад към E46