Бучене когато свивам на ляво

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525d M-Sport

Re: Бучене когато свивам на ляво

Мнение от tazzboy » 09 Май 2012, 9:39

ivoo написа:
tazzboy написа:Чети погоре кво съм написал :type:

Пич , кажи че си македонец , или че са ти изтрити копчетата на клавитурата.

Македонец съм, и само да знаете кво правам за да пишам на български.. Кирилица нормално имам но тия букви щ ъ я й ю... ги слагам с - copy - paste - един пост го пишам по половин час, го превъртам го преглеждам, го четам по 15-20 пъти за да може да имам колкото е възможно помалко грешки и да има смисъл :roll: На половин съм българин (по майка ми) колата ми е с пловдивски номера (а и мислам че тва не е важно)... В македония няма форум за BMW (сигурно НЕ като този :bowdown: ) така че питам тук. Извинявам се на всички ако ви затруднявам с четенето (мислех че пишам български както трябва и ще се измъкнам :mhihi: ) Ако има някой проблем тогава нека казват модераторите, няма да пиша само ще чета. Ако не тогава четете gipsy kings български :lol: . :bchug:
п.п Сложих мястоположение Македония да се знае ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 09 Май 2012, 13:42

tazzboy написа:
ivoo написа:
tazzboy написа:Чети погоре кво съм написал :type:

Пич , кажи че си македонец , или че са ти изтрити копчетата на клавитурата.

Македонец съм, и само да знаете кво правам за да пишам на български.. Кирилица нормално имам но тия букви щ ъ я й ю... ги слагам с - copy - paste - един пост го пишам по половин час, го превъртам го преглеждам, го четам по 15-20 пъти за да може да имам колкото е възможно помалко грешки и да има смисъл :roll: На половин съм българин (по майка ми) колата ми е с пловдивски номера (а и мислам че тва не е важно)... В македония няма форум за BMW (сигурно НЕ като този :bowdown: ) така че питам тук. Извинявам се на всички ако ви затруднявам с четенето (мислех че пишам български както трябва и ще се измъкнам :mhihi: ) Ако има някой проблем тогава нека казват модераторите, няма да пиша само ще чета. Ако не тогава четете gipsy kings български :lol: . :bchug:
п.п Сложих мястоположение Македония да се знае ;)

хаха , няма проблеми колега , постовете ти са много по-ясни от на някои българи даже :mhihi: моя е грешката , че не вкарах мисъл в написаното от теб по-горе...надявам се да си решиш проблема в най-кратки срокове :yes:
пс. добре си направил , че си обозначил националността си , така за напред колегите ще бъдат толерантни към евентуалните правописни грешки :D И аз виждах зор с френския форум преди да открия българския и накрая писах в подписа си , че съм чужденец и забележките спряха :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tazzboy » 28 Май 2012, 12:15

Проверих цялата предница + амортисъорите въсичко си беше 6. Останаха ощте гумите, ще ги сменям и ще напиша къво е станало.

Потребител
Аватар
Кара: e39 m57d30 и пластмасово е30
Детайли за колата: съмнително бавна

Мнение от A.McQueen » 28 Май 2012, 12:42

Колега имах същите симптоми с предишната ми кола.
Оказа се, че е една предпазна ламаринка на диска, която се беше изкривила и при завой опираше някъде. Като я изправихме и проблемът изчезна.
Не знам при е39 дали има такава ламаринка, но го споменавам като възможност просто :roll:

ентусиаст
Аватар
Кара: 96-8' 523ti

Мнение от bmw_n00b » 28 Май 2012, 21:42

tazzboy написа:Проверих цялата предница + амортисъорите въсичко си беше 6. Останаха ощте гумите, ще ги сменям и ще напиша къво е станало.

Нали имаше следи от гума по амортисьора...? Виж гумата дали има следи да се е търкала в амортисьора. Ако не - провери тампоните на двигателя, щом окачването е здраво.
Изображение Schnappi, Das Kleine Krokodil

интерФЕЙСА на форума... нещо ми е непрегледен...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tazzboy » 28 Май 2012, 22:52

bmw_n00b написа:Нали имаше следи от гума по амортисьора...? Виж гумата дали има следи да се е търкала в амортисьора. Ако не - провери тампоните на двигателя, щом окачването е здраво.

Следи од гума имаше но са някои стари следи (когато купуваш кола на старо не знаеш много работи за това дето караш и ще си останат мистерия) както казах проверих въсичко и гумата не опира на амортисьора изопшто. Трима гумаджии ми казаха дето това бучене е от гумите (не правилно износване като на вълни) така че на мисъл съм да купувам 4 нови Conti Sport 5 тъи и така гумите ми са за смяна. 235/45-17 напред и не знам дали да вземам 255/40-17 за назад.. Малко съкпичко излиза :paranoid: А за тампоните на двигателя не знам кьво значене има с бученето или пристьргването на гумата на амортисьора..

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530d, E39 540i

Мнение от espressto » 28 Май 2012, 23:33

Няма ли откого да вземеш първо гуми за проба и така да купуваш нови :wave:
ИзображениеДобрите момчета отиват в рая, а лошите си карат бимите и ...... любимите.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tazzboy » 13 Сеп 2013, 13:27

Здравейте колеги, след година и половина, бученето не оправих. Предницата е ОК, смених гумите с нови Continental, нови предни амортисьори (по всички наблюдения по колата, предишния собственик е влязъл в дълабока дупка, беше крив преден дясен амортисьор :dunno: ). Купих преден лагер от колега в форума (не нов), и след смената му и разместване на лагерите ляво-дясно, сега бучи не само когато свивам на ляво а и на право след 80км/ч. Ако има някой идея да сподели.
п.п Мисля да купам лагери втора употреба (от кола на части), и да пробвам така. Или ме съветвате да си купам нови? И мисля се за динамичен баланс също.

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 13 Сеп 2013, 14:14

добре де , направил си по-голямото - нови амортисьори с нови гуми конти , а не ти се дават още малко пари за нови лагери с които бученето ще изчезне напълно...нещо не мога да те разбера :dunno:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tazzboy » 13 Сеп 2013, 18:18

колега не са проблем парите.. времето е. ще мога да се занимавам с колата от ноември. до тогава искам да разбера дали ще се оправи бученето с нови лагери или може да излезне друг проблем, като споменах че колата е влизала в дълабока дупка, претполагам с добра скорост за да изкриви амортисьора. дали може да е друга част засегната и да треба да се погледне/смени? за нов лагер-главина гледах тези http://www.mister-auto.bg/bg/lager-glav ... !3444.html всякоя идея/съвет е от полза. мерси

Потребител
Аватар

Мнение от ewg » 13 Сеп 2013, 20:50

Провери нивото на хидравличната течност! Ако е малко - влиза въздух и стърже при завой на ляво!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tazzboy » 14 Сеп 2013, 18:59

ewg написа:Провери нивото на хидравличната течност! Ако е малко - влиза въздух и стърже при завой на ляво!!

Това не съм направил от като имам колата (2 год вече), и не знам дали и кога е проверявано преди. Интересно, но не разбирам къво общо има с бученето. :conf: Преди, бучеше само когато завивах в ляво, но след промяната на преден лагер-главина бучи и на право от 80км/ч нагоре.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Superexstatic » 18 Сеп 2013, 14:24

щом не си го направи.. аз до преди известно време не знаех къде се намира хидравличното казанче даже и се прояви подобно виене при ляв. сипах хид. течност и изчезна - меджик :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...

Мнение от 520i » 22 Сеп 2013, 10:57

ewg написа:Провери нивото на хидравличната течност! Ако е малко - влиза въздух и стърже при завой на ляво!!

:yes: При мен това беше проблема. Долях и от тогава няма бучене, няма дявол.
Изображение

Предишна

Назад към E39