Замятане при хлъзгаво
Модератор: Технически модератори
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Re: Замятане при хлъзгаво
Още ли замята?
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- chechomecho
- Потребител
-
ами май същата работа........вчера стъпи на мокра пешеходна пътека и сякаш пак ми дръпна.....обаче със сигурност ща кажа ,когато дойде зимата...Zubcho написа:Още ли замята?

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
A сигурно ли е, че шпера заключва изобщо? При мен така тръгва с вратите когато е мокро или снежно, при рязко подаване на газ, но аз нямам шпер. И това се наблюдава само при подаване на газ в по-големи количества.
Възможно ли е крива геометрия на купето? Да не е имало някакъв зверски удар с тази кола и после да е маскирано всичко?
Възможно ли е крива геометрия на купето? Да не е имало някакъв зверски удар с тази кола и после да е маскирано всичко?
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
- chechomecho
- Потребител
-
искам пак да подчертая,че колата е с перфектна геометрия .....със шпер или без шпер това си го прави........например: изключил съм от скорост и едното колело минава през нещо хлъзгаво( пясък,мокра пешеходна пътека,лед, засмолен участък от асвалта особенно когато е разлигавен през лятото от високите температури.....за друго хлъзгаво не се сещам) и се усеща дърпане на задницата в различна посока от траекторията по която се движи....с газ или без газ това си го прави ....Толкова ли никой не се е срещал с такъв проблем и да каже какво става с тази кола.........Zubcho написа:A сигурно ли е, че шпера заключва изобщо? При мен така тръгва с вратите когато е мокро или снежно, при рязко подаване на газ, но аз нямам шпер. И това се наблюдава само при подаване на газ в по-големи количества.

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Ми супер странно е това поведение просто. Аз лично никога не съм го усещал на моята кола, а съм я карал едновременно с нередовна ходова част и гуми на 8 години...
chechomecho написа:искам пак да подчертая,че колата е с перфектна геометрия .....със шпер или без шпер това си го прави........например: изключил съм от скорост и едното колело минава през нещо хлъзгаво( пясък,мокра пешеходна пътека,лед, засмолен участък от асвалта особенно когато е разлигавен през лятото от високите температури.....за друго хлъзгаво не се сещам) и се усеща дърпане на задницата в различна посока от траекторията по която се движи....с газ или без газ това си го прави ....Толкова ли никой не се е срещал с такъв проблем и да каже какво става с тази кола.........Zubcho написа:A сигурно ли е, че шпера заключва изобщо? При мен така тръгва с вратите когато е мокро или снежно, при рязко подаване на газ, но аз нямам шпер. И това се наблюдава само при подаване на газ в по-големи количества.
Възможно ли е крива геометрия на купето? Да не е имало някакъв зверски удар с тази кола и после да е маскирано всичко?![]()
![]()
А бе колега ти нали не караш с блокирали спирачки или некадърно натегната ръчна?

by ''kompleksa''
- datchko
- ентусиаст
-
- Кара: e61 535d LCI
- Мечтае да кара: F90
ivan. написа:chechomecho написа:искам пак да подчертая,че колата е с перфектна геометрия .....със шпер или без шпер това си го прави........например: изключил съм от скорост и едното колело минава през нещо хлъзгаво( пясък,мокра пешеходна пътека,лед, засмолен участък от асвалта особенно когато е разлигавен през лятото от високите температури.....за друго хлъзгаво не се сещам) и се усеща дърпане на задницата в различна посока от траекторията по която се движи....с газ или без газ това си го прави ....Толкова ли никой не се е срещал с такъв проблем и да каже какво става с тази кола.........Zubcho написа:A сигурно ли е, че шпера заключва изобщо? При мен така тръгва с вратите когато е мокро или снежно, при рязко подаване на газ, но аз нямам шпер. И това се наблюдава само при подаване на газ в по-големи количества.
Възможно ли е крива геометрия на купето? Да не е имало някакъв зверски удар с тази кола и после да е маскирано всичко?![]()
![]()
А бе колега ти нали не караш с блокирали спирачки или некадърно натегната ръчна?
Според мен щеше да усети.
- chechomecho
- Потребител
-
абсурд.........от 2 год. да карам с натегната спирачка и да не усетя! Нема начин......! Ако някой се е срещал с такъв проблем с удоволствие ще го изслушам и на скайп chechomecho1........само някой да ме светне какво става и какво може да се направи... Далипропуснах да ви кажа че задницата е свалена и колелата стоят разкрачени. Може ли и това да окаже влияние?datchko написа:ivan. написа:chechomecho написа:искам пак да подчертая,че колата е с перфектна геометрия .....със шпер или без шпер това си го прави........например: изключил съм от скорост и едното колело минава през нещо хлъзгаво( пясък,мокра пешеходна пътека,лед, засмолен участък от асвалта особенно когато е разлигавен през лятото от високите температури.....за друго хлъзгаво не се сещам) и се усеща дърпане на задницата в различна посока от траекторията по която се движи....с газ или без газ това си го прави ....Толкова ли никой не се е срещал с такъв проблем и да каже какво става с тази кола.........Zubcho написа:A сигурно ли е, че шпера заключва изобщо? При мен така тръгва с вратите когато е мокро или снежно, при рязко подаване на газ, но аз нямам шпер. И това се наблюдава само при подаване на газ в по-големи количества.
![]()
Според мен щеше да усети.

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
chechomecho написа:задницата е свалена и колелата стоят разкрачени. Може ли и това да окаже влияние?
Не. Не са малко е34-ките, които са свалени. А разкрача си е заводска норма. Я най-добре ако имаш разпечатка от реглажа я дай тук да гледаме. Не може да е толко мистериозен тоя проблем.
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
сложи си нови носачи на задния мост може и да се пооправят нещата.Не тампони , а целите носачи. ако имаш теглич и си теглил нещо пиши ги умрели.

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
абсурд.........от 2 год. да карам с натегната спирачка и да не усетя!
Ръчната хубаво ....спирачна течност сменял ли си скоро?
За да изключиш напълно спирачките като причина пробвай да запалиш ,натисни няколко пъти по-силно педала на спирачките преди да тръгнеш,покарай малко без да ги използваш ,спри и пипни дисковете отзад,ако са топли вече е ясно ,ако не продължаваш с това,което те посъветваха колегите.
П.п. все ще намериш някоя отсечка -изкачване ,за да направиш теста

by ''kompleksa''
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
Още ли мята дупето тая кола? Вече ми става супер любопитно къде е проблема.
най-много колегата да си въобразява, че му замята
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- chechomecho
- Потребител
-
момчета,скоро не бях писал отговор по темата,но проблема си остана след смяната на големите тампони на моста и черешките.Другите по носачите ми се виждат здрави,защото ги напъваме със щанги и не мърдат и визуално са здрави.....Значи всичко е било напразно.......още в началото на темата,забравих да кажа,че съм и правил бърнаут един два пъти,но чак пък да се изкривят носачите от това ....не ми се вярва.Пък и споменах че е минавала геометрия няколко пъти и то на различни места и хората ми казват че ъгъла е перфектен......показва на машината 0 отклонение. И пак да спомена какъв е проблема: карам си по прав участък (примерно по баир надолу) и съм изключил от скорост и се движа примерно със 80-90 км/ч и едното колело настъпва лед,а другото е на сухо и се усеща как задницата иска да завие . И примерно и двете са попаднали на лед и след малко изведнъж на сухо и се усеща как сякаш колата се връща изведнъж в правилната си траектория. Абе все едно задницата е с крив мост и колелата са отворени или затворени,нали се сещате как и предницата като не е регулирана как се опитва да хване на някъде.........ей тва е ........а като отида на реглаж ми казват ,че всичко е наред. Какво е това ,мамка му.......язък за колата че е супер запазена,накрая ще я дам на някой друг да се белосва с нея за без пари...... 

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Човек... според мен поведението на колата ти е направо нормално. Няма как да стъпиш от асфалт на лед и да не трепне малко. За завои да не говорим. Не помня дали беше казал и с какви гуми си, може да не стават вече. Качи някой майстор или опитен шофьор да усети какво точно се случва, но май колата ти се държи както трябва.