Замятане при хлъзгаво

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Re: Замятане при хлъзгаво

Мнение от Zubcho » 12 Сеп 2013, 20:12

Още ли замята?
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

Потребител
Аватар

Мнение от chechomecho » 13 Сеп 2013, 9:56

Zubcho написа:Още ли замята?
ами май същата работа........вчера стъпи на мокра пешеходна пътека и сякаш пак ми дръпна.....обаче със сигурност ща кажа ,когато дойде зимата... :lol: вече всичко смених по задницата.....бахти кошника ......ако я продам ще е точно заради това че нищо не може да се регулира отзад....не е като Е39 тката..........иначе колата е супер.....но каква е тази болест вече не знам и се отчайвам... :(

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zubcho » 13 Сеп 2013, 11:22

A сигурно ли е, че шпера заключва изобщо? При мен така тръгва с вратите когато е мокро или снежно, при рязко подаване на газ, но аз нямам шпер. И това се наблюдава само при подаване на газ в по-големи количества.

Възможно ли е крива геометрия на купето? Да не е имало някакъв зверски удар с тази кола и после да е маскирано всичко?
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Потребител
Аватар

Мнение от chechomecho » 13 Сеп 2013, 18:41

Zubcho написа:A сигурно ли е, че шпера заключва изобщо? При мен така тръгва с вратите когато е мокро или снежно, при рязко подаване на газ, но аз нямам шпер. И това се наблюдава само при подаване на газ в по-големи количества.

Възможно ли е крива геометрия на купето? Да не е имало някакъв зверски удар с тази кола и после да е маскирано всичко?
искам пак да подчертая,че колата е с перфектна геометрия .....със шпер или без шпер това си го прави........например: изключил съм от скорост и едното колело минава през нещо хлъзгаво( пясък,мокра пешеходна пътека,лед, засмолен участък от асвалта особенно когато е разлигавен през лятото от високите температури.....за друго хлъзгаво не се сещам) и се усеща дърпане на задницата в различна посока от траекторията по която се движи....с газ или без газ това си го прави ....Толкова ли никой не се е срещал с такъв проблем и да каже какво става с тази кола......... :banghead: :banghead: :banghead:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 13 Сеп 2013, 18:59

Ми супер странно е това поведение просто. Аз лично никога не съм го усещал на моята кола, а съм я карал едновременно с нередовна ходова част и гуми на 8 години...

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 13 Сеп 2013, 19:04

chechomecho написа:
Zubcho написа:A сигурно ли е, че шпера заключва изобщо? При мен така тръгва с вратите когато е мокро или снежно, при рязко подаване на газ, но аз нямам шпер. И това се наблюдава само при подаване на газ в по-големи количества.

искам пак да подчертая,че колата е с перфектна геометрия .....със шпер или без шпер това си го прави........например: изключил съм от скорост и едното колело минава през нещо хлъзгаво( пясък,мокра пешеходна пътека,лед, засмолен участък от асвалта особенно когато е разлигавен през лятото от високите температури.....за друго хлъзгаво не се сещам) и се усеща дърпане на задницата в различна посока от траекторията по която се движи....с газ или без газ това си го прави ....Толкова ли никой не се е срещал с такъв проблем и да каже какво става с тази кола......... :banghead: :banghead: :banghead:

А бе колега ти нали не караш с блокирали спирачки или некадърно натегната ръчна?
Изображение
by ''kompleksa''

ентусиаст
Аватар
Кара: e61 535d LCI
Мечтае да кара: F90

Мнение от datchko » 14 Сеп 2013, 17:01

ivan. написа:
chechomecho написа:

А бе колега ти нали не караш с блокирали спирачки или некадърно натегната ръчна?

Според мен щеше да усети.

Потребител
Аватар

Мнение от chechomecho » 15 Сеп 2013, 16:41

datchko написа:
ivan. написа:
chechomecho написа:

Според мен щеше да усети.
абсурд.........от 2 год. да карам с натегната спирачка и да не усетя! Нема начин......! Ако някой се е срещал с такъв проблем с удоволствие ще го изслушам и на скайп chechomecho1........само някой да ме светне какво става и какво може да се направи... Далипропуснах да ви кажа че задницата е свалена и колелата стоят разкрачени. Може ли и това да окаже влияние? :driving:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dirty M5 driveR » 16 Сеп 2013, 5:14

chechomecho написа:задницата е свалена и колелата стоят разкрачени. Може ли и това да окаже влияние? :driving:

Не. Не са малко е34-ките, които са свалени. А разкрача си е заводска норма. Я най-добре ако имаш разпечатка от реглажа я дай тук да гледаме. Не може да е толко мистериозен тоя проблем.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 16 Сеп 2013, 9:22

сложи си нови носачи на задния мост може и да се пооправят нещата.Не тампони , а целите носачи. ако имаш теглич и си теглил нещо пиши ги умрели.
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 16 Сеп 2013, 14:10

абсурд.........от 2 год. да карам с натегната спирачка и да не усетя!

Ръчната хубаво ....спирачна течност сменял ли си скоро?
За да изключиш напълно спирачките като причина пробвай да запалиш ,натисни няколко пъти по-силно педала на спирачките преди да тръгнеш,покарай малко без да ги използваш ,спри и пипни дисковете отзад,ако са топли вече е ясно ,ако не продължаваш с това,което те посъветваха колегите.
П.п. все ще намериш някоя отсечка -изкачване ,за да направиш теста
Изображение
by ''kompleksa''

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zubcho » 26 Сеп 2013, 20:22

Още ли мята дупето тая кола? Вече ми става супер любопитно къде е проблема.

Аватар

Мнение от Хаос » 26 Сеп 2013, 21:58

най-много колегата да си въобразява, че му замята
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

Потребител
Аватар

Мнение от chechomecho » 06 Дек 2013, 11:46

момчета,скоро не бях писал отговор по темата,но проблема си остана след смяната на големите тампони на моста и черешките.Другите по носачите ми се виждат здрави,защото ги напъваме със щанги и не мърдат и визуално са здрави.....Значи всичко е било напразно.......още в началото на темата,забравих да кажа,че съм и правил бърнаут един два пъти,но чак пък да се изкривят носачите от това ....не ми се вярва.Пък и споменах че е минавала геометрия няколко пъти и то на различни места и хората ми казват че ъгъла е перфектен......показва на машината 0 отклонение. И пак да спомена какъв е проблема: карам си по прав участък (примерно по баир надолу) и съм изключил от скорост и се движа примерно със 80-90 км/ч и едното колело настъпва лед,а другото е на сухо и се усеща как задницата иска да завие . И примерно и двете са попаднали на лед и след малко изведнъж на сухо и се усеща как сякаш колата се връща изведнъж в правилната си траектория. Абе все едно задницата е с крив мост и колелата са отворени или затворени,нали се сещате как и предницата като не е регулирана как се опитва да хване на някъде.........ей тва е ........а като отида на реглаж ми казват ,че всичко е наред. Какво е това ,мамка му.......язък за колата че е супер запазена,накрая ще я дам на някой друг да се белосва с нея за без пари...... :banghead:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dirty M5 driveR » 06 Дек 2013, 19:01

Човек... според мен поведението на колата ти е направо нормално. Няма как да стъпиш от асфалт на лед и да не трепне малко. За завои да не говорим. Не помня дали беше казал и с какви гуми си, може да не стават вече. Качи някой майстор или опитен шофьор да усети какво точно се случва, но май колата ти се държи както трябва.

ПредишнаСледваща

Назад към E34