Въпрос за странен звук!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- bili1
- ентусиаст
-
- Кара: 540i E39
- Мечтае да кара: това което има вече...
- Детайли за колата: М62В44
Въпрос за странен звук!
Здравейте колеги
преди 2 дена си смених маслото със свещите и филтрите (bmw 523i Castrol 10W-40) реших и да сложа добавка за прочистване в старото масло с нея колата поработи 10мин. после наляхме новото масло,като цяло никога съм нямал проблеми с двигател много съм доволен всичко съм си сменял на време,днес реших да махна капачката на маслото на работещ двигател оборотите си паднаха както си трябва,но започна странен шум като бръждене на мембрана от към клапана на картерните газове,отидох в сервиза и майсторите казаха,че е той,той издавал такъв шум а съм го сменял преди 10 000км.
дайте мнение да покарам ли колата още известно време и да пробвам дали се е оправило или да го сменям пак тоя клапан? 

- Lawmaker
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i '96
- Мечтае да кара: non-stop
Re: Въпрос за странен звук!
Според мен няма какво да се "оправя" колега. Щом държи стабилни обороти при затворена капачка мисля, че всичко е наред. Нали иначе не бръмчи?
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Колега, усещаш ли вакуум при сваляне на капачката на маслото? В този клип можеш да добиеш представа за скапан клапан на картерните газове: http://www.youtube.com/watch?v=DIMpIAkWeNI.
Ако и при теб са подобни симптомите, сменяй клапана...
Ако и при теб са подобни симптомите, сменяй клапана...

- bili1
- ентусиаст
-
Не колега не е като на клипа не е същия звук,като махна капачката оборотите падат на двигателя,но започва да се чува едно как да го опиша.....като бръждене иначе си върви колата тихичко си работи нямам никакви проблеми! 

- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
И кое е притеснителното след като когато си е на мястото капачката всичко работи без проблеми
Защо реши да махаш капачката като работи двигателя? От клапана е звука който се чува.

Темата е нещо като "Защо се чува свистене като си отворя прозореца по време на движение, а когато е затворен си е тихичко - нищо не се чува. Има ли му нещо на прозореца?".

Темата е нещо като "Защо се чува свистене като си отворя прозореца по време на движение, а когато е затворен си е тихичко - нищо не се чува. Има ли му нещо на прозореца?".
- VanDal
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330д
- Мечтае да кара: Е24S
Карай така колега, нищо й няма на колата
- bili1
- ентусиаст
-
Ок ще карам така,но действително звука го няма при всички Е39-ки като махна капачката нещо бръжди яко от тоя двигател кое е не знам точно,но....благодаря на всички ви за отговорите! 

7 мнения
• Страница 1 от 1