Проблем с токовете
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- rezeto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330ci
- Мечтае да кара: M4
- Детайли за колата: 320D facelift M-tech2 --> 330ci....
Проблем с токовете
Здравейте колеги, днес ми се случи следното и продължава да се случва при всяко палене като подам контакт всичките стрелки се бият на обратно за малко (дори се чува сякаш прескачат зъбни колелца) и после си идват на 0, също така се рестартира часовника (показва 00:00 дори да е бил настроен) и моментния пробег. Някои да има идея от какво може да се случва това ? (е46 320д 150 коня 2003г е колата)
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
Re: Проблем с токовете
дръпни километража към теб и погледни буксите дали някоя не е влязла както трябва ако трябва ги изкарай и пак ги вкарай.. винаги когато се слага километража се чува това чукане все едно троши зъбчатки виж дане би някоя букса да не ти лопа отзаде..
- bobi_81xx
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 46 Sedan 136 Hp
- Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела
Рестартира ти се километража колега,на един приятел скоро му се случваше така но сега спря.Неможем и ние да си го обясниме 

- rezeto
- кандидат ентусиаст
-
hacker4eto1 написа:дръпни километража към теб и погледни буксите дали някоя не е влязла както трябва ако трябва ги изкарай и пак ги вкарай.. винаги когато се слага километража се чува това чукане все едно троши зъбчатки виж дане би някоя букса да не ти лопа отзаде..
Километража не е свалян, но го свалих и направих каквото каза. Проблема остава същия дори интересното е че докато работи колата и я изгася и извадя бързо ключа стрелката за температурата и тази за горивото не се връщат а оставят където са били и при следващото слагане на ключа си отиват в 0-лево положение...
- bobi_81xx
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 46 Sedan 136 Hp
- Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела
rezeto написа:hacker4eto1 написа:дръпни километража към теб и погледни буксите дали някоя не е влязла както трябва ако трябва ги изкарай и пак ги вкарай.. винаги когато се слага километража се чува това чукане все едно троши зъбчатки виж дане би някоя букса да не ти лопа отзаде..
Километража не е свалян, но го свалих и направих каквото каза. Проблема остава същия дори интересното е че докато работи колата и я изгася и извадя бързо ключа стрелката за температурата и тази за горивото не се връщат а оставят където са били и при следващото слагане на ключа си отиват в 0-лево положение...
Колега някъде нещо ти замасява или де да знам колегата дето споменах се съмняваше на някой оголен кабел някъде но така и него намери.ако каже нещо че се е справил с проблема веднага ще се отзова !!!
- rezeto
- кандидат ентусиаст
-
bobi_81xx написа:rezeto написа:hacker4eto1 написа:дръпни километража към теб и погледни буксите дали някоя не е влязла както трябва ако трябва ги изкарай и пак ги вкарай.. винаги когато се слага километража се чува това чукане все едно троши зъбчатки виж дане би някоя букса да не ти лопа отзаде..
Колега някъде нещо ти замасява или де да знам колегата дето споменах се съмняваше на някой оголен кабел някъде но така и него намери.ако каже нещо че се е справил с проблема веднага ще се отзова !!!
Не мога и аз да намеря отговор, ако някой знае нека сподели ще съм му благодарен!
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
Колега мога да ти пратя един километраж да го смениш да пробваш.. има лек дефект и за това го използвам за проба само ... а проблема е ,че стрелката за скоростомера се клати.. другите неща си работеха до последно.. Ако си навит мога да ти го пратя по Еконт и после да ми го върнеш 

- rezeto
- кандидат ентусиаст
-
hacker4eto1 написа:Колега мога да ти пратя един километраж да го смениш да пробваш.. има лек дефект и за това го използвам за проба само ... а проблема е ,че стрелката за скоростомера се клати.. другите неща си работеха до последно.. Ако си навит мога да ти го пратя по Еконт и после да ми го върнеш
Ако мислиш, че може да е от него съм съгласен ще ти поема разноските по еконта

- hacker4eto1
- ентусиаст
-
rezeto написа:hacker4eto1 написа:Колега мога да ти пратя един километраж да го смениш да пробваш.. има лек дефект и за това го използвам за проба само ... а проблема е ,че стрелката за скоростомера се клати.. другите неща си работеха до последно.. Ако си навит мога да ти го пратя по Еконт и после да ми го върнеш
Незнам колега както и много други колеги ще ти кажат то си е гадаене.. може да ти се е сгувнясал нещо километража.. незнам и аз точно... буксите са с доста кабели.. филм си е ...
- rezeto
- кандидат ентусиаст
-
hacker4eto1 написа:rezeto написа:hacker4eto1 написа:Колега мога да ти пратя един километраж да го смениш да пробваш.. има лек дефект и за това го използвам за проба само ... а проблема е ,че стрелката за скоростомера се клати.. другите неща си работеха до последно.. Ако си навит мога да ти го пратя по Еконт и после да ми го върнеш
Незнам колега както и много други колеги ще ти кажат то си е гадаене.. може да ти се е сгувнясал нещо километража.. незнам и аз точно... буксите са с доста кабели.. филм си е ...
И аз нямам представа, ако открия проблема ще драскам

- hacker4eto1
- ентусиаст
-
ако няма промяна драсни едно Л.С. със данните къде да ти го пратя да пробваш
- pimpo
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46
- Детайли за колата: N42B20
Май проблема е че километража остава без никакво захранване след като угасиш. Т.е. захранва се само когато си на контакт. Пробвай с угасена кола и изваден ключ да натиснеш бутоните на километража. Ако не светне дисплея значи наистина няма ток. Ако това се потвърди има според мен 2 вариянта. Проблем някъде по инсталацията, който да тип рекъсва цялостно хахранването на километража. Там трябва да се намери схема и да се мери по пиновете на буксите дали стига ток, когато не си на контакт. Другия вариянт е лоша връзка/студена спойка вътре в таблото. Пак със схема и с мерене но си е играчка.
Кога се пише "И" и кога "Й"
1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ
2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)
1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ
2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
това се получава и ако си слагал китаиски ксенон,другото което може да направиш е да ресетнеш от 21 меню но ме съмнява да има ефект

- rezeto
- кандидат ентусиаст
-
Не съм слагал ксенон. Друго, което забелязах е, че когато колата е на контакт и на фарове свети цялото табло (радио и т.н.) но километраж, оборотомер и т.н. не, което ме навежда на мисълта, че не му се подава ток... Ако някой може да даде схема на окабеляването му за да почна да търся вниновната жица(предполагам) ще съм благодарен!
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
unikalen88 написа:това се получава и ако си слагал китаиски ксенон,другото което може да направиш е да ресетнеш от 21 меню но ме съмнява да има ефект
Колегата е прав ако имаш китайски ксенон извади буксите на баластите и с контактен спрей, ако имаш печка вебасто или чейнджър откачи им им буксите и карай без тях, щом стрелките забиват и не се връщат а с подаване на контакт втори път се оправят значи нещо забива К-Бус шината, НЕ е от таблото или поне е много малко вероятно сблъсквал съм се с този проблем не еднократно и табла съм сменял, но проблема винаги е в китойския ксенон, печката или чейнджъра, ако не е от тях значи друг модул или кабел на К-буса забива шината.
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2