Автоматични светлини
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- bmw_320d_150
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 320CD
- Мечтае да кара: Някакво много дърто бмв
- Детайли за колата: Много бърза, ама не чак толкова.
Автоматични светлини
Здравейте колеги,имам следното питане тъй като не намирам нищо подобно във форума.Баща ми има Е 46 2004 година с голяма навигация.Нещо е бъзикал по нея и сега фаровете му не се палят сами.Има ли някой идея какво може да е за да знам как да му ги направя?В менюто на навигацията поне не видях нищо подобно но той ми казва,че там е пипал.Ще съм благодарен на компетентен отговор.Много здраве на всички.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Re: Автоматични светлини
bmw_320d_150 написа:Здравейте колеги,имам следното питане тъй като не намирам нищо подобно във форума.Баща ми има Е 46 2004 година с голяма навигация.Нещо е бъзикал по нея и сега фаровете му не се палят сами.Има ли някой идея какво може да е за да знам как да му ги направя?В менюто на навигацията поне не видях нищо подобно но той ми казва,че там е пипал.Ще съм благодарен на компетентен отговор.Много здраве на всички.
Сами са се палели като стане тъмно?
Сами се палят като даде на контакт?
Нито едно от двете не се прави от Навигацията..а от ключа за фаровете
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- bmw_320d_150
- младши ентусиаст
-
Светлините се палеха сами след като запали мотора.Копчето на светлините седеше в положение на изключени светлини но те се палеха.На моето се палят още щом дам на контакт на при него не беше така.Там си седи копчето все едно са изключени и като запали мотора те се палеха след няколко секунди .Каза ми ,че е пипал нещо по навигацията и понеже не разбира я беше омотал яко и от тогава не се палят светлините.А от кочпето какво се прави?
При това обяснение, според мен най-вероятно е с допълнителен (автърмаркет) модул за дневни светлини. Тели модули се контролират (повечето) с ключа за фаровете като се "врътка" в някаква последователност.
Както колегата ти каза ако не е пипано нищо по колата (допълнителни устройства и т.н.) няма нищо общо навигацията и всичко което се контролира от там със светлините на колата.
Както колегата ти каза ако не е пипано нищо по колата (допълнителни устройства и т.н.) няма нищо общо навигацията и всичко което се контролира от там със светлините на колата.
- bmw_320d_150
- младши ентусиаст
-
Ясно,обаче не мога да го направя от копчето.Интересното е ,че неговото копче има и една позиция на ляво а при мен няма.Моето е само на дясно две позиции и толкова а при него освен двете на дясно има и една на ляво но като го врътна на там и нищо не става.Нямам никаква идея за какво става въпрос.
bmw_320d_150 написа:Ясно,обаче не мога да го направя от копчето.Интересното е ,че неговото копче има и една позиция на ляво а при мен няма.Моето е само на дясно две позиции и толкова а при него освен двете на дясно има и една на ляво но като го врътна на там и нищо не става.Нямам никаква идея за какво става въпрос.
Позицията на ляво е за автоматичните светлини, които се пускат като стане тъмно.
- bmw_320d_150
- младши ентусиаст
-
Ясно,поне разбрах за какво е лявата позиция.Но как се палеха сами до преди няколко дена си нямам идея.Ще го мъча нещо пък ще видя.
- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
------
Последна промяна dido0o``` на 15 Сеп 2013, 10:21, променена общо 1 път
- bmw_320d_150
- младши ентусиаст
-
Ще пробвам и ще пиша.Благодаря на всички за отговорите.
Какво има да пробваш. Не се занимавай да правиш глупости! Има колеги тук от форума които ще ти активират дневните светлини за 10 мин. и ще можеш да си ползваш датчика пълноценно.
Sent from my GT-N5100 using Tapatalk 2
Sent from my GT-N5100 using Tapatalk 2
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Аз не мога да разбера,как може да даваме съвети на някой да си изключи сензора за фарове,което е една от най-приятните екстри или въобще каквото и да е което спомага комфорта в един автомобил.
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- bmw_320d_150
- младши ентусиаст
-
Още нищо не съм предприел.Но не мисля да изключвам сензора.Ще търся друго решение.Просто ми е странно как ги имаше и изведнъж изчезнаха.Не мога да си обясня.
- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
-----
Последна промяна dido0o``` на 15 Сеп 2013, 10:21, променена общо 1 път
dido0o``` написа:Gqbriel написа:Аз не мога да разбера,как може да даваме съвети на някой да си изключи сензора за фарове,което е една от най-приятните екстри или въобще каквото и да е което спомага комфорта в един автомобил.
За какво му е сензор като иска фаровете му да са постоянно включени??? Инак аз си карам с включен сензор.![]()
И къде са глупостите .. да дава пари на някой да му активира автоматичните светлини(къси) за 10мин или да си изключи сензора и пак да има автоматични светлини и това ще му струва 0лв и 5мин работа..
п.п. Сега като се замисля сензора спомага и за чистачките, така че да .. по-правилно е някой да му активира дневните светлини.
Много просто: активира дългите на процент, и слага копчето на "А" и забравя за фарове.
А ти колега може да си махнеш музиката, нали можеш и да си пееш сам що да не изкараш някой лев? Или да си слушаш от gsm-a. И да прав си логиката е страшна: Що да дам 10лв да направя нещо удобно, кат мога да не давам нищо с само да го счупя и така пак няма да имам проблем.
P.S.
Ако искаш мисля че има останал на село няколко туби бензин 86, може да ти ги дам да не се набутваш с тоя скъб бензин по бензиностанциите.
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
bmw_320d_150 написа:Още нищо не съм предприел.Но не мисля да изключвам сензора.Ще търся друго решение.Просто ми е странно как ги имаше и изведнъж изчезнаха.Не мога да си обясня.
колега да не е имало залепено нещо на сензора на фаровете и да са били пуснати на А и да е паднала лепенката и сега затова да не светят,масово така се прави с лепенка,което си е циганииика но........

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2