Проблем с токовете

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330ci
Мечтае да кара: M4
Детайли за колата: 320D facelift M-tech2 --> 330ci....

Проблем с токовете

Мнение от rezeto » 12 Сеп 2013, 14:02

Здравейте колеги, днес ми се случи следното и продължава да се случва при всяко палене като подам контакт всичките стрелки се бият на обратно за малко (дори се чува сякаш прескачат зъбни колелца) и после си идват на 0, също така се рестартира часовника (показва 00:00 дори да е бил настроен) и моментния пробег. Някои да има идея от какво може да се случва това ? (е46 320д 150 коня 2003г е колата)

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Re: Проблем с токовете

Мнение от hacker4eto1 » 12 Сеп 2013, 15:15

дръпни километража към теб и погледни буксите дали някоя не е влязла както трябва ако трябва ги изкарай и пак ги вкарай.. винаги когато се слага километража се чува това чукане все едно троши зъбчатки виж дане би някоя букса да не ти лопа отзаде..
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E 46 Sedan 136 Hp
Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела

Мнение от bobi_81xx » 12 Сеп 2013, 15:33

Рестартира ти се километража колега,на един приятел скоро му се случваше така но сега спря.Неможем и ние да си го обясниме :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rezeto » 12 Сеп 2013, 15:36

hacker4eto1 написа:дръпни километража към теб и погледни буксите дали някоя не е влязла както трябва ако трябва ги изкарай и пак ги вкарай.. винаги когато се слага километража се чува това чукане все едно троши зъбчатки виж дане би някоя букса да не ти лопа отзаде..

Километража не е свалян, но го свалих и направих каквото каза. Проблема остава същия дори интересното е че докато работи колата и я изгася и извадя бързо ключа стрелката за температурата и тази за горивото не се връщат а оставят където са били и при следващото слагане на ключа си отиват в 0-лево положение...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E 46 Sedan 136 Hp
Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела

Мнение от bobi_81xx » 12 Сеп 2013, 17:09

rezeto написа:
hacker4eto1 написа:дръпни километража към теб и погледни буксите дали някоя не е влязла както трябва ако трябва ги изкарай и пак ги вкарай.. винаги когато се слага километража се чува това чукане все едно троши зъбчатки виж дане би някоя букса да не ти лопа отзаде..

Километража не е свалян, но го свалих и направих каквото каза. Проблема остава същия дори интересното е че докато работи колата и я изгася и извадя бързо ключа стрелката за температурата и тази за горивото не се връщат а оставят където са били и при следващото слагане на ключа си отиват в 0-лево положение...

Колега някъде нещо ти замасява или де да знам колегата дето споменах се съмняваше на някой оголен кабел някъде но така и него намери.ако каже нещо че се е справил с проблема веднага ще се отзова !!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rezeto » 12 Сеп 2013, 17:12

bobi_81xx написа:
rezeto написа:

Колега някъде нещо ти замасява или де да знам колегата дето споменах се съмняваше на някой оголен кабел някъде но така и него намери.ако каже нещо че се е справил с проблема веднага ще се отзова !!!

Не мога и аз да намеря отговор, ако някой знае нека сподели ще съм му благодарен!

ентусиаст
Аватар

Мнение от hacker4eto1 » 12 Сеп 2013, 18:09

Колега мога да ти пратя един километраж да го смениш да пробваш.. има лек дефект и за това го използвам за проба само ... а проблема е ,че стрелката за скоростомера се клати.. другите неща си работеха до последно.. Ако си навит мога да ти го пратя по Еконт и после да ми го върнеш :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rezeto » 12 Сеп 2013, 18:46

hacker4eto1 написа:Колега мога да ти пратя един километраж да го смениш да пробваш.. има лек дефект и за това го използвам за проба само ... а проблема е ,че стрелката за скоростомера се клати.. другите неща си работеха до последно.. Ако си навит мога да ти го пратя по Еконт и после да ми го върнеш :)

Ако мислиш, че може да е от него съм съгласен ще ти поема разноските по еконта :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от hacker4eto1 » 12 Сеп 2013, 20:52

rezeto написа:
hacker4eto1 написа:Колега мога да ти пратя един километраж да го смениш да пробваш.. има лек дефект и за това го използвам за проба само ... а проблема е ,че стрелката за скоростомера се клати.. другите неща си работеха до последно.. Ако си навит мога да ти го пратя по Еконт и после да ми го върнеш :)

Ако мислиш, че може да е от него съм съгласен ще ти поема разноските по еконта :)

Незнам колега както и много други колеги ще ти кажат то си е гадаене.. може да ти се е сгувнясал нещо километража.. незнам и аз точно... буксите са с доста кабели.. филм си е ...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rezeto » 13 Сеп 2013, 1:12

hacker4eto1 написа:
rezeto написа:

Незнам колега както и много други колеги ще ти кажат то си е гадаене.. може да ти се е сгувнясал нещо километража.. незнам и аз точно... буксите са с доста кабели.. филм си е ...

И аз нямам представа, ако открия проблема ще драскам :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от hacker4eto1 » 13 Сеп 2013, 10:01

ако няма промяна драсни едно Л.С. със данните къде да ти го пратя да пробваш
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46
Детайли за колата: N42B20

Мнение от pimpo » 13 Сеп 2013, 10:31

Май проблема е че километража остава без никакво захранване след като угасиш. Т.е. захранва се само когато си на контакт. Пробвай с угасена кола и изваден ключ да натиснеш бутоните на километража. Ако не светне дисплея значи наистина няма ток. Ако това се потвърди има според мен 2 вариянта. Проблем някъде по инсталацията, който да тип рекъсва цялостно хахранването на километража. Там трябва да се намери схема и да се мери по пиновете на буксите дали стига ток, когато не си на контакт. Другия вариянт е лоша връзка/студена спойка вътре в таблото. Пак със схема и с мерене но си е играчка.
Кога се пише "И" и кога "Й"

1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ

2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 13 Сеп 2013, 10:47

това се получава и ако си слагал китаиски ксенон,другото което може да направиш е да ресетнеш от 21 меню но ме съмнява да има ефект
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rezeto » 14 Сеп 2013, 0:03

Не съм слагал ксенон. Друго, което забелязах е, че когато колата е на контакт и на фарове свети цялото табло (радио и т.н.) но километраж, оборотомер и т.н. не, което ме навежда на мисълта, че не му се подава ток... Ако някой може да даде схема на окабеляването му за да почна да търся вниновната жица(предполагам) ще съм благодарен!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 14 Сеп 2013, 9:38

unikalen88 написа:това се получава и ако си слагал китаиски ксенон,другото което може да направиш е да ресетнеш от 21 меню но ме съмнява да има ефект

Колегата е прав ако имаш китайски ксенон извади буксите на баластите и с контактен спрей, ако имаш печка вебасто или чейнджър откачи им им буксите и карай без тях, щом стрелките забиват и не се връщат а с подаване на контакт втори път се оправят значи нещо забива К-Бус шината, НЕ е от таблото или поне е много малко вероятно сблъсквал съм се с този проблем не еднократно и табла съм сменял, но проблема винаги е в китойския ксенон, печката или чейнджъра, ако не е от тях значи друг модул или кабел на К-буса забива шината.

Следваща

Назад към E46