Колеги дайте съвет относно маслото + Видео...
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
Колеги дайте съвет относно маслото + Видео...
Здравейте колеги.. 328ци 99г двигателя ми леко понатраква като дизелче. смених обтяжните ролки заедно със стойките не само ролките димек.. по натраква си лекинко.. реших да си погледна маслото.
показва 2 мм над макс.. на щеката.. мерех го непосредствено след като изгасих колата в 7:30.
Отивам в 10ч. маслото пак стой до там. сега към 12:30 на съвсем леко топъл двигател го мерех пак показва малко над максимума.. маслото съм го сменял март тази година километри по малко от 600 да съм направил. маслото е с хубав цвят.. взех 7 бутилки 5в40 на бмв оригинално масло и налях 6 и малко остана ми от 7 мата бутилка към 600гр. та когато го мерех тогава си беше нормално.. посредата си показваше на щеката... а преди това като източих старото масло стоя поне 2 4аса да се цеди.. Та според вас правилно ли го меря маслото.. колата е на идеално права линия .. колата я карам много спокойно и рядко. има ли някакъв филм да съм прецакал двигателя или повдигачите.. ако съм карал така известно време.. мисля да източа 500 600мл да видя какво ще стане... Възможно ли е от това да понатраква.. леко
П.П свалях и ремъци и въртях на ръка водна помпа хидравлична помпа.. тя трака леко на пред на зад като я движа но не мисля ,че се чува от там а по от към двигателя.. ваносите си се чуват съвсем лекинко ....едвам като допра уше до кората...
показва 2 мм над макс.. на щеката.. мерех го непосредствено след като изгасих колата в 7:30.
Отивам в 10ч. маслото пак стой до там. сега към 12:30 на съвсем леко топъл двигател го мерех пак показва малко над максимума.. маслото съм го сменял март тази година километри по малко от 600 да съм направил. маслото е с хубав цвят.. взех 7 бутилки 5в40 на бмв оригинално масло и налях 6 и малко остана ми от 7 мата бутилка към 600гр. та когато го мерех тогава си беше нормално.. посредата си показваше на щеката... а преди това като източих старото масло стоя поне 2 4аса да се цеди.. Та според вас правилно ли го меря маслото.. колата е на идеално права линия .. колата я карам много спокойно и рядко. има ли някакъв филм да съм прецакал двигателя или повдигачите.. ако съм карал така известно време.. мисля да източа 500 600мл да видя какво ще стане... Възможно ли е от това да понатраква.. леко
П.П свалях и ремъци и въртях на ръка водна помпа хидравлична помпа.. тя трака леко на пред на зад като я движа но не мисля ,че се чува от там а по от към двигателя.. ваносите си се чуват съвсем лекинко ....едвам като допра уше до кората...
Последна промяна hacker4eto1 на 10 Сеп 2013, 21:04, променена общо 1 път
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: Колеги дайте съвет относно маслото.
...колата я карам много спокойно и рядко.
При подобно каране маслото се разрежда с бензин и нивото се вдига. За това е добре поне отвреме навреме колата да се понастъпи както трябва- пише го във всяка инструкция на потребителя.
Тракането на клапаните може да е от това, може да е и от 5W- това е масло за температури под -30 гр.
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
zvetiko написа:...колата я карам много спокойно и рядко.
При подобно каране маслото се разрежда с бензин и нивото се вдига. За това е добре поне отвреме навреме колата да се понастъпи както трябва- пише го във всяка инструкция на потребителя.
Тракането на клапаните може да е от това, може да е и от 5W- това е масло за температури под -30 гр.
викаш за температури под -30 значи за полюсите сибир и скандинавските страни а останалите да слагат нещо кво 20-50 примерно или по дебело пък 0W- класа там къде отиваме -50 или абсолютната нула ... Относно колегата с проблема провери дали ти държи клапана на масленото тяло ако не държи е нормално така да ти излиза като го мериш
Барай шишарката Минкеее ....
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
anzak написа:zvetiko написа:...колата я карам много спокойно и рядко.
викаш за температури под -30 значи за полюсите сибир и скандинавските страни а останалите да слагат нещо кво 20-50 примерно или по дебело пък 0W- класа там къде отиваме -50 или абсолютната нула ... Относно колегата с проблема провери дали ти държи клапана на масленото тяло ако не държи е нормално така да ти излиза като го мериш
Колега как да разбера за това въпросното маслено тялоо дали задържа дори незнам къде се намира...

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
При подобно каране маслото се разрежда с бензин и нивото се вдига.
Като работи предимно на едно нясто, да разрежда с с бензин, но пък от "спокойно каране"

hacker4eto1 - масленото тяло е това в което седи масления филтър

- hacker4eto1
- ентусиаст
-
по принцип карам спокойно рядко скачам на педала но се случва на някой светофар.. та значи това маслено тяло "където ми стой филтъра" какво да гледам там
да го сваля и да видя вътре какво става ли как да процедирам не съм много наясно със системата за смазване на мотора
благодаря колеги ,че ми отговаряте на смешните въпроси но аз разбирам от жици 

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
http://www.4tuning.ro/images/vand-sau-d ... -0-0-0.jpg
Така, това е м54б28. Гледаш къде е щеката и... от нея на ляво. Не първата пластмасова сферична пластмасова капачка, а втората (така да се каже по-гладката). Нарочно така ти го пиша. Няма нищо срамно, никой не е длъжен да разбира от устройство на двг.
Така, това е м54б28. Гледаш къде е щеката и... от нея на ляво. Не първата пластмасова сферична пластмасова капачка, а втората (така да се каже по-гладката). Нарочно така ти го пиша. Няма нищо срамно, никой не е длъжен да разбира от устройство на двг.
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
host написа:http://www.4tuning.ro/images/vand-sau-dezmembrez-motor/vand-sau-dezmembrez-motor-4884812d13bc85ef42-0-0-0-0-0.jpg
Да аз разбрах ,че става въпрос за това тяло благодаря въпроса е клапана в него сменя ли се или цялото тяло се подменя смисъл дали е капсулован в това тяло и ако е затворен този клапан маслото не минава през филтъра ли колеги смисъл не се филтрира ли ?
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
Колеги днес докарах маслото до средна позиция смисъл между мин и макс... но тракането си остана... ПОЛУДЯВАМ... винаги съм искал безшумна кола а преди не беше така бимата...
не чувам мотора.. сега се чува само едно тк тк тк тк тк тк.... смених обтяжната ролка с цялото тяло пак нищо..... старата беше метална... Почвам да си мисля ,че ми тракат повдигачите... и това го прави когато загрее мотора...
видео 1:
http://vbox7.com/play:bd2972584e
Верига ли е повдигачи ли е... незнам свалих ремъка за алтернатора и водната помпа въртях ги въртят се добре ... и няма шум.. загре е ли колата се почва... а мен ме дразни супер много това..
Забелязах или поне вече си внушавам ама май като пусна климатроника тракането спира... или просто леко се вдигат оборотите и не го чувам....
видео 2: със пуснат климатроник..
http://vbox7.com/play:765b7a933d
ДАйте един съвет какво да направя,че почвам се дразня като запаля колата и усилвам музиката...
в края на клипа се чува най-точно въпросното тракане.... като спра климатроника....
не чувам мотора.. сега се чува само едно тк тк тк тк тк тк.... смених обтяжната ролка с цялото тяло пак нищо..... старата беше метална... Почвам да си мисля ,че ми тракат повдигачите... и това го прави когато загрее мотора...
видео 1:
http://vbox7.com/play:bd2972584e
Верига ли е повдигачи ли е... незнам свалих ремъка за алтернатора и водната помпа въртях ги въртят се добре ... и няма шум.. загре е ли колата се почва... а мен ме дразни супер много това..
Забелязах или поне вече си внушавам ама май като пусна климатроника тракането спира... или просто леко се вдигат оборотите и не го чувам....
видео 2: със пуснат климатроник..
http://vbox7.com/play:765b7a933d
ДАйте един съвет какво да направя,че почвам се дразня като запаля колата и усилвам музиката...
в края на клипа се чува най-точно въпросното тракане.... като спра климатроника....
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Re: Колеги дайте съвет относно маслото + Видео...
Мен ми се чува като Vanos Rattle в начална фаза , ето видео на напреднала: , но не съм там , за да съм сигурен
http://beisansystems.com/procedures/dou ... cedure.htm
p.s.Маслото трябва да е на максимума и да е 5W30 0W30 0W40
http://beisansystems.com/procedures/dou ... cedure.htm

p.s.Маслото трябва да е на максимума и да е 5W30 0W30 0W40
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Еб*си силното заключение колега. Ако си и майстор и се занимаваш с автомобили евалата!
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
Колеги мисля да направя поръчка отhttp://www.beisansystems.com/products.html да си поръчам аз ремонтният комплект за ваносите О-ринговете и лагерите или как се води... не съм правил това упражнение но ще го направя искам да карам изряден автомобил.. а малките звуци ме дразнят.. ще сменя и маслото от 5в40 на 5в30 и всичките му гарнитури.. както си трябва..
Поръчвали ли сте от този сайт ?
Поръчвали ли сте от този сайт ?
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Те само от Бейсан са доказано витонови О-пръстените!Има много ментета в Ebay които дори не са тефлон. Тракането идва обаче от металните втулки между лагерите , които само Бейсан продават! Но като ще сменяш втулки , естествено е добре да се сменят и О-пръстените!Успех 

- hacker4eto1
- ентусиаст
-
Благодаря колеги ,за информацията. Ще сменя и втулките и пръстените, и мисля да го направя скоро понеже днес сутринта на студен двигател когато подам газ до към 3000 рпм изтраква точно от ваносите.. а колата е куца до 3к обороти....а преди това когато съм я връзвал към диагностика ми изписа датчик разпределителен вал на изхода смених го нямаше грешка след няколко дена пак я записа.. значи просто вече си мисля ,че съм за подновяване на ваносите.. явно топлото време ме е заблудило но сега като застудява проблема се задълбочава 

- datchko
- ентусиаст
-
- Кара: e61 535d LCI
- Мечтае да кара: F90
Какво стана, колега?
Какво е развитието на темата?
Какво е развитието на темата?
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2