Въпроси относно челно стъкло
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- TheFreeRider
- младши ентусиаст
-
- Кара: Z4 3.0i & Mini F60 JCW
Въпроси относно челно стъкло
Здравейте! Дойде време за смяна на челното стъкло и съм в голямо чудене какво стъкло да взема. Искам да е ново и с поне средно качество. Трябва да има и сензор за дъжд. Колата е 97ма година, ако има значение.
В момента съм с някакво турско Дораглас, което е със син сенник отгоре, колата също е тъмно синя. Гледам в реалоем, че всичките стъкла са зелено тонирани (това ОК), но освен това има само със зелени сенници или без
Предишната ми кола беше зелена и със зелен сенник (видимо си беше зелен и отвън, стъклото беше от кобра) беше супер, обаче не виждам как това би паснало на синя кола? И от къде, по дяволите, предния собственик е намерил сегашното турско стъкло със синя ивица? Има ли някой колега със зелен сенник и цвят на колата, различен от зелен, ако може да даде някоя снимка да видим как седи? Щом производителя не предлага други цветове, как излизат колите от завода? Не ми е проблем стъклото да няма сенник, просто се чудех
Другият и по-важен въпрос е от къде да взема стъкло (не говорим за монтаж)? В кобра имат "европейски" за около 310 лева, но само със зелени сенници, дори нямат без. Гледам в Дару са около 750 лева, в елиткар към 720 оригинални. Има ли някакъв междинен вариант - хубаво стъкло, но на малко по-ниска цена, да речем 400-500 лева? Колегите от форума, които се занимават с внос на части дали имат и стъкла?
В момента съм с някакво турско Дораглас, което е със син сенник отгоре, колата също е тъмно синя. Гледам в реалоем, че всичките стъкла са зелено тонирани (това ОК), но освен това има само със зелени сенници или без

Другият и по-важен въпрос е от къде да взема стъкло (не говорим за монтаж)? В кобра имат "европейски" за около 310 лева, но само със зелени сенници, дори нямат без. Гледам в Дару са около 750 лева, в елиткар към 720 оригинални. Има ли някакъв междинен вариант - хубаво стъкло, но на малко по-ниска цена, да речем 400-500 лева? Колегите от форума, които се занимават с внос на части дали имат и стъкла?
- stormrider
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ М44Б19
- Мечтае да кара: Imperial Tie Fighter
- Детайли за колата: Стара баба с тояжка
Re: Въпроси относно челно стъкло
Колега,купи си втора употреба,оригинално с щампа на БМВ или на Пинкилтън.
С много любов към децата!
- E30_DK
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: S63, но не AMG, а B44tu
Аз си взех втора ръка от една англичанка, почти перфектно т.е. почти няма следи от камъчета - исках да е оригинално, но 750лв. няма шанс да дам... доволен съм от избора си 
Относно сензора - има малка разлика в кутиите на сензорите преди и след 98г. - самия сензор ще е един и същ и ще работи, но на стъклата преди 98г. сензора и огледалото са отделно едно от друго, а след 98г. и двете влизат в обща кутия.

Относно сензора - има малка разлика в кутиите на сензорите преди и след 98г. - самия сензор ще е един и същ и ще работи, но на стъклата преди 98г. сензора и огледалото са отделно едно от друго, а след 98г. и двете влизат в обща кутия.
- martinvn
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E87 LCI
- Детайли за колата: 2011г, 143hp
Аз сменях по каско и искаха да ми сложат турско. Натиснах ги една идея и получих Splintex без щампа BMW, като по спомен цената му беше 360 лв и платих само ново уплътнение. Това което махнах беше оригинално и не намирам разлики. Вече четвърта година съм с него. Сенника горе си е като на оригиналното, също и със сензора за дъжд няма проблеми. Така че ако ти предложат вариант Splintex нямаш ядове. С турско има вариант да се получат шумове и да се драска по лесно.
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Едва ли ще се види каквато и да е разлика и при едното и при другото стъкло. А относно шума, който би могъл да се появи след монтажа много зависи от качеството на самия монтаж. Колкото и оригинално и скъпо да е стъклото (например това с термокомфорт-а) като не са му положили качествено силикона при залепването ще си го има шума че и ще тече даже.

- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Слагай пак Doraglass колега, много добри стъкла са, на повечето коли турска сглобка слагат такива, както и на автобусите. Китайче от кобра не слагай само- там е на късмет, понякога са перфектни, понякога пречупват кофти светлината. Аз лично съм с Doraglass и съм много доволен.
- TheFreeRider
- младши ентусиаст
-
- Кара: Z4 3.0i & Mini F60 JCW
Добре, а можеш ли да ме опътиш къде да ги търся? Засега към списъка с магазини съм добавил само Сим 5 Сим, защото предлагат Pilkington, или поне само тях намерих. Като намеря няколко такива магазина ще звъня да питам за конкретни оферти.
- BAHKATA
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G30 540i
Аз съм слагал въпросните "европейски" стъкла от Кобра (точно Сплинтекс), не на е39, на е46, но никога на никоя кола не бих повторил. Първо са леко криви и второ от едно пътуване София - Велико Търново през зимата цялото стана на бели точки... Ужас направо. На е39-ката сложих втора употреба оригинално, но оглеждай хубаво ако това ти е избора.
8 мнения
• Страница 1 от 1