Проблем - придърпва на бензин

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E46 318i and E36 316i
Мечтае да кара: BMW 760 :D
Детайли за колата: Bayerische Motoren Werke

Проблем - придърпва на бензин

Мнение от NikolaevBMW » 01 Сеп 2013, 14:20

Здравейте на всички..от 1 седмица имам много голям проблем с колата ми на бензин...ситуацията е такава:
Карам E46 318 бензин 143 конски сили..преди 1 година си сложих газов инжекцион в Стара Загора на Сим Гас..в продължение на 1 година колата ми не вървеше хубаво на газ..на бензин вървеше перфектно..все не можеха да я настроят на газ и последният път решиха да ми преместят вакуума и го пробиха под един датчик не го знам какъв е от дясно на колекторните тръби..и след като сложиха там датчика на сутринта колата ми палеше все едно на 2-3 цилиндъра на 300-400 оборота и изгасваше и така няколко пъти докато започне да загрява колата и прехвърли на газ..чуваше се и отвреме някво пуфкане отпред,но на газ колата вървеше много добре...отидох пак при газаджийте и ми върнаха газта на старото място..малко се пооправи бензина,но усещах пак разлика в сравнение с предният и вид на бензин..малко по-трудно запалваше в смисъл такъв като запаля и оборотите по-бавно отиваха до 800-1000 а преди това за секунда,че и по малко...и ми казаха едни майстори закарай си колата в Пловдив или в Карлово ще ти я направят както трябва .. добре с баща ми я закарахме в Карлово при производителите на Симгас .. там човека прави каквото прави около 1 час и половина и каза,че има колата на газовият инжекцион нещо което не трябва да е така ,но не може да разбере от къде е проблема..и каза,че е направил малки подобрения..тръгваме за навръщане..и усещам някакво леко придърпване на газ..помислихме,че може и от пътя да е ,защото е неравен..прибрах се в Стара Загора на сутринта паля пак до 300-400 оборота и загасва и така около 30 пъти..превключих я някак си на газ..загря колата викам да пробвам да карам на бензин...колата придърпва на поразия..колкото повече натисна газта тя толкова повече не върви..едва едва си вдига оборотите нещо и има...закарвам при нашите газаджий и те казаха проблема си е ваш не е от нас оправете си колата и тогава ще оправим газта..закарах я в един сервиз..3 дена стоя там .. смениха и свещите , изчистиха бензиновите дюзи(бяха доста подпушени) , сменихме горивният филтър .. взеха ми 250 лева за всичко това и качвам се на колата пак така придърпва .. и ми казват в сервиза покарай я на бензин да я продухаш и ще се оправи...как да я продухам като тя не може да вдигне 3000 оборота..трябва да припомпвам газта като луд...моля дайте ми някакъв съвет от какво може да е какво да правя? Възможно ли е ламбда сонда да е проблема ? Проверявахме я да не смуче въздух някъде..уж нямаше...Благодаря ви предварително..
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Re: Проблем - придърпва на бензин

Мнение от zvetiko » 01 Сеп 2013, 17:58

Ламбда сондата играе роля в смесобразуването при загрял двигател, ти пишеш, че и на студено не работи добре.
Има различни начини да се прецени дали двигателя смуче паразитен въздух, от това, което пишеш, че са направили, не съм убеден, че са преценили правилно.
Пишеш, че са дупчили до някакъв датчик- да не са го продупчили и него. ;)
Най-добре намери някъде да ти направят качествена диагностика, защото тези 200лв. може да станат и 2000 без особен резултат.

Потребител
Аватар

Мнение от NikolaevBMW » 01 Сеп 2013, 18:50

Уж не бил засегнат датчика..на диагностиката не излезна никаква грешка..не знам от какво може да е .. ще ходя тези дни при един друг майстор да видя какво ще ми каже..
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 m54b25,e30 m30b35 turbo
Мечтае да кара: MMMMMMM

Мнение от kok4o » 01 Сеп 2013, 19:27

Виж налягането на бензиновата помпа :yes:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от NikolaevBMW » 02 Сеп 2013, 10:04

Гледахме го нормално е налягането на бензиновата помпа..
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от asi_24 » 04 Сеп 2013, 14:26

Не пипай колата проблема е в газаджиите и по точно в неправилният избор на уредба имах подобен проблем при перфектна кола с гаранция от БМВ просто не пасва софтуера на уредбата и става така аз махнах уредбата и качих един модел на БРЦ и е уникална и няма проблеми

Потребител
Аватар

Мнение от NikolaevBMW » 05 Сеп 2013, 17:39

Добре ама ние откачахме газовият инжекцион да видим дали е от него проблема..и колата отново вървеше така на бензин..придърпва постоянно...днеска като карах настъпих газта на 3-та и до 2000 оборота и стои там.. пуснах пак натиснах и тогава тръгна леко по леко нагоре..
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от asi_24 » 09 Сеп 2013, 8:13

ами това е защото вече е натрупала грешки при ползването на газовия инжекцион той влия и на бензина защото се променят настройки на колата така че най-добре като се свали да изчистят грешките и да се върнат заводските настройки и след това да се търси по подходящ избор иначе проблема ще се повтаря във времето пак ще се натрупат и ще имаш проблеми.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от гумата » 10 Сеп 2013, 19:28

Колега,
смени майсторите на всяка цена. Грамотно сложената газова уредба не допуска влошаване на работата на двигателя ,както на газ, така и на бензин. ако има проблем в който е да е режим на работа, непременно трябва да ти настроят прецизно газовата уредба. Ако искаш иди до Хасково, че ти е близо и там виж някой да ти настрои колата, защото тези вече са ти скъсали нервите. Придърпването показва, че са ти спънали колата и са ти намалили оборотите за икономичност при програмирането. След като си намериш добър майстор му се довери, той да ти регулира газовата уредба, без да те пита на какъв режим да караш колата- спортен или икономичен.
После си намери софтуер сам да си я програмираш на какъв режим да бъде.

Назад към E46