Опит за кражба
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- kkrumov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325DА touring
Опит за кражба
Здравейте, колеги,
излизам сутринта, отивам си към колата и какво да видя. Четирите стъкла свалени до долу и разбита ключалка на шофьорската врата. От жабката не липсва нищо, както и от багажника. Какво може да са искали да вземат или е било опит за кражба на колата. Всичко е станало около 4 сутринта. Един съсед се е събудил от алармата и те са избягали. Жалко, че не съм се събудил и аз.... Това е второ посегателство върху моята колица. През май ми свалиха огледалата.
Живея в Надежда 4.
излизам сутринта, отивам си към колата и какво да видя. Четирите стъкла свалени до долу и разбита ключалка на шофьорската врата. От жабката не липсва нищо, както и от багажника. Какво може да са искали да вземат или е било опит за кражба на колата. Всичко е станало около 4 сутринта. Един съсед се е събудил от алармата и те са избягали. Жалко, че не съм се събудил и аз.... Това е второ посегателство върху моята колица. През май ми свалиха огледалата.
Живея в Надежда 4.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Re: Опит за кражба
Бих те посъветвал да идеш при някой с БМВ Скенер да ти деактивира всички резервни позиции за резервни ключове и да ти остави само твоя и резервния ти ключ като активни. Като нищо са кодирали техен си ключ и след седмица-две да се опитат да ти гепят колата.
Si non confectus, non reficiat.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Ако са на ниво да кодират техен ключ, това едва ли ще го спаси.
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Другото което трябва да кодират е стъклата да се свалят само с дистанционното, а не както е сега със дистанционното и с ключа. Също да ти прекодират при аларма да не мигат мигачите а само фаровете на къси/дълги. Били са новобранци след като са разбили ключалката.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Zagy написа:Бих те посъветвал да идеш при някой с БМВ Скенер да ти деактивира всички резервни позиции за резервни ключове и да ти остави само твоя и резервния ти ключ като активни. Като нищо са кодирали техен си ключ и след седмица-две да се опитат да ти гепят колата.
скенера няма да помогне те си записват директно нов ключ и трият една от позициите без значение дали е активен или не.
С две думи спасение няма дори е евс-а да си го носиш в джоба те идват с готови комплекти компютър, евс и чип от кола със същия мотор и я палят вместо за 10 секунди за 30.
- SpLiT
- младши ентусиаст
-
- Кара: Mercedes-Benz E280 4Matic
- Мечтае да кара: отново BMW
Дааммм… Колега, крий си колата в дън земя, че бая пипат тези дни. Аз изгорях с цялата кола... Мноого е куцо...
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk 4
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk 4
- kkrumov
- младши ентусиаст
-
Благодаря за съветите, но това, което е написал колегата Оci ме притеснява. Означава ли, че вече няма да мога да спя спокойно и където и да отида ще трябва да дебна?
Какво мога да предприема, за да си подсигуря колата от кражба?
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Абе не ми се вярва да са чак такива профита - истинските профитата крадат по-скъпи коли. За всеки случай аз на твое място бих прегледал със Скенера какво се случва по електрониката.
Si non confectus, non reficiat.
- oci
- старши ентусиаст
-
kkrumov написа:Благодаря за съветите, но това, което е написал колегата Оci ме притеснява. Означава ли, че вече няма да мога да спя спокойно и където и да отида ще трябва да дебна?
пиши ми на лс да ти дам телефона да ти обясня какво да направиш за да спиш по-спокойно иначе спасение няма всичко се краде няма скъпо или евтино важно е какво се търси на момента.
- 100imenov
- ентусиаст
-
- Кара: с Adaptive Drive
- Мечтае да кара: F06 с B58
Същата вечер и аз изгорях,отворена по същия начин

- kkrumov
- младши ентусиаст
-
Съжалявам, колега. Аз се отървах само с разбиване, но при теб щетите са сериозни. Дано ги покрие каското.
- oci
- старши ентусиаст
-
100imenov написа:Същата вечер и аз изгорях,отворена по същия начин![]()
![]()
Много кофти аз поне я знам колата и ме е яд при положение, че не е моята, няма край с тия тъпотии това нащо не е държава.
- 00700
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i, sedan, 11.97
kkrumov написа:Благодаря за съветите, но това, което е написал колегата Оci ме притеснява. Означава ли, че вече няма да мога да спя спокойно и където и да отида ще трябва да дебна?
Каско + Охраняем паркинг. Няма друго спасение. Нишо не е невъзможно.

- adko001
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d '03
- Мечтае да кара: E90 V10 Hartge
Сещам се за един простичък вариант как можеш да подсигуриш едно допълнително "рамо" за колата, за да си по-спокоен. Можеш да изведеш скрит бутон, някъде, където само ти си го знаеш, който прекъсва електричеството към горивната помпа и палене няма, не обучен ключ, не друго, просто ще ударят на камък

- HeBePeH
- Lulin Boys Cska Sofia
-
- Кара: го на все по силни тройки, е46 330i
- Мечтае да кара: ///M4™ /G65 ////AMG
И аз я знам колата на колегата , много лачено купе , направо ме е яд като гледам такива снимки.
Лятото с едно приятелче бяхме по Люлин в една бирария аз с е46та той с е39ка спрял зад мен и на тръгване ,като тръгнах да отварям колата с ключ нищо не се получаваше същата работа беше и с е39ката . Аз от дясно нямах никакъв контрол с дистанционното , но от ляво я отворих . Явно са искали да направят тапа и да запишат честота при отваряне или ние сме ги прекъснали не знам
Лятото с едно приятелче бяхме по Люлин в една бирария аз с е46та той с е39ка спрял зад мен и на тръгване ,като тръгнах да отварям колата с ключ нищо не се получаваше същата работа беше и с е39ката . Аз от дясно нямах никакъв контрол с дистанционното , но от ляво я отворих . Явно са искали да направят тапа и да запишат честота при отваряне или ние сме ги прекъснали не знам
Американски форум: питаш и ти отговарят.
Руски форум: питаш и те питат.
Български форум: питаш и ти обясняват колко си ТЪП.

Руски форум: питаш и те питат.
Български форум: питаш и ти обясняват колко си ТЪП.