Позиция за седене на шофьора при купе.

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Продаде колата
Мечтае да кара: Бързо, голямо и черно BMW

Позиция за седене на шофьора при купе.

Мнение от sshtskv » 07 Сеп 2013, 8:55

Днес минах поредните и редовни 100км, част от програмата 30к+ за година.
Както някои от вас знаят, предишното ми BMW беше седан (има го в раздел оптичен тунинг). Навъртях му едни 50к и я намирах за приятна за пътуване.
Много имах мерак за бензиново купе и наистина ми харесва. Тук обаче имам един проблем. Знам, че има писано по темата, знам основните правила за регулиране на седалката, но как по дяволите седите в тая кола?
Нито съм висок, нито съм нисък. С нормално телосложение съм, 180см на 100кг.
Ако облегалката е повдигната, както е прието да се прави, така почти опирам в тавана. Ако дръпна седалката назад, то тогава волана и педалите ми идват далече. Не обичам да се протягам за да стигна волана, и ако настроя всичко за да не го допускам, то волана ми опира в краката.
Постоянно правя някакви компромиси и съм пробвал всякакви конфигурации и все ми е неудобно.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 335i n55
Мечтае да кара: Това, което кара;)
Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j

Re: Позиция за седене на шофьора при купе.

Мнение от choio » 07 Сеп 2013, 9:42

Вълк написа:Днес минах поредните и редовни 100км, част от програмата 30к+ за година.
Както някои от вас знаят, предишното ми BMW беше седан (има го в раздел оптичен тунинг). Навъртях му едни 50к и я намирах за приятна за пътуване.
Много имах мерак за бензиново купе и наистина ми харесва. Тук обаче имам един проблем. Знам, че има писано по темата, знам основните правила за регулиране на седалката, но как по дяволите седите в тая кола?
Ако облегалката е повдигната, както е прието да се прави, така почти опирам в тавана. Ако дръпна седалката назад, то тогава волана и педалите ми идват далече. Не обичам да се протягам за да стигна волана, и ако настроя всичко за да не го допускам, то волана ми опира в краката.
Постоянно правя някакви компромиси и съм пробвал всякакви конфигурации и все ми е неудобно.

Добре де седалката има движение нагоре надолу,и наклон напред и назад само на предната част,ако не се лъжа,ако пуснеш седалката надолу и леко наклона напред няма ли да решиш проблема с опирането на главата и краката,и волана се регулира, аз съм 178 см 95-6кг и се чувствам перфектно в купето...само не зная дали всички седалки са еднакви и дали всички подържат тези функции..

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sshtskv » 07 Сеп 2013, 9:46

choio написа:
Вълк написа:Днес минах поредните и редовни 100км, част от програмата 30к+ за година.

Добре де седалката има движение нагоре надолу,и наклон напред и назад само на предната част,ако не се лъжа,ако пуснеш седалката надолу и леко наклона напред няма ли да решиш проблема с опирането на главата и краката,и волана се регулира, аз съм 178 см 95-6кг и се чувствам перфектно в купето...само не зная дали всички седалки са еднакви и дали всички подържат тези функции..

Седалката ми е електрически регулируема и да, има контрол на височината, като при мен е на максимално ниско положение.

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320Ci '01

Мнение от fancooler » 07 Сеп 2013, 9:54

И при мен го има този проблем, колега. Нагласих облегалката да е вдигната по-нагоре - така ми е по-комфортно на гърба. Регулирал съм седалката да е в най-ниско положение, но нещо ми стана много тясно и видимостта през предното стъкло стана по-лоша. Ако дръпна седалката назад, за да виждам по-добре, не стигам педалите и волана (висок съм 182 см.). Още нещо, с тази настройка на седалката, когато някой ще сяда отзад и я вдигна тя се заклещва в тавана... :mhihi:

Ще съм благодарен и аз на мнения по темата. Салонът ми е кожен рекаро, но с ръчните настройки.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 07 Сеп 2013, 10:08

едно рекаро ще отговори на изискванията ти просто при него има още опций за регулиране на седалкта.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sshtskv » 07 Сеп 2013, 10:31

oci написа:едно рекаро ще отговори на изискванията ти просто при него има още опций за регулиране на седалкта.

Точно това си мислех и аз. В бъдеще го има, като план.

С теб ще се чуем след една седмица, горе долу, да кодираш на баща ми комбито.

Изображение

Потребител
Аватар
Кара: е46 330CI
Мечтае да кара: BMW M6 G-POWER

Мнение от Striker » 07 Сеп 2013, 13:00

И аз имам същия проблем 1.90 съм 99 кг и все на нещо ми е неудобно или ми опира главата или са ми далеч педалите.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 07 Сеп 2013, 15:11

Вълк написа:
oci написа:едно рекаро ще отговори на изискванията ти просто при него има още опций за регулиране на седалкта.

Точно това си мислех и аз. В бъдеще го има, като план.

С теб ще се чуем след една седмица, горе долу, да кодираш на баща ми комбито.

:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 07 Сеп 2013, 16:29

Аз си мисля, че "нормалното" телосложение от 1,80+м и 100килца, няма как да се впише лесно и удобно в Е46 или която и да е от серията 3, ако ще да има 20 настройки на седалката

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sshtskv » 07 Сеп 2013, 16:39

alekangg написа:Аз си мисля, че "нормалното" телосложение от 1,80+м и 100килца, няма как да се впише лесно и удобно в Е46 или която и да е от серията 3, ако ще да има 20 настройки на седалката

Лошото е, че планирам да стигна, до около 110кг през сезона за маса. Ще търпя компромиси, видяло се е.
Единствения и оптимален вариант е да докарам волана към мен, но тогава ми стои грозновато разстоянието от таблото до волана. Казват, че пълно щастие няма.

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;

Мнение от NikVanov » 07 Сеп 2013, 17:39

,,Аз си мисля, че "нормалното" телосложение от 1,80+м и 100килца, няма как да се впише лесно и удобно в Е46 или която и да е от серията 3, ако ще да има 20 настройки на седалката''.

Точно така е, дори и при 1,80 на 85 кг. Но на Е30 се чувствах по-удобно. И разбира се, зад мене може да седне само дете до 10 г.

320ci
320ci
Аватар
Детайли за колата: M52B20TU и 760Li

Мнение от mumford » 07 Сеп 2013, 17:51

Аз съм 1,85 и в купето ми е супер комфортно (с рекаро съм).

Нагласям си седалката според съветите тук

http://www.youtube.com/watch?v=eyL-SjuJ8p4

ентусиаст
Аватар
Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба

Мнение от bai_ILIA » 07 Сеп 2013, 21:30

и аз съм 184-5см и над 100кила и в купето си ми е супер удобно. зад мен няма шанс да седне някой, но колата е за 2-ма или най-много 3-ма в краен случай :mhihi: клипа, който колегата е дал е много добър!!
"Чемодан, вокзал, Москва"

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 08 Сеп 2013, 0:09

това е проблема при тебе пич>
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

///Мтусиаст
Аватар
Кара: ///М3 и още нещо

Мнение от rve » 08 Сеп 2013, 1:40

Като седнах за първи път в моята кола, когато я купувах и главата ми сериозно подпря тавана :shock: 1.92 съм. Баси мамата, си викам, ами сега :dunno: Всичко си дойде на мястото като набарах джойстика за регулиране. До ден днешен в каквото и да съм сядал не може да се мери по ергономия и удобство с М-ковата седалка. Иначе отправна точка е воланът - в неутрално положение трябва е в такова положение нагоре-надолу, че да не скрива уредите и седалката съответно да е толкова напред-назад, че при изпъната ръка да може китката да легне точно отгоре на волана. Аз например си имам достатъчно клиренс са себе си и зад мен няма проблем да седне човек.

Следваща

Назад към E46