Странно виене при отключване
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
- bigdady
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d
- Мечтае да кара: m6 grandcoupe
- Детайли за колата: e39 01
Странно виене при отключване
Колеги много странно когато отключа колата от предния десен калник се пуска нещо като вентилатор и започва да работи около една минута след което се изключва колата е 525д 2001 и принципно стария собственик ми каза че има печка и че тя се задейства но сега е доста топло и невярвам да рабти тя.Иначе от навигацията имам опция да активирам два таймера и още една опция да активирам веднага вентилацията когато я избера и активирам веднага се пуска вентилацията в купето и отново това под левия калник започва да върти знаете ли дали е печката това или нешо друго?
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Re: Странно виене при отключване
Да, това вероятно е печката ти и да, вероятно имаш проблем с нея. Моята също се пускаше когато си поиска и когато се пуснеше, всичко по колата беше ок. Не се ли пуснеше при отключване, не ми работеше климата, подгряването на седалките и отключването от ключа. Оказа се, че платката на печката е разядена и товари CAN комуникацията и затова и другите работи не ми работят чат - пат. Откачих й буксата на печката и сега всичко друго е ок, но трябва да купувам друга печка...
П.С. - ако печката е както трябва, би трябвало да се пуска когато навън е под 6 градуса мисля, или беше 16, не съм сигурен. Между другото, в тази връзка коректно ли ти работи термометърът за външната температура?
П.С. - ако печката е както трябва, би трябвало да се пуска когато навън е под 6 градуса мисля, или беше 16, не съм сигурен. Между другото, в тази връзка коректно ли ти работи термометърът за външната температура?
- bigdady
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d
- Мечтае да кара: m6 grandcoupe
- Детайли за колата: e39 01
Re: Странно виене при отключване
Четох доста в форума за тия печки и установих, че моята е заключена или работи само когато температурата е под 5 градуса при запалена кола. А виенето е само от вентилатора на печката който си обдухва нещо а когато работи печката се чувало някакво тупкане.На доста от колегите печките дават ядове когато се отключат защото електронните блокове на някой не можели да се управляват ръчно.
3 мнения
• Страница 1 от 1