Странно виене при отключване

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525d
Мечтае да кара: m6 grandcoupe
Детайли за колата: e39 01

Странно виене при отключване

Мнение от bigdady » 05 Сеп 2013, 20:31

Колеги много странно когато отключа колата от предния десен калник се пуска нещо като вентилатор и започва да работи около една минута след което се изключва колата е 525д 2001 и принципно стария собственик ми каза че има печка и че тя се задейства но сега е доста топло и невярвам да рабти тя.Иначе от навигацията имам опция да активирам два таймера и още една опция да активирам веднага вентилацията когато я избера и активирам веднага се пуска вентилацията в купето и отново това под левия калник започва да върти знаете ли дали е печката това или нешо друго?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
Мечтае да кара: Murcielago SV

Re: Странно виене при отключване

Мнение от Z3Ro* » 06 Сеп 2013, 0:26

Да, това вероятно е печката ти и да, вероятно имаш проблем с нея. Моята също се пускаше когато си поиска и когато се пуснеше, всичко по колата беше ок. Не се ли пуснеше при отключване, не ми работеше климата, подгряването на седалките и отключването от ключа. Оказа се, че платката на печката е разядена и товари CAN комуникацията и затова и другите работи не ми работят чат - пат. Откачих й буксата на печката и сега всичко друго е ок, но трябва да купувам друга печка...

П.С. - ако печката е както трябва, би трябвало да се пуска когато навън е под 6 градуса мисля, или беше 16, не съм сигурен. Между другото, в тази връзка коректно ли ти работи термометърът за външната температура?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525d
Мечтае да кара: m6 grandcoupe
Детайли за колата: e39 01

Re: Странно виене при отключване

Мнение от bigdady » 06 Сеп 2013, 18:54

Четох доста в форума за тия печки и установих, че моята е заключена или работи само когато температурата е под 5 градуса при запалена кола. А виенето е само от вентилатора на печката който си обдухва нещо а когато работи печката се чувало някакво тупкане.На доста от колегите печките дават ядове когато се отключат защото електронните блокове на някой не можели да се управляват ръчно.
Изображение

Назад към E39