Замятане при хлъзгаво
Модератор: Технически модератори
Re: Замятане при хлъзгаво
Dirty M5 driveR написа:Добре. Фрикционните дискове на шпера се стремят да изравнят скоростта на въртене на двете колела. При износването на дисковете този стремеж намалява. Теоретично при 100% износване диференциала става отворен. И при двата случая не трябва да има подобно поведение. С е36 примерно съм минавал през локва, лятото, на 2ра с пълна газ. Колелата просто забуксуваха рязко, даже тръгна да бие ограничител, но колата продължи да се движи направо. Сега това лято с е34 и шпер на един извънградски път вкарах един завой на 3та с към 80, имаше малко поточе течаща вода от една чешма край пътя. С равна газ нищо не се случи. После го направих още 3 пъти и пак нищо. Дифа ми заключва и се държи идеално по принцип. Има ли вариант единия диск да се износи повече от другия, и какво би било поведението на дифа?
И двете ми Е34-ки са със шпер и двете на хлъзгаво - при едната това е дъжд/сняг, а за другата е софийски асфалт

АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
[quote="Хаос"][/quote]
Да, това е нормално. Само че проблема на колегата нали е замятане при минаване с постояна скорост през хлъзгав участък.
Междудругото нужно ли е да се дават 90лв. за 1 тампон, като има куп заместители. Лемфьордер са към 50лв. бройката мисля. Аз се спрях на полиретанови.
Да, това е нормално. Само че проблема на колегата нали е замятане при минаване с постояна скорост през хлъзгав участък.
Междудругото нужно ли е да се дават 90лв. за 1 тампон, като има куп заместители. Лемфьордер са към 50лв. бройката мисля. Аз се спрях на полиретанови.
- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
Лемфьордера са 1 към 1 с оригиналните, а като пари са наполовина.Dirty M5 driveR написа:Хаос написа:

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

- chechomecho
- Потребител
-
Jordana написа:chechomecho написа:Момчета,току що разбрах че големите тампони на моста са разбити...... Като ги сменя тези дни ще ви споделя дали проблема е решен....
Смени и линковете .
много се извлнавам за тъпия въпрос,но на кое казвате линкове?

А дали издържат колкото оригиналните, понеже двапъти съм сменял тези тампони и съм ги взимал по 25-30лв. бр. и изкарват точно 1година. 

- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
Не издържат , това е проблема...накрая ще заложа на оригинални , дано изкарат.

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
За толко пари - толкова. Аз карам с Лемфьордер и нямам никакви грижи, а далеч не вярвам да си караш колата, както аз моята...pecata90 написа:А дали издържат колкото оригиналните, понеже двапъти съм сменял тези тампони и съм ги взимал по 25-30лв. бр. и изкарват точно 1година.

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Аз за тва си взех български полиуретан. Да знам, че повече там няма да се пипа + допълнителна стегнатост на задницата.
Иначе под "линкове" колегата има предвид биалетките.
Иначе под "линкове" колегата има предвид биалетките.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Ето това имам предвид
http://www.bmwe34.net/E34main/Maintenan ... anArms.htm
http://www.bmwe34.net/E34main/Maintenan ... anArms.htm
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Объркването е по моя вина - не го написах правилно това което имах предвид 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- MaxMeyer
- ентусиаст
-
- Кара: Bayerische Motoren Werke
- Мечтае да кара: безплатно!
За да не пускам нова тема да питам направо тук...При смяна на черешките има ли някаква философия за стягане,когато колата е на земята или когато е във въздуха като при тампоните на носачите?

[/quote]За толко пари - толкова. Аз карам с Лемфьордер и нямам никакви грижи, а далеч не вярвам да си караш колата, както аз моята...[/quote]
За парите е разбираемо, но смяната е отвратителна и затова бих искал да си взема нещо свестно, било то и на двойна цена. Относно това дали я карам както ти си караш твоята не знам, карам си я нормално градско и извън градско без дрифтове и драг състезания.
За парите е разбираемо, но смяната е отвратителна и затова бих искал да си взема нещо свестно, било то и на двойна цена. Относно това дали я карам както ти си караш твоята не знам, карам си я нормално градско и извън градско без дрифтове и драг състезания.

- crazy_d
- младши ентусиаст
-
- Кара: e34
- Мечтае да кара: BMWта
- Детайли за колата: хубавелка
MaxMeyer написа:За да не пускам нова тема да питам направо тук...При смяна на черешките има ли някаква философия за стягане,когато колата е на земята или когато е във въздуха като при тампоните на носачите?
Не

pecata90 написа:
чак пък отвратителна....с инструмент става за има няма 30мин на колело. И което е най - важно при слагане на новите не се развалят (както става повечето пъти, когато не се ползва инструмент и се работи с подемника).
иначе за марката - от представителството на бмв. там си знаят марката.