спирачки от М3 цсл на нормално е46 ?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- cave troll
-
-
- Кара: Е46 330xd
- Мечтае да кара: E92 M3
- Детайли за колата: Икономична
Re: спирачки от М3 цсл на нормално е46 ?
sannikolaus написа:cave troll написа:sannikolaus написа:cave troll написа:sannikolaus написа:Аз пък не виждам смисъл от безсмислени теми. Отговорът е 100% не може да се сложат 17 цолови заради големината на спирачните апарати. А това за шенкела вече е отделно.
е39 м5 е със зимни 17-ски джанти
дискът е 345 при е39 м5
а аз не виждам смисъл в безмислени коментари
ако темата е безсмислена нямам нищо против да я заключат / изтрият
ще пусна едно лс до sharo или miriafori и те ако ми отговорят добре ако не пак добре
но ще знам само аз щото темата е безсмислена
Ами като го направиш и като стане на Е46-цата ти, браво. И ще знаеш само ти!
ако го направя бих споделил
но хора като теб ме демотивират въобще да пиша не знам какво печелиш с това да опорочиш една дискусия колкото и безсмислена да ти се струва
моля темата да бъде изтрита аз няма повече какво да напиша по нея след като има хора които знаят резултата предварително без да са го пробвали
Колеги ти казват, че не става и, че проблема е и в шенкела,а ти оспорваш. Значи си по-на ясно ама питаш. Какъв е смисъла?
шенкела не може да бъде сменен но явно не четеш а обичаш да даваш определения кое е безсмислено и кое не
сега се поразрових че се ядосах

кажи ми г-н разбирач това каква джанта е и с какъв диск е ?
но понеже е на е36 шенкел и с други апарати пак не мога да съм сигурен
така че е ясно - темата е за триене защото г-н разбирача знае много ама не достатъчно
благодаря на всички отзовали се в темата с цел да помогнат
нататък ще се боря сам и няма да споделям че да не ме налазят разни разбирачи с много знания

Не че нещо, но само да спомена ( може и да сте се сетили). Всички споменавате че при М5 може 17-ски, но замислихте ли се че при 5-та серия ЕТ-то е друго и съответно джантата е по-изнесена??? Може там да е разковничето, и реално да стане с джанти с по-малко ЕТ.
Друго също ми е доста интересно, защо ще се занимаваш точно с такава процедура, след като не можеш да смениш шенкела и т.н. заради X-са. Няма ли комплекти спирачки примерно от D2 и т.н. които да са достатъчно добри ( и като цена, и като качество) за теб? Така ще избегнеш доста чуденки по това как да напаснеш нещо което не е направено за твоя модел кола.
Друго също ми е доста интересно, защо ще се занимаваш точно с такава процедура, след като не можеш да смениш шенкела и т.н. заради X-са. Няма ли комплекти спирачки примерно от D2 и т.н. които да са достатъчно добри ( и като цена, и като качество) за теб? Така ще избегнеш доста чуденки по това как да напаснеш нещо което не е направено за твоя модел кола.
- rve
- ///Мтусиаст
-
- Кара: ///М3 и още нещо

Към автора на темата - можеш ли да питаш твоя приятел друго продава ли се от този ударен CSL? Конкретно ме интересува еърбокса.
- cave troll
-
-
Kris написа:Не че нещо, но само да спомена ( може и да сте се сетили). Всички споменавате че при М5 може 17-ски, но замислихте ли се че при 5-та серия ЕТ-то е друго и съответно джантата е по-изнесена??? Може там да е разковничето, и реално да стане с джанти с по-малко ЕТ.
хубавите афтермаркет спирачни комплекти са доста скъпи и не си заслужава инвестицията за ежедневна кола
моя човек в англия навремето си купува някакъв кит и ми каза че излязъл над 1800 лири
спирачките от цсл-а ще ми струват само доставката до бг защото тои ми ги дава без пари
но за да не ги разкарваме само напред назад англия-българия-англия с куриери /все пак си тежат и не е толкова ефтино/ пуснах темата за да видя дали някои го е правил иначе тои там може да им вземе добри пари защото са в много добро състояние
rve написа::OT:
Към автора на темата - можеш ли да питаш твоя приятел друго продава ли се от този ударен CSL? Конкретно ме интересува еърбокса.
каза ми че мотора не се продава

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Общо взето са на кантар нещата дали 17-ка джанта ще си пасне с CSL-овите спирачки. Според мен няма да стане заради ЕТ-то главно. Зависи апарата колко е голям, ЕТ на джанта, форма на лъчите на джантата и т.н. Недейте да сравнявате с М5-цовите спирачким, както каза Kris, там офсета е друг. Ето две полезни картинки, чрез които човек може да си представи как могат да варират размерите:

Оказва се понякога, че по големия диск е в плюс стига джантата да може да го побере заедно с апарата...
Между другото сток спирачките на 330-ките хич не са зле за ежедневна кола
Бях на Е36-цата с такива и разликата е колосална спрямо нейните си.
Просто като съвет, колега. Взимай CSL-овите спирачки пробвай, пък ако не стане ги пласирай, ревизирай си твоите и си свиркай

Оказва се понякога, че по големия диск е в плюс стига джантата да може да го побере заедно с апарата...
Между другото сток спирачките на 330-ките хич не са зле за ежедневна кола

Просто като съвет, колега. Взимай CSL-овите спирачки пробвай, пък ако не стане ги пласирай, ревизирай си твоите и си свиркай

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- cave troll
-
-
мерси колега за полезната информация
в този саит за афтермаркет комплекти казват че апрата трябва да стои минимум на 2 мм от вътрешния борд на джантата и от спицата
също пише и че 332 мм диск се събира в 17-ка
http://www.stoptech.com/technical-suppo ... -templates
в този саит за афтермаркет комплекти казват че апрата трябва да стои минимум на 2 мм от вътрешния борд на джантата и от спицата
също пише и че 332 мм диск се събира в 17-ка
http://www.stoptech.com/technical-suppo ... -templates

- cave troll
-
-
с триста зора изрових тая снимка откъде идва:

оказа се че е от от някакъв международен форум на които попаднах съвсем случаино след цял ден търсене на отговори на въпросите ми:
http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... kes-on-E36
които го интересува да разгледа мненията
но на мнение номер 15 на втория линк човека е пуснал едно клипче което съдържа снимката
оказва се че дискове 345 от цсл влизат в джанти на е36 styl.24 които са с параметри 71/2JX17 ET:41
демек с голямо ет
http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/C ... d_styl_24/
ето и моите джанти за сравнение с параметри 8JX17 ET:47
http://bmwfans.info/parts/catalog/E46/S ... g_styl_32/
нещата изглеждат вече доста по добре
остава само да се види дали апаратите на цсл-а ще станат на моите шенкели или там има някаква разлика
благодаря на колегата Nickelback които ме наведе на мисълта да издиря тая снимка откъде идва какви са джантите и с какво ет са

оказа се че е от от някакъв международен форум на които попаднах съвсем случаино след цял ден търсене на отговори на въпросите ми:
http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... kes-on-E36
които го интересува да разгледа мненията
но на мнение номер 15 на втория линк човека е пуснал едно клипче което съдържа снимката
оказва се че дискове 345 от цсл влизат в джанти на е36 styl.24 които са с параметри 71/2JX17 ET:41
демек с голямо ет
http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/C ... d_styl_24/
ето и моите джанти за сравнение с параметри 8JX17 ET:47
http://bmwfans.info/parts/catalog/E46/S ... g_styl_32/
нещата изглеждат вече доста по добре
остава само да се види дали апаратите на цсл-а ще станат на моите шенкели или там има някаква разлика
благодаря на колегата Nickelback които ме наведе на мисълта да издиря тая снимка откъде идва какви са джантите и с какво ет са

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Да, трябва да стане. Джантата ти е по-широка кажи-речи 12.5мм (7.5J vs 8J). Тоест вътрешния и външния ѝ ръб са на по ~6мм по-далече от сечението на централната равнина. И точно тези 6мм са компенсирани от ЕТ47 на твоята джанта (спрямо ЕТ41 на Е36). Получава се, че все едно си сложил същата джанта, но просто по-широка с половин инч. Дано и профила на лъчите е подобен и няма да имаш проблеми. Успех 

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
На Е39 М5 не влизат всякакви 17-ки, а само 1-2 модела. Не са сигурни нещата с CSL спирачките.
Последна промяна In_Memoriam на 06 Сеп 2013, 13:44, променена общо 1 път

- cave troll
-
-
явно докато не се пробва на практика
нещата са на кантар както каза колегата
всичко зависи от това колко надстърча апарата над диска и какъв е профила на вътрешния борд на джантата
все пак е добре че цсл диск с 6 бутален апарат влиза в стил.24 17" която е доста близо като параметри до моята джанта както отбеляза колегата
това ми дава основание да взема спирачките от цсл-а
а пък ако не станат по някаква причина дали джанта дали шенкел ще им се радва някой друг с по големи джанти
нещата са на кантар както каза колегата
всичко зависи от това колко надстърча апарата над диска и какъв е профила на вътрешния борд на джантата
все пак е добре че цсл диск с 6 бутален апарат влиза в стил.24 17" която е доста близо като параметри до моята джанта както отбеляза колегата
това ми дава основание да взема спирачките от цсл-а
а пък ако не станат по някаква причина дали джанта дали шенкел ще им се радва някой друг с по големи джанти

- cave troll
-
-
днес измерих грубо на едно 323ци разстоянието между спирачния апарат и вътрешния борд на джантата 17-ка
беше около 32-33мм
джантите мисля бяха такива http://bmwfans.info/parts/catalog/E46/C ... _spoke_68/
345-286=59
59/2=29.5
доколкото знам м-ковите апарати са по дълбоко прорязани за диска и стоят по ниско върху него но това ще се види
отстоянието на апарата до спиците беше много 2-3 см
беше около 32-33мм
джантите мисля бяха такива http://bmwfans.info/parts/catalog/E46/C ... _spoke_68/
345-286=59
59/2=29.5
доколкото знам м-ковите апарати са по дълбоко прорязани за диска и стоят по ниско върху него но това ще се види
отстоянието на апарата до спиците беше много 2-3 см

26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2