въпрос за автоматични скорости
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- steel_petrov
- Потребител
-
- Кара: Е39 523, Е46 330 xi
- Мечтае да кара: М5, M3
въпрос за автоматични скорости
Здравейте колеги. От скоро съм собственик на Е46 330xi, 2003г., с автоматични скорости. Преди това не съм имал кола с автоматична кутия, а докато съм карал други не съм обръщал внимание. От два дни и правя всякакви проби. На ръчен режим, с различен стил на каране. Днес се стреснах, щото на кик даун, без да мърдам крака забелязах, че до 3-та сменя скоростите около 4.5-5000 оборота. На трета скорост дърпа до към 120 км и влиза в червената зона преди да превключи на 4-та. После пак така до към 170-180 и тогава 5-та. При нормално каране включва 5-та при скорост над 60-70 км, на равен терен с малко газ, на 2000 оборота. Та питането ми е : колко нормално е автоматик да превключва в червената зона....?! М/у другото превключва скоростите плавно, няма удари или замисляне, но се стреснах, че няма да превключи изобщо....
- 100imenov
- ентусиаст
-
- Кара: с Adaptive Drive
- Мечтае да кара: F06 с B58
Re: въпрос за автоматични скорости
При кик даун е нормално да превключва на 6500 на всяка предавка,нищо необичайно или стряскащо киквай си смело. 

Споко на "кик даун" се има предвид, че щом си натиснал толкова педала и го държиш значи ти трябва макс от колата. Съответно тя се "цеди" до дупка. А също така ако все още не си пробвал, докато си в ръчен режим да кажем на 4-та с около 60км/ч, ритни кикдауна и задръж да видиш какво се получава - две надолу и лудница.
На режим S също така ще ти задържа колата в обороти и също така според това колко е натиснат педала ще сменя на по-високи обороти от когато е на D.
На режим S също така ще ти задържа колата в обороти и също така според това колко е натиснат педала ще сменя на по-високи обороти от когато е на D.
- fancooler
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320Ci '01
И при мен е така, колега. Карай си с кеф колата. Другото, което ми направи впечатление е, че на режим S (спорт) грам не се замисля когато ускорява докато на D има лаг и затова и аз прибягвам понякога до кик дауна.

- steel_petrov
- Потребител
-
- Кара: Е39 523, Е46 330 xi
- Мечтае да кара: М5, M3
[quote="Kris"]Споко на "кик даун" се има предвид, че щом си натиснал толкова педала и го държиш значи ти трябва макс от колата. Съответно тя се "цеди" до дупка. А също така ако все още не си пробвал, докато си в ръчен режим да кажем на 4-та с около 60км/ч, ритни кикдауна и задръж да видиш какво се получава - две надолу и лудница.
Това по - горе ще го пробвам задължително! Още не смея да "мачкам" педала на газта много и да тествам скоростите. От 6 години карам БМВ-та, смених няколко е39, но всички с ръчни скорости и честно казано бях скептично настроен към автоматични. От няколко дни съм очарован. Ако знаех, че е толкова удобно и в същото време динамично, отдавна да съм взел БМВ с автоматична кутия.
Това по - горе ще го пробвам задължително! Още не смея да "мачкам" педала на газта много и да тествам скоростите. От 6 години карам БМВ-та, смених няколко е39, но всички с ръчни скорости и честно казано бях скептично настроен към автоматични. От няколко дни съм очарован. Ако знаех, че е толкова удобно и в същото време динамично, отдавна да съм взел БМВ с автоматична кутия.
- nazis
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320D,150к.с /комби бегачка
steel_petrov написа:Kris написа:Споко на "кик даун" се има предвид, че щом си натиснал толкова педала и го държиш значи ти трябва макс от колата. Съответно тя се "цеди" до дупка. А също така ако все още не си пробвал, докато си в ръчен режим да кажем на 4-та с около 60км/ч, ритни кикдауна и задръж да видиш какво се получава - две надолу и лудница.
На едно мнение сме колега - автомата си е голяма екстра
Аз също съм с автомат и дори и да сменя колата в бъдеще пак ще е автомат

Голямата цица разсейва добрият ебач !
- milas_7777
- кандидат ентусиаст
-
steel_petrov написа:Здравейте колеги. От скоро съм собственик на Е46 330xi, 2003г., с автоматични скорости. Преди това не съм имал кола с автоматична кутия, а докато съм карал други не съм обръщал внимание. От два дни и правя всякакви проби. На ръчен режим, с различен стил на каране. Днес се стреснах, щото на кик даун, без да мърдам крака забелязах, че до 3-та сменя скоростите около 4.5-5000 оборота. На трета скорост дърпа до към 120 км и влиза в червената зона преди да превключи на 4-та. После пак така до към 170-180 и тогава 5-та. При нормално каране включва 5-та при скорост над 60-70 км, на равен терен с малко газ, на 2000 оборота. Та питането ми е : колко нормално е автоматик да превключва в червената зона....?! М/у другото превключва скоростите плавно, няма удари или замисляне, но се стреснах, че няма да превключи изобщо....
При всички е така

7 мнения
• Страница 1 от 1