Тракащ дизел.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- jakson
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E38
- Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40
Тракащ дизел.
Колеги, моля за вашият съвет.
Сега избираме, да купим едно Е46 и ме ползват като "консултант"...
Аз имам Е36 и тези Е46ци не са ми мн ясни!
Харесахме Е46, комби 320Д, 2000г. 136к.с.
Моделът е много странен!
Не е с климатроник, а е с едни врътки и климатика се пуска от копче, продавачът твърди, че е оригинален.
Има ли такива климатици ми е първият въпрос?!
И по-важното е, че след запалване 2-3 секунди двигателят трака, като стар дизел, след това се оправя, не пуши при запалване и подаване на газ.
Забелязах, че лампата на маслото присветна в движени, за по няколко сек. и спря, да свети.
Тези неща нормални ли са за Е46 320Д?
Сега избираме, да купим едно Е46 и ме ползват като "консултант"...
Аз имам Е36 и тези Е46ци не са ми мн ясни!
Харесахме Е46, комби 320Д, 2000г. 136к.с.
Моделът е много странен!
Не е с климатроник, а е с едни врътки и климатика се пуска от копче, продавачът твърди, че е оригинален.
Има ли такива климатици ми е първият въпрос?!
И по-важното е, че след запалване 2-3 секунди двигателят трака, като стар дизел, след това се оправя, не пуши при запалване и подаване на газ.
Забелязах, че лампата на маслото присветна в движени, за по няколко сек. и спря, да свети.
Тези неща нормални ли са за Е46 320Д?
- overclock
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 316 96', Е46 316 03'
Re: Тракащ дизел.
Има такъв климатик, оригинален, на BMW си е
. Сериозно, по принцип от Германия идват с т.н. "климатик с врътки".
Тракането също е "нормално", ако може така да се каже. Има доста изписано за това прословуто тракане секунди след запалването. Има един клапан във филтърното тяло откъдето идва проблема с тракането, но не е нищо фатално.
Лампата за маслото най-вероятно светва около 5-10сек. след палене и свети около 10сек. в оранжев цвят - датчик за нивото на маслото (OIL LEVELLING SENSOR). Това също е доста често срещан проблем, който се оправя с нов сензор, но можеш и така да караш като си проверяваш нивото на маслото на щеката, като на москвич
Ако колата ти харесва, тези проблеми не трябва да те спират.

Тракането също е "нормално", ако може така да се каже. Има доста изписано за това прословуто тракане секунди след запалването. Има един клапан във филтърното тяло откъдето идва проблема с тракането, но не е нищо фатално.
Лампата за маслото най-вероятно светва около 5-10сек. след палене и свети около 10сек. в оранжев цвят - датчик за нивото на маслото (OIL LEVELLING SENSOR). Това също е доста често срещан проблем, който се оправя с нов сензор, но можеш и така да караш като си проверяваш нивото на маслото на щеката, като на москвич

Ако колата ти харесва, тези проблеми не трябва да те спират.
Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!
- jakson
- ентусиаст
-
Като цяло е добра, цялостно е пребоядисвана, малко некадърно но няма значение, има някои дребни неща, седалките не са ел и волана не е мулти, но цената е 4800 с коментар.
Вътре не е зле, седалките не са скъсани, карана е в БГ.
Чудя се...?!
Продавачът твърди, че двигателя е ТДИ, а аз четох, че е Комънрейл?!
Имали 2.0 ТДИ, т.е помпа-дюза ?
Чудя се...?!
- SHTILL
- младши ентусиаст
-
- Кара: турбо дизел
- Мечтае да кара: би-турбо дизел
jakson написа:Като цяло е добра, цялостно е пребоядисвана, малко некадърно но няма значение, има някои дребни неща, седалките не са ел и волана не е мулти, но цената е 4800 с коментар.
Чудя се...?!
136 коня- преди фейса - до 2001; гориво- нагнетателна помпа
150 коня- след фейса - след 2001; common rail
ква помпа дюза, кви 5 лева?

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
136-коньовия мотор е с ГНП, не е ТДИ (макар че много хора обозначават така старите дизели преди да се появи комънрейл системата). Мотора работи по-грубо - това си е нормално за него. В началото при палене за няколко секунди изтраква, после се успокоява. Не е проблем - може да се кара така. Ситуацията с врътките също не е болка за умиране - просто колата е с климатик, а не с климатроник.
Si non confectus, non reficiat.
- SHTILL
- младши ентусиаст
-
Zagy написа:136-коньовия мотор е с ГНП, не е ТДИ (макар че много хора обозначават така старите дизели преди да се появи комънрейл системата). Мотора работи по-грубо - това си е нормално за него. В началото при палене за няколко секунди изтраква, после се успокоява. Не е проблем - може да се кара така. Ситуацията с врътките също не е болка за умиране - просто колата е с климатик, а не с климатроник.
И моята печка така си изтраква. Първо мислех, че О-пръстенчетата на капачката на масления филтър не са по размер. Смених ги с една идея по- дебели и сега не трака 3 секунди, а 2... същата история. Въпроса е да не форсираш двигателя през тези 2-3 секунди. Наскоро ми свалиха капака на клапаните (в сервиз, а бях закарал колата САМО турбото да демонтират

И все пак мотора чисто хардуерно си е ТДИ- турбо дизел интеркулер, само, че BMW не са голфове, шкоди и тем подобни ВАГ-ове...

- jakson
- ентусиаст
-
Ще го вземем тогава 
А доколкото разбирам, има клапан във масления филтър, които държи някакво масло в с-мата ли?
Държи повдигачите пълни с масло ли?
Каква му е ролята точно?

А доколкото разбирам, има клапан във масления филтър, които държи някакво масло в с-мата ли?
Държи повдигачите пълни с масло ли?
Каква му е ролята точно?
- SHTILL
- младши ентусиаст
-
Ролята му е да държи тялото на филтъра пълно с масло. Изтракването всъщност е докато "качи" маслото 

- jakson
- ентусиаст
-
А този двигател нали е с ангренажна верига, а не с ремък?
- BMW_1914
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 520dA
jakson написа:А този двигател нали е с ангренажна верига, а не с ремък?

SHTILL написа:...
И все пак мотора чисто хардуерно си е ТДИ- турбо дизел интеркулер, само, че BMW не са голфове, шкоди и тем подобни ВАГ-ове...
ТДИ е минало покрай турбо дизел интеркулер.
Така децата преди 20-на години викаха на бегачките, че звучи едно такова... мощно.

Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- SHTILL
- младши ентусиаст
-
JTD написа:SHTILL написа:...
ТДИ е минало покрай турбо дизел интеркулер.
Така децата преди 20-на години викаха на бегачките, че звучи едно такова... мощно.
Хвана ме

Ще напиша на един лист 100 пъти какво означава ТДИ, за тези които все още не знаят

Turbocharged Direct Injection
Извинявам се за спама

- shark1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д Е46 136к.с
- Мечтае да кара: BMW F10
Колеги със смяната на цялата конзола на масления филтър няма да се оправи проблема!Преди 1 година и нещо сменях тая конзола и наистина клапана беше счупен!Сложих втора ръка конзола изпробвана със работещ клапан преди смяната червената лампа ми светеше 4-5 сек. след смяната сега 1-2сек и проблема пак не се реши напълно!Така че проблема или е в клапана в маслената помпа или в хидравличните повдигачи които тракат при всяко палене!Аз залагам на 2-рото!И повече не ми се занимава със това всяко мое филмиране ми излиза скъпо и се спрях вече 

- SHTILL
- младши ентусиаст
-
shark1986 написа:Колеги със смяната на цялата конзола на масления филтър няма да се оправи проблема!Преди 1 година и нещо сменях тая конзола и наистина клапана беше счупен!Сложих втора ръка конзола изпробвана със работещ клапан преди смяната червената лампа ми светеше 4-5 сек. след смяната сега 1-2сек и проблема пак не се реши напълно!Така че проблема или е в клапана в маслената помпа или в хидравличните повдигачи които тракат при всяко палене!Аз залагам на 2-рото!И повече не ми се занимава със това всяко мое филмиране ми излиза скъпо и се спрях вече
А замислил ли си се защо свети лампата?
И може да си попаднал на полу- работещ клапан като си купувал тяло втора ръка

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
А защо въобще се занимавате да сменяте нещо, което няма смисъл да се сменя? Просто като палите колата - чакайте 20-30 секунди да подкачи масло и тогава тръгвате. Аз лично дори и в най-големите жеги чакам минимум по минута преди да тръгна.
Si non confectus, non reficiat.
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2