Гуми полуслик ?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 335i n55
Мечтае да кара: Това, което кара;)
Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j

Гуми полуслик ?

Мнение от choio » 31 Авг 2013, 21:30

Колеги,интересува ме ,някой кара ли с такива ,има ли преки впечатления от такива гуми? Има ли въобще смисъл от тях за нормално каране в града,идеята естествено ми е по добро сцепление, карам дизел е 46 330цд ,и с няколко доработки го докарахме до прилични н/м и коне ,обаче реално няма как да използвам целия потенциал на колата . Ако решиш да я цедиш 1ва 2ра 3та да речем захапва чак накрая на 3-та и по нашите прекрасни гладки улици е меко казано гадно :lol: Дали с гуми като federal 595 rs-r ,Yokohama AD08 ,Toyo r888 ,Hankook z222 биха се променили нещата или не ? Предварително се извинявам на модераторите ,ако темета не е за тук ,но мисля че ще е интересно. :yes: .

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Re: Гуми полуслик ?

Мнение от In_Memoriam » 01 Сеп 2013, 0:54

Определено ще подобриш сцеплението... конкретно R888 подобрява значително времена на драг. Въпроса е, че при дъжд не са толкова добри. За ежедневна кола не мисля, че са добра идея особено ако се пътува много извънградско. Другият момент идва при определени коне, когато никакви гуми не помагат на нашия асфалт и се чувства необходимост от още един предавателен мост.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46

Мнение от neonman » 01 Сеп 2013, 9:51

Искам да видя как буксуваш до ''КРАЯ на 3-та '' :lol:
if your car isn't scary - it's just not fast enough!

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j

Мнение от choio » 01 Сеп 2013, 13:09

neonman написа:Искам да видя как буксуваш до ''КРАЯ на 3-та '' :lol:

Да кажем че няма нужното сцепление,това не е бензинов мотор който може да боксува колкото си иска,имах предвид че ако от 60 на 3-та и дадеше пълна газ на сф асфалт е доста неприятно ,въпроса ми беше насочен към гумите ,ако няма какво да кажеш по този въпрос ти благодаря за мнението ,със здраве! :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: N55

Мнение от bscsystem » 01 Сеп 2013, 17:06

Чак семи сликове не са нужни. С най-обикновенни, но нови гуми и от втора ще и бъде трудно да върти. Стига да не правиш стартове с пуснат съединител от червените.
E46 330d M57D30, 304k.c. 550nm 1.6 boost by TST Racing, Black/Estoril Blue, Full M tech 2, Simota AF w/ custom downpipe and 76mm straight exhaust, Boost Meter VDO, Strut bar, Brembo 320mm/300, Coilovers w/ Rondell 0081 8x18 225/40 - 10x18 245/40 Vredestein Ultrac Sessanta, Front camber plates, Rear Adjustable Camber Arms, Black HID Retrofit 6k. - Sold

E87 - Black on black, exterior M1 bodykit, interior full sports package. - Sold

N55 335i m-sport, S2+ 331whp

ентусиаст
Аватар
Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба

Мнение от bai_ILIA » 01 Сеп 2013, 18:18

bscsystem написа:Чак семи сликове не са нужни. С най-обикновенни, но нови гуми и от втора ще и бъде трудно да върти. Стига да не правиш стартове с пуснат съединител от червените.

и аз така си мислех, но в нормални условия и на 2-ра липсва сцепление даже и с чисто нови гуми 255-ци. карал съм отзад с 225-ци Continental SportContact 3 и Pirelli P Zero. Сега съм с чисто нови Continental SportContact 5P 255/35/18 и с тях е много по-добре отколкото с 225-ците, но пак има доста превъртане на гумите на 2-ра...ако са загрети гумите и асфалта е добър вече е по-различна картинката. пробвал съм на магистралата след дълго време каране с висока скорост, когато гумите са доста загрети, старт от 2-ра с 50км/ч не може да ги превърти (това с 255-ците). само, че асфалта на магистралата няма нищо общо с този в градовете. от друга страна ако караш в града и спреш DSC-то на 2-ра с 50км/ч направо се подпалваш на място...много зависи от настилката и състоянието на гумите - нови/стари, скъпи/евтини, студени/загрети. иначе на излъскан градски асфалт и с чисто нови яки гуми на 3-та се превъртат доста в пика на въртящия момент и 2-3 пъти съм гледал тъпо как се засилвам към бордюра с 90-100км/ч...

но и аз съм на мнение, че чак семи сликове за ежедневна употреба е прекалено...в случая говорим за ремaпнати 330-ки дизел. сток каквито и нови гуми да й сложиш ще се справи. на колегата choio колата е доста силна така, че със сигурност си трябват добри гуми :mhihi:
"Чемодан, вокзал, Москва"

Аватар
Кара: Е46 330xd
Мечтае да кара: E92 M3
Детайли за колата: Икономична

Мнение от cave troll » 01 Сеп 2013, 19:21

тоио Р888 искат загряване преди да достигнат максималното сцепление
а ако външната температура е под 20 градуса така и няма да загреят
т.е. има смисъл да ги караш само в топло време /юли август/
другото е че като загреят започват да бучат доста
и моето мнение е че хубави нови гуми от изпитани марки ще са по добрия избор
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от choio » 01 Сеп 2013, 21:39

bai_ILIA написа:
bscsystem написа:Чак семи сликове не са нужни. С най-обикновенни, но нови гуми и от втора ще и бъде трудно да върти. Стига да не правиш стартове с пуснат съединител от червените.

и аз така си мислех, но в нормални условия и на 2-ра липсва сцепление даже и с чисто нови гуми 255-ци. карал съм отзад с 225-ци Continental SportContact 3 и Pirelli P Zero. Сега съм с чисто нови Continental SportContact 5P 255/35/18 и с тях е много по-добре отколкото с 225-ците, но пак има доста превъртане на гумите на 2-ра...ако са загрети гумите и асфалта е добър вече е по-различна картинката. пробвал съм на магистралата след дълго време каране с висока скорост, когато гумите са доста загрети, старт от 2-ра с 50км/ч не може да ги превърти (това с 255-ците). само, че асфалта на магистралата няма нищо общо с този в градовете. от друга страна ако караш в града и спреш DSC-то на 2-ра с 50км/ч направо се подпалваш на място...много зависи от настилката и състоянието на гумите - нови/стари, скъпи/евтини, студени/загрети. иначе на излъскан градски асфалт и с чисто нови яки гуми на 3-та се превъртат доста в пика на въртящия момент и 2-3 пъти съм гледал тъпо как се засилвам към бордюра с 90-100км/ч...

но и аз съм на мнение, че чак семи сликове за ежедневна употреба е прекалено...в случая говорим за ремaпнати 330-ки дизел. сток каквито и нови гуми да й сложиш ще се справи. на колегата choio колата е доста силна така, че със сигурност си трябват добри гуми :mhihi:

Не бе хора не искам да превръщаме темата в може или не може да превърта гуми,така е с 225 съм и си върти прилично,основно я използвам в града където асфалта е отвратителен гумите обикновено са студени и при изкл. дсц наистина е гадно а с вкл. просто не мърда. Просто сондирам мнение, с колегата бай Илия сме обсъждали това и той ми е дал някакви насоки(за което съм благодарен) исках още някой ако е имал допир до семи слик да си каже мнението в край на краищата за това е форума. Благодаря на колегите за отзивите до тук. :yes:

Добре аз гледам полусликовете примерно тези

http://www.margel.info/web/lang_bg/%D0% ... 0%BD%D0%B8

имат грайфер ,приличен ,да кажем че на мокро няма да са много ефективни,та на мокро кой дава цялата газ ? :lol: Като цена също са доста добре..:)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 02 Сеп 2013, 7:29

Колега, аз и на лично ти казах - търси гума с подходящия размер, която да държи на странично натоварване и спиране. Не са малко колегите и с по-силни коли, които не са видели нужда от слагане на семислик. Като цяло идеята е супер, даже аз бих сложил, но на кадърна настилка, каквато в БГ няма. А тая гума е направена да дава екстра сцепление. Просто няма как да се получи по тия наши цепнатини по пътищата, цели улици от кръпки, промяна в асфалта (от грапав и добре държащ към пълно стъкло. Междудругото имах такава случка на един завой, в който влязох с колкото може и го държах до края така. По едно време леко тръгна задницата, контрирах без да пускам газта и изправих колата. После на светло видях, че има преминаване към точно такъв асфалт, но гумите ми осигуриха перфектна обратна връзка и драми нямаше. 225/45/17) и т.н. Но все пак ти си преценяваш. Дано не се окаже, че си си дал парите ненужно.

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 02 Сеп 2013, 13:26

choio написа:имат грайфер ,приличен ,да кажем че на мокро няма да са много ефективни,та на мокро кой дава цялата газ ? :lol: Като цена също са доста добре..:)

Лошото е по-вероятно да се случи при аквапланинг или спиране, а не при много газ.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше E46 330xi, сега Туарег 3.2 vr6

Мнение от skoklev » 02 Сеп 2013, 14:35

С хубави (нови) 255ци си решаваш почти изцяло проблема. :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от choio » 02 Сеп 2013, 21:22

skoklev написа:С хубави (нови) 255ци си решаваш почти изцяло проблема. :)

Да, говорим естествено за чисто нови гуми, благодаря за отзивите,не съм карал такива гуми като полу-слик не знаех какви качества имат, надявах се да не им е нужно толкова загряване за да дадат по добро сцепление. Ясно е ,че ,както казва, колегата ако караш 7-80 км по магистрала че дори и 225-ците държат прилично. Благодаря на всички :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше E46 330xi, сега Туарег 3.2 vr6

Мнение от skoklev » 03 Сеп 2013, 10:35

Е,ако си като колегата по-горе с 500 и кусур нютъна дизел, вероятно пак ще виждаш жълтата лампа да мига на 2ра понякога :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46

Мнение от neonman » 03 Сеп 2013, 13:58

bai_ILIA написа: на колегата choio колата е доста силна така, че със сигурност си трябват добри гуми :mhihi:

Силна , силна ...... по-силна ли е от твойта ? :)

Чойо,искаш хубави полу сликове ли - слагаш Мишелин Пилот спорт Къп и... забравяш за случая ;) НАЙ- добрия полуслик за улицата :wave:
if your car isn't scary - it's just not fast enough!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от choio » 03 Сеп 2013, 20:13

neonman написа:
bai_ILIA написа: на колегата choio колата е доста силна така, че със сигурност си трябват добри гуми :mhihi:

Силна , силна ...... по-силна ли е от твойта ? :)

Чойо,искаш хубави полу сликове ли - слагаш Мишелин Пилот спорт Къп и... забравяш за случая ;) НАЙ- добрия полуслик за улицата :wave:

:yes:

Следваща

Назад към E46