Моля за помощ, е39 тдс 99г не пали ?!??
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Моля за помощ, е39 тдс 99г не пали ?!??
Колеги имам странен проблем с моята е39-ка кола е 99г 525тдс
Проблема е в това че когато е постояла на слънце не иска да запали.
При загрял или студен мотор пали без проблем но оставя ли я на слънце студена или топла не иска да запали в рамките на 20-30 сек. Единственото което виждам по таблото е че не включва подгряващите свещи, а когато запали зад мен става красив сив облак.
ГНП-то е сменено миналата година, на диагностика не даваше проблем (може и да е от калпавия комп на майстора).
МОЛЯ за помощ, имали някакъв датчик който ако ако се загрее да не подава гориво или да не пуска ток на свещите. Чета из форума от 2-3 седмици и само слушам за помпи, датчици но не намеирх схема по която да хвана повредата и да я отстраня.
Видях схема за датчик който е до компа на колата (под предния капак в лявата част), НО аз такъв нямам.
имали някой идея какво да търся ?!?! не мога все да търся сянка за да паркирам, а и не мога да въртя докато се скапа стартера или нещо друго. КАКВО ДА ПРАВЯ ДА Я ПРОДАВАМ ЛИ ?
Проблема е в това че когато е постояла на слънце не иска да запали.
При загрял или студен мотор пали без проблем но оставя ли я на слънце студена или топла не иска да запали в рамките на 20-30 сек. Единственото което виждам по таблото е че не включва подгряващите свещи, а когато запали зад мен става красив сив облак.
ГНП-то е сменено миналата година, на диагностика не даваше проблем (може и да е от калпавия комп на майстора).
МОЛЯ за помощ, имали някакъв датчик който ако ако се загрее да не подава гориво или да не пуска ток на свещите. Чета из форума от 2-3 седмици и само слушам за помпи, датчици но не намеирх схема по която да хвана повредата и да я отстраня.
Видях схема за датчик който е до компа на колата (под предния капак в лявата част), НО аз такъв нямам.
имали някой идея какво да търся ?!?! не мога все да търся сянка за да паркирам, а и не мога да въртя докато се скапа стартера или нещо друго. КАКВО ДА ПРАВЯ ДА Я ПРОДАВАМ ЛИ ?
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Re: Моля за помощ, е39 тдс 99г не пали ?!??
Когато двигателя е загрял, подгревните свещи не се включват.
Проблема вероятно е ел. Като начало огледай хубаво бушоните. Може да се нагряват и някой да дава фира, а като е студен да си дава контакт. И не е ГНП това със сигурност.
Проблема вероятно е ел. Като начало огледай хубаво бушоните. Може да се нагряват и някой да дава фира, а като е студен да си дава контакт. И не е ГНП това със сигурност.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Колега огледах ги. Всички бушони са ок но проблема остава. Възможно ли е да е от някое реле ? При загряване да даде фира ? Чесно казано съм се отчаял Какво ли непробвах и проверих но бараката пак го прави това 

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Стартера върти ли когато е седяла на слънце?
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Стартера работи както винаги. Върти си както обикновенно невиждам никаква промяна дори в шума
tihomir87 написа:]... а когато запали зад мен става красив сив облак.,,
Това значи само едно: - дюзите впръскват гориво в гор. камера, но няма условия за възпламеняване. Условията са: - компресия, подгрята горивна камера, синхронизация на КВ, РВ, ГНП. Търсете там проблемите. Това "на сянка", "на слънце" е съвпадение.
- SHTILL
- младши ентусиаст
-
- Кара: турбо дизел
- Мечтае да кара: би-турбо дизел
На вуйчо ми сергията (хлОпел) с 2.5 мотора тдс пак така не искаше да пали. Оказа се стартер. Направи му ревизия и проблемите се решиха. Пробвайте на бутане как пали. Ако е бут- пал, отиваш за стартер 
п.п. Не можеш да усетиш дали стартера е ок само по звука. В повечето случаи

п.п. Не можеш да усетиш дали стартера е ок само по звука. В повечето случаи

Колега това което съм чел е че непрепоръчват палене с бутанки и дарпанки. Честно неми се иска ама ще пробвам
даа вчера пак я закачихме на комп и тоя път показа грешки в дебитомера, датчик колянов вал.
ИМАМ НАПРЕДЪК .......... сега отана само да отстраня проблемите и ще кажа дали паленето се е оправило
ИМАМ НАПРЕДЪК .......... сега отана само да отстраня проблемите и ще кажа дали паленето се е оправило

След няколко месечно ходене по мъките вчера проблема се реши с почистване на дебитомер и нов датчик колянов вал
сега пали като момиченце от четвърт
Никакви вериги не съм сменял никакви помпи не съм въртял, стартер не съм сменял, (като доста такива савети имаше в други теми ) Цялата работа беше да се закачи колата на комп със свястна програма за диагностика и тя ти казва какво каде да пипаш. Тия програми за диагностика по 50-100 лв дето ги има ис сайтовете са пълна БОЗА и само ще си разбазикате колите и ще си чупите главите с тях.
Моля по преценка на модераторите темата да бъде премахната или оставена за други имащи такъв проблем

Моля по преценка на модераторите темата да бъде премахната или оставена за други имащи такъв проблем
10 мнения
• Страница 1 от 1