Голям борд- конверсия

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318is

Re: Голям борд- конверсия

Мнение от Doviciozo » 01 Сеп 2013, 12:26

В момента съм с аналогов часовник,и искам да сложа малкия борд.Намерих един борд в една морга и ми казаха че някой го е вземал и го е върнал че не е искал да светне.Въпроса ми е как да проверя дали борда работи, може ли да му подам ток от акумулатор директно ,и на кой пин да стане захранването.И съществува ли риск при пробата да го прецакам.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 01 Сеп 2013, 13:16

Doviciozo написа:В момента съм с аналогов часовник,и искам да сложа малкия борд.Намерих един борд в една морга и ми казаха че някой го е вземал и го е върнал че не е искал да светне.Въпроса ми е как да проверя дали борда работи, може ли да му подам ток от акумулатор директно ,и на кой пин да стане захранването.И съществува ли риск при пробата да го прецакам.

Колега точно 3 поста преди твоя има писано точно за това което питаш. Толкова ли е трудно да прочетеш малко назад или пък да използваш търсачката ?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Doviciozo » 01 Сеп 2013, 17:34

Колега как не те мързеше да пишеш толкова за да се направиш на важен.Ако знаех че има такъв пост щях да го прочета,не съм малоумен,но да чета 28 страници за да ти правя кеф няма как да стане.Ако искаш помогни на човек който има нужда ,а не му усирай въпросите с остроумия.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Doviciozo » 01 Сеп 2013, 17:36

Прочетох въпросния пост и ми стана ясно,търсачката намира само 28 страници и това е.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 01 Сеп 2013, 17:40

Doviciozo написа:Колега как не те мързеше да пишеш толкова за да се направиш на важен.Ако знаех че има такъв пост щях да го прочета,не съм малоумен,но да чета 28 страници за да ти правя кеф няма как да стане.Ако искаш помогни на човек който има нужда ,а не му усирай въпросите с остроумия.

Ако не беше малоумен щеше поне да погледнеш 3 мнения над твоето и да видиш въпросното решение.
И да по принцип избягвам да пиша , но този път не се сдържах е как няма да видиш , че човека над теб е писал точно по твоя проблем , не на предишната или по-предишната страница , а точно над твоето мнение :kuku:
Както и да е ето пак отговор писан поне на още 4-5 места в темата
Нужните пинове , които трябва да се свържат за да се пробва борда:
на бялата букса:
пин8 - 12V
пин13 - маса

на черната букса:
пин9 - 12V на контакт
пин14 - 12V на контакт
пин16 - осветление - за пробата може да не се свързва, но няма да светят бутоните.
пин17 - маса
пин18 - 12V

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Doviciozo » 01 Сеп 2013, 17:44

За да бъда честен прочетох половината от цялата тема и накрая вече не виждах какво чета,за това питах по този начин,за което се радвам защото на лични ми предложиха работещ борд.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Мнение от DanielzZz » 04 Сеп 2013, 21:17

На последния пост в предишната страница някой ще отговори ли ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: гумите да пушът

Мнение от DRIFT MASHINA » 05 Сеп 2013, 19:41

да трябват ти и бялата букса за лосчето не е задалжително комфорт модула трябва да го имаш под жабката няма какво да го купуваш и него

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Кучките да се подмокрят

Мнение от red bulll » 03 Окт 2013, 23:16

Колеги имам въпрос относно поставянето на лостчето с функция да управлява борд !
В момента съм с нормално лостче,купих си борд + лостче + всички букси ... предстои ми монтаж..за пиновете нямам проблем,но ме притеснява това лостче как ще стане ? Не видях да е обеснено някъде подробно,та как се включва директно махам старото , поставям новото и го закачам в буксата под волана и всичко тръгва или има някъква гимнастика още ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: гумите да пушът

Мнение от DRIFT MASHINA » 04 Окт 2013, 8:41

махаш старото лосче и си слагаш новото мисля че имаше един кабел които трябва да се прекара писано е в темата поразгледаи я

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 М52B20 coupe
Мечтае да кара: Bmw Е36 M3

Мнение от emiliqn.gqurov » 22 Окт 2013, 20:24

Здравейте колеги, имам въпрос. Взех борд компютър от друга кола, искам да попитам този борд ако има някакъв зададен код(имобилайзер), може ли да ми направи проблем и да не иска да пали колата без да въведа този код? :roll:

Имам и един друг въпрос тъй като днес започнах да го връзвам на синята букса на пин24 нямаше никакъв кабел аз си включих от борда в синята букса един кабел дали ще има някакъв проблем :paranoid:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: яки шестаци...

Мнение от EnimEn » 23 Окт 2013, 18:34

emiliqn.gqurov написа:Здравейте колеги, имам въпрос. Взех борд компютър от друга кола, искам да попитам този борд ако има някакъв зададен код(имобилайзер), може ли да ми направи проблем и да не иска да пали колата без да въведа този код? :roll:

Имам и един друг въпрос тъй като днес започнах да го връзвам на синята букса на пин24 нямаше никакъв кабел аз си включих от борда в синята букса един кабел дали ще има някакъв проблем :paranoid:

аре четете бе
Изображение
Read the fuckin` MANUAL!!!
Never took this road before... destination unknown!

"Good drivers,Just drive!"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320i Touring
Детайли за колата: 95г. M 52 B (20 6 S3) Vanos

Мнение от D.Uzunov » 04 Ное 2013, 15:43

Колеги попаднах в нета на една страница за свързване на големия борд, чек контрол модул, гонг, превключвател на мигачи за управление на борда, за светлините и така нататък. Има приложена схема с буксине на отделните модули и кой пин къде ходи. Надявам се да съм бил полезен :) --> http://bretrof.blogspot.com/2012/03/bmw ... rofit.html
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от kagebista » 04 Ное 2013, 17:17

Колеги, натъквам се на 2 вида гонг.
Със зелен гръб като има за 3пинова букса и 4пинова букса. И отделно се виждат в средата 2 единички?
ИзображениеИзображение
Със сив гръб като си има само 3пинова и 4пинова букса.
ИзображениеИзображение
Кой е правилният за Е36?
И двата ли стават, като при зеления за какво служат едичинчите букси.
И двата ли са единакви по форма и захващане към фабричното легло на кората?
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 330d touring
Мечтае да кара: РК-1

Мнение от ник » 05 Ное 2013, 9:36

По правилния гонг е този със зеления гръб,защото като решиш да слагаш ОЕМ парктроник ще търсиш такъв!
На единия единичен пин се подава сигнал от парктроника,а другия си е свободен.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36