Android,телефони,проблеми и подобни!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Re: Android!

Мнение от Nickelback » 01 Сеп 2013, 9:31

don_gori написа:
Nickelback написа:Стига бре, не думай :mhihi: Що да не е някой кърнъл тред, в бъгав драйвер :conf: :?:

Що бре нещо грешно ли казах :?: :?: :?:
Човека до колкото разбрах не му е слагал някакви изгъзици като къстъм ромове , OC кернели и т.н.
Ако не се оправя с таск килъри или нещо подобно да си го води на сервиз , после ти ли ще му покриваш гаранцията като се прецака :?:
Усещам те , че си некво диво програмистче и много се вживяваш :mhihi:

Ами да, грешно е, Герасиме :D Забавно ми беше, че рече и отсече. Както разбрахме проблема идва от дефектна карта. Защо според теб? Айде помисли и пак се включи.
Каква гаранция, бе мен, какво да се прецака. Да съм казал "хвърли го в басейна"!!!

П.С. А кой какъв е, няма начин да разбереш от два реда... Мож пък да съм с широка обаща култура :mhihi: Но се радвам, че съм провокирал интереса ти :mhihi: И аз си мислех, че ти си спец по аудио, ама май съм бъркал, като ме пита на ЛС за елементарни неща как да си буферираш сигнала... Мен, "програмиста" :mhihi: До къде стигна с начинанието, може и на ЛС, да не спамим темата :yes:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 01 Сеп 2013, 10:12

Чак пък да съм рекъл и отсекъл ... но поне съм виждал това на 4-5 телефона и все има по някой процес дето си смуче без да знаеш.
Виж за SD картата не съм се сещал , за първи път чувам , че и тя може да доведе до такива дертове.
Както и да е добре , че момчето се е оправило сам , но като гледам и твойте професионални експертизи са се оказали "леко" грешни ;) :mhihi:

Е46 Fanatic
Аватар
Кара: Е46 330d; GLK 320

Мнение от Hito » 01 Сеп 2013, 10:19

Я да попитам и аз нещо....
Значи имам HTC One X и телефона си има няква фабрична навигация....
Въпросната навигация ми дава да си изтегля фрии карта на БГ....,НО след като се опитам да стартирам някакъв маршрут.....ми иска проверка на лиценза :banghead: ....ииии до там :(
Някои някакви идеи? :oops:
Великите умове обсъждат идеи.
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание ;)

Аватар

Мнение от F3P » 01 Сеп 2013, 10:31

1: "Някаква фабрична навигация" нищо не значи- не сме гадатели.
2: Силно вероятно навигацията (самата програма) е била в тестов период който е изтекъл. На Сони-то имах WisePilot (или друга, не е важно) и беше така.
3: Я си сложи ИГо и не се занимавай с друго.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Mercedes-Benz E280 4Matic
Мечтае да кара: отново BMW

Мнение от SpLiT » 01 Сеп 2013, 10:34

Е.Димитров написа:Някой купил ли си е Tivizen устройство да сподели как са нещата?

Колега, понеже в един магазин на познати се бореха да го подкарат безуспешно на Галакси С2, аз го тествах на моя Ноут2. На Ноут2 работи прекрасно. Решихме да го тестваме на Ноут1 на единия от продавачите и ... насича леко!
Заключението беше, че доста зависи от хардуера на телефона, дали тази джаджа ще работи добре или не.

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 01 Сеп 2013, 10:41

Hito написа:Я да попитам и аз нещо....
Въпросната навигация ми дава да си изтегля фрии карта на БГ....,НО след като се опитам да стартирам някакъв маршрут.....ми иска проверка на лиценза :banghead: ....ииии до там :(

Колега да не говориш за Google Maps ?
Tя изисква постоянна връзка с интернет, за да показва картата, а има и опция да кешираш района, в който ще я ползваш (фактически да стане offline).
На старото HTC имах някаква вградена , но никога просто не съм я отварял даже да я видя какво представлява.
Ето тук има много различни , безплатни и кракнати навигации с карти , места и всичко каквото се сетиш.
http://www.ipmart-bg.com/forumdisplay.p ... 0%B8%D1%8F

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 01 Сеп 2013, 11:07

don_gori написа:Чак пък да съм рекъл и отсекъл ... но поне съм виждал това на 4-5 телефона и все има по някой процес дето си смуче без да знаеш.
Виж за SD картата не съм се сещал , за първи път чувам , че и тя може да доведе до такива дертове.
Както и да е добре , че момчето се е оправило сам , но като гледам и твойте професионални експертизи са се оказали "леко" грешни ;) :mhihi:

Бъгав драйвер или бъгав демон, мен. Не се оправя с крашовете на хардуера :winky: Баш съм си прав ;) За дистант съпорт - толкоз :mhihi:

Sent from my Dynavin using Tapatalk 4
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше: E46 320d

Мнение от gold_1 » 01 Сеп 2013, 17:12

Hito написа:Я да попитам и аз нещо....

Фабрично вградената навигация на HTC One X е със 30 дена тестов период след, което, ако искаш да я ползваш трябва да я закупиш. Предполагам при теб вече е изтекъл.
Има доста "безплатни" и по-добри навигации Igo, Sygic, Navigon, Garmin (която за сега не върви на HTC One X) и т.н....
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Mercedes-Benz E280 4Matic
Мечтае да кара: отново BMW

Мнение от SpLiT » 02 Сеп 2013, 13:21

Колеги, сваляте си от Play Store - uTorrent (безплатен е). Влизате в арена, замунда и други сайтове и си сваляте директно на телефона. После, веднъж свален само се инсталира. Пробвано е и работи безотказно метода.
Ако искате, ето линк към Навигон, който ползвам в момента и е много добър: http://arenabg.com/torrents/navigon_eu40_4-9-0-apk/354630/

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i

Мнение от ръб » 02 Сеп 2013, 16:08

Аз пък не с конкретен проблем или нещо такова, просто наблюдение, което да споделя и да се допитам до вас..

Някой друг забелязал ли е, че ниския и среден клас телефони се сблъскват с доста бъгове, крашове и сеч, докато при високия клас, аз поне лично проблеми не съм имал (Galasy S, Xperia S, Note 2) абсолютно никакви, нито със забиване, нито бавене, нищо. Докато са ме занимавали с телефони за по 250 и за по 450лв, с доста бъгове и лаг

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 02 Сеп 2013, 16:49

Защото изглежда ги сменяш по-честичко. Точни с Галакси С имах много проблеми, но не от начало. С времето си стана лагав и никакъв софтуер и преинсталация не го оправяше. Просто повечето софтуери вече се пишат от малоумници и няма контрол. Андроид като цяло си е и тежка операционна система. Забелязвах, че и самите програми с времето искат все повече и повече РАМ. При едни и същи програми, за месеци ми се "изяждаха" 10-20мб РАМ поне. И по спомен коя колко е заемала... Тази 1мб повече, другата 2мб, третата 500кб... то се трупа. От 2-3 месеца съм с Айфон. Впечатлението ми е, че досега не е забил нито един път, а е чиста 4-ка. Програмите получават ъпдейти доста по-рядко, докато при андроида фейсбука например сигурно през 2 дена се ъпдейтваше :kuku: Сега програмите са ми сигурно х2, а има 2-3 ъпдейта седмично. При андроида за седмицата ставаха 10. Новите вървят добре, защото са със супер мощни процесори и много РАМ. Това компенсира глупаво написаните програми. Редовно се случваше и някой ъпдейт да изцежда батерията. Когато си навън е кофти. Помня как за европейското някаква програма ми бутна батерията на 30% за 3 часа :kuku: :kuku: :kuku: Някои казват да не си ъпдейтваш... Еми то хубаво, ама нали искам и новите функционалности в програмката. При Епъл и актуалния софтуер може да се сложи на 3гс, който е 2009-та година и върви гладко. Кажи ми един Андроид 2009-та година, който да върви гладко с най-новия Андроид... дори и предната версия да е. Сега се говори, че Андроид 5.0 ще го правят по-опростен и по-лек. Да може да върви и на телефони с по-слаби процесори и по-малко РАМ... което значи, че и по-стари телефони ще го получат. Сега, за да върви всичко гладко, трябва всяка година да си взимаш актуалния топ модел, а те хич не са евтини. Баси, ако го разделиш се получава по 80-90лв. месечно, за да си с новия модел :kuku: Засега си оставам на Епъл. Андроида си е по-шарен. Повече шукарийки има, анимациики и т.н., няма спор. Супер дразнещ е и iTunes :ok: 1-2 програми, които ги имаше за Андроид ми липсват. Няма просто за iOS. Но не е нормално да си извадя телефона, за да проведа разговор, той да забие, а аз да чакам като идиот, докато се рестартира. Батерията също ми държи доста повече. Ако не е бил ръчкан много, спокойно 2 дни се изкарват, а държа ГПС включен, 3Г, дисплея си свети на макс. А и е изключително дразнещо за мен огромните размери на новите дроиди. Аз телефон ли имам в джоба или дъска за рязане ?!?! Повече от 4" за телефон е много според мен.

Сега знам, че ще ми кажете как само аз имам проблеми с тези Анроиди. Еми не е баш така :mhihi: Всеки около мен с модел по-стар от 2012-та се оплаква :wave: Да не говорим, че тези от по-нисък клас не могат да подкарат и Viber даже (HTC Wildfire примерно).
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 02 Сеп 2013, 17:10

I9100, хакнат още 1вия месец след като е взет. Точно преди 2 години. Освен с качване на куци ром-ове от мен други проблеми, няма. Вайбъри, навигации, торенти, hd филми пускани през hdmi на телевизор, всякакви тъпи игри и прочие.

Стига да нямаш хипер очаквания, всичко е 6. 1 ден с 5-6 часа цъкане на wi-fi спокойно става, гпс-а е супер.

Даже мисля и 2ри да си взема като гледам какви ценички излизат - 200-300лв 2ра ръка с гаранция.

Пращах и един до Самсунг бг, след отказана гаранция от магазин, смениха го за 1 седмица.

Просто човек не бива са очаква да карат колкото нокиите едно време. Това е като с колите, не ги правят като преди.

За протока с 4.1.2 съм.

И не смятам, че андроид и по от iOS. Просто са мен са с различна цел. Ако не ми се занимава да си сменям всяко меню, шрифт, клавиатура, насрройка ама просто ми трябва винаги да ми звъннат, аз звънна, да имам нет и gps... и нямам проблем с бюджета, директно ябълка. Ама много хора очакват това и от телефони за 400лв (ама да имат и голям екран, ама да има и гпс, ама и тва ама онова)... най-често не става.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 02 Сеп 2013, 18:58

ръб, има такова усещане.
Просто евтинджосите са със стар софр или дори новия 4.х.х, но слаб хардуер.
Нормално е да не работи като някой по-силен.
С2 е уникален тел и няма никакви проблеми с 4.1.2.
А и за парите си какво повече може да искаш (втора ръка)
Но хората не искат такива и ходят в магазина си купуват някой нов за тези пари, който е 2 пъти по-бавен и гаден, само да кажат, че имат Самсунг и после се почва ... ама то .. са няма место .. забива .. лагва ... еми , сами са си виновни.
А 2.х.х. няма какво да се обсъжда, това е като да сравняваш ХП и 7ца ... но си има цена и тя е батерията, ахилесовата пета на роботите :)
Знам хора дето са със С2 и си карат със стария софт 2.х.х. и само го псуват, щото не знаят, че може да си го обновят.
И те така се създават легендите и митовете.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 02 Сеп 2013, 19:31

Другия фактор е лошата поддръжка от страна на производителя, и най-вече от страна на вендора на чипсета ;) Обикновено телефоните флагмани получават ъпдейти и фиксове доста време след пускането им на пазара. За съжаление това не може да се каже за ниския клас да не говорим пък, ако производителя на даден телефон е ZTE, Huawei или някой от сорта... Просто те са последна дупка на кавала и на Qualcomm, да речем, им е през *уя за тях. Въпреки, че напоследък се засилиха китайците и почнаха да правят много бройки телефони, което се харесва на ония в Калифорния :mhihi:
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 02 Сеп 2013, 22:38

Някой знае ли какво трябва да барна, че нищо не намирам в настройките, за да получавам автоматично известие като получа нов мейл. Настроил съм и-мейл клиентите да работят с моя мейл. Имам гмаил и един стоков мейл клиент. :) Все трябва да рефрешвам, за да видя дали имам нещо ново...
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата