Слабо светят фаровете , помогнете колеги

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: без книжка ...
Мечтае да кара: Със книжка ...

Слабо светят фаровете , помогнете колеги

Мнение от ilqz » 28 Авг 2013, 16:44

Колеги помогнете , смених един два пъти крушки и проблема е същия ,хем светят малко по-надолу ,хем слабо . От къде могат да регулират ,фаровете са фейслифтови ,но колата не е фейслифт така е купих, гледам на "т'фа"- :oops: което се слагат крушките пише "H7"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Re: Слабо светят фаровете , помогнете колеги

Мнение от Leon » 29 Авг 2013, 10:58

Сваляш фаровете, почистваш отвътре (има колега във форума, който се занимава с това), ако се налага рециклиране на рефлектора, после реглаж на стенд и ще светнат. Не е скъпа процедура, струва си да се направи.
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 29 Авг 2013, 12:13

И смяна на водачите, че те са строшени и за това свети надолу.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 525dA
Мечтае да кара: BMW E39 M5

Мнение от audi_rulzzz » 29 Авг 2013, 16:45

Тотално рециклиране на фаровете ( сменени водачи,сменено покритие на рефлекторите,чистене отвътре на фара,полиране на стъклото от вън и от вътре и отгоре залепено защитно фолио на 3М) със нови крушки за ксенона и реглаж на фаровете ми стъпи на 450 лева.Като реглажа и крушките са 150.

Рециклирането на фаровете го направи един пич от тук,даже имаше и тема.Време без кола - 2 дни

ентусиаст
Аватар

Мнение от kalingk » 29 Авг 2013, 19:49

Па ти да си ги продал/по 400-500 лева гледам вървят/ и да си си купил чисто нови Хела без ксенон/900-1000лева/ + 2 ксенонови крушки хубави/40лева/ и верно да е светнало хубаво.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 525dA
Мечтае да кара: BMW E39 M5

Мнение от audi_rulzzz » 01 Сеп 2013, 8:24

kalingk написа:Па ти да си ги продал/по 400-500 лева гледам вървят/ и да си си купил чисто нови Хела без ксенон/900-1000лева/ + 2 ксенонови крушки хубави/40лева/ и верно да е светнало хубаво.

40 лева за хубави крушки е много силно казано не мислиш ли?
А съм готов да се обзаложа,че след "ремонта" фаровете светят толкова силно колкото и чисто нови ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от kalingk » 01 Сеп 2013, 9:05

Не,не мисля,аз съм направил точно така.Крушките съм купил от колега от форума по 92 лева/H7 целият ксенон комплект в моя случай,с една година гаранция и повярвай ми няма нищо общо с евтините ксенони на пазара,понеже нямах оригинален такъв на колата,на теб,щяха да са ти нужни само крушките,понеже баласти си имал вече,демек по 18 лева крушка даже бяха/и да мога да се обзаложа,че чисто нов фар свети по добре от такъв рециклиран.Даже и ментеливи/даже не са депо/,чисто нови съм виждал как светят/а и не само аз/ и светят уникално добре/друг е въпроса,че са страшно грозни/.
ПП Винаги,ще си жълтее старият фар,понеже самата пластмаса си е нагоряла и това няма как да се пастира и да излезе освен с нови стъкла.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520i '96
Мечтае да кара: non-stop

Мнение от Lawmaker » 01 Сеп 2013, 20:15

kalingk написа:ПП Винаги,ще си жълтее старият фар,понеже самата пластмаса си е нагоряла и това няма как да се пастира и да излезе освен с нови стъкла.

Ти ще кажеш, ела виж моите. От '96-та бяха станали леш, сега са кристал.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от koko29 » 03 Сеп 2013, 17:13

Lawmaker написа:
kalingk написа:ПП Винаги,ще си жълтее старият фар,понеже самата пластмаса си е нагоряла и това няма как да се пастира и да излезе освен с нови стъкла.

Ти ще кажеш, ела виж моите. От '96-та бяха станали леш, сега са кристал.

И моите ми се струваха кристал, докато не си ударих колата и не смених единия фар с нова Хела. След като видях разликата веднага смених и другия, че седеше като петно.
А за рефлекторите тук ги възстановяват добре: http://www.ideabg.com/clients/ewert/proizvod.php

Назад към E39