Нова кола, нови въпроси

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 325DА touring

Re: Нова кола, нови въпроси

Мнение от kkrumov » 20 Авг 2013, 17:08

Имах предвид сервиза на Бобо- Extreme. Алфата наистина е с несравним дизайн в този ценови клас (мое мнение), но пък за сметка на това се чупеше през половин година. Иначе си прав- 8 свещи, но освен тях има и 8 носача, като при мен предните не издържаха повече от година. Надявам се сегашната кола да излезе по- здрава :)

Потребител
Аватар

Мнение от zmall_ » 20 Авг 2013, 17:34

Имаше решение за алфата, носачи TRW но 4 носача със смяната 1000 лв. отделно ако и реиката е тръгнала и там се наливат още малко ама това при 156-тицата. И аз се надявам тази сега да е по здрава и най-вече да е пъргава. На описание 150 к.с и 330 н.м. е добре, да видим как ще е на пътя, вече нямам търпение да дойде, че 2 месеца съм без кола и е ужас ако бързам.

Слави
Аватар

Мнение от © » 21 Авг 2013, 16:17

zmall_ написа:Е поне има букса, взимам от някоя друга запалката и я свързвам

Буксата си е свързана и си работи.

Потребител
Аватар

Мнение от zmall_ » 22 Авг 2013, 1:12

На обявата пишеше че колата има ESP обаче никъде не видях да се води че BMW има ESP, обикновено го наричат ASC, DSC и т.н. (знам че са различни системи). Въпроса ми е дали DSC го пишат още като ESP или е някаква друга система.
Ето ако някои различава нещо, макар че е от много далече
http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?i ... 22884e.JPG

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 22 Авг 2013, 13:27

и двете са системи за стабилност на пътя БМВ го кръщават ASC/DSC, VW - ESP съответно не са едно и също мо та мо разбирасе но основния принцип е стабилност

по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
Аватар
Кара: каквото намери в гаража

Мнение от I.Voykov » 22 Авг 2013, 20:51

Колега наистина е по-добре да доиде колата, да я покараш, да почетеш във форума и тогава да задаваш въпроси, защото почти всичко е коментирано тук.

По въпросите - ако колата ти е тази от снимката, то няма навигация оригинална а има касетофон/цд бекер което се води навигация, но нито върши някаква работа, нито има откъде да намериш карти.
Системата за стабилност при това БМВ е DCS а това, че някой го е нарекъл ESP говори само за познанията му относно БМВ.
Букса за запалка си има, така че няма проблем да си зареждаш телефона, просто няма самата запалка.
Копчета за подгряване няма със сигурност и ако решиш да слагаш ще се наложи да добавиш и копчетата (заедно с цялата конзолка)
Освен преглед като доиде колата те съветвам да и смениш масло, маслен, горивен, въздушен, купе и картерни газове филтри, антифриз и спирачна течност а по въпроса къде, аз лично ти препоръчвам ето този сервиз - viewtopic.php?f=63&t=300742 , но както ти казаха и колегите прочети темите в сервизи/магазини и сам си избери къде да отидеш.
Изображение
http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?

Потребител
Аватар

Мнение от zmall_ » 23 Авг 2013, 1:42

Колега, първо благодаря за отговора, беше изчерпателен. Принципно не ми пречи да чета, но само когато има мнения с факти, когато човек е проверил, а не да гадае.
Смисел, никъде из форума не намерих на тази кола кои системи се монтират, дали няма някои компакти 320d E46 2002г. със система ASC (защото ако има ще я избегна, предпочитам да ме държи в завоите - лично мнение). Не искам да обидя никои, но просто не видях тема в която да са описани отговорите на въпросите ми, за да не се налага да ги задавам или разбира се може аз да не съм открил темите.
За това защо е кръстено ESP в обявата - колата ще се докарва от Германия и съответно я гледах в www.mobile.de
Чак днес се усетих, че може в този сайт да няма всички наименования на една система, там има ABS, ESP, ел. прозорци, ел. огледала и още нещо си което не е за стабилност на пътя За това човека го е кръстил ESP, което пак може да означава ASC или DSC - все пак благодаря за отговора ти, коя е системата в тази кола.
А за след прегледа, това го правя с всяка нова кола като я купа - масла, филтри, ролки, ремъци и т.н., с две думи, пълно обслужване.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е46d 150hp

Мнение от Edifice » 23 Авг 2013, 21:22

ESP е при някои марки автомобили, а при BMW e ASC - DSC е подобрение на предишното....

Предишна

Назад към E46