Възможен проблем в скоростната кутия на Е46 323ci?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- cecko93
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 323ciA
- Мечтае да кара: BMW E92 M3
Възможен проблем в скоростната кутия на Е46 323ci?
Здравейте колеги, направи ми впечатление, че колата ми не ускорява така, както според мен би трябвало.. Направих си няколко теста на ускорение от място и това, което се случва е, че колата е много мудна до 3000 оборота, след това вече се отпушва... А скоростната кутия работи много добре. Въпросното ускорение го пробвах в Спортен и в ръчен режим, разлика няма. Прави ми обаче впечатление, че тази загуба на мощност я има само от място с пълна газ, иначе като си карам е като дизел - само до 2000 оборота е напълно достатъчно. Качвам клип на ускорението(извинявам се за музиката). На клипа му давам газ със спирачка в началото колкото само да вдигне оборотите.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TSiPpGgtxvY[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TSiPpGgtxvY[/youtube]
- cecko93
- кандидат ентусиаст
-
Re: Възможен проблем в скоростната кутия на Е46 323ci?
Колеги, днес бях на диагностика и се оказа, че проблема е в датчик на разпределителен вал, а не в скоростната кутия
Мотора работел почти на авариен режим и за това колата е по-мудна 

- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
Колега карам 328купе до 3000 мудна работа не е както преди след това отлепям доста осезаемо.. закачих инпата и се оказа датик разпределителен вал на изхода Signal camshaft position sensor (outlet).но всеки ще ти каже Диагностика а и с право.. 

- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Сложи в кавичките само TSiPpGgtxvY
Колеги карам 330 хд 2002г. 184 к.с. автоматик. Колата ми в движение не може да качи повече от 4500 оборота , а на място стига до 5000 . От какво може да е от това ? Възможно ли е да от инспекцията -121484 ?
На по високите обороти много бавно превключва на по горна предавка на D и S . На ниски обороти всичко е нормално. При изпреварване това си е проблем . На кикдауна пак забавя (Двигателя почва да трепери) . От какво можи да е това или е нормално ? Благодаря !
На по високите обороти много бавно превключва на по горна предавка на D и S . На ниски обороти всичко е нормално. При изпреварване това си е проблем . На кикдауна пак забавя (Двигателя почва да трепери) . От какво можи да е това или е нормално ? Благодаря !
- cave troll
-
-
- Кара: Е46 330xd
- Мечтае да кара: E92 M3
- Детайли за колата: Икономична
- MonsteR
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: SR-71 Blackbird
онзи, не мога да разбера... как не ходи над 4500.. според мен никога автомата няма да я пусне да отиде там ако не е на 5та ... мойта на място повече от 4000 не вдига, връща сама. В движение не съм се заглеждал къде ходи, но минава 4000. А в движение при теб към 4500 на пета е около 250 км в час.. как точно провери че не стига само до там или на рязане имаш предвид че не стига.. за другото смени си тампоните на двигателя.

MonsteR написа:онзи, не мога да разбера... как не ходи над 4500.. според мен никога автомата няма да я пусне да отиде там ако не е на 5та ... мойта на място повече от 4000 не вдига, връща сама. В движение не съм се заглеждал къде ходи, но минава 4000. А в движение при теб към 4500 на пета е около 250 км в час.. как точно провери че не стига само до там или на рязане имаш предвид че не стига.. за другото смени си тампоните на двигателя.
Не съм е пробвал на 5-скорост. Забавянето при превключване на предавките ( на D и на S) на високи обороти над 4000 нормално ли е (около 2 секунди) ?
- cecko93
- кандидат ентусиаст
-
Две секунди поне на мен ми се струва доста голямо забавяне. ZF или GM ти е кутията? Защо не я видиш на диагностика дали е в ред?
Не знам каква ми е скоростната кутия. (-) напред (+) назад
- cecko93
- кандидат ентусиаст
-
Може би е GM, защото някъде из форума бях чел, че всички дизели(автоматите) са със GM-ски кутии... Просто си дай VIN-a на някой, който има програма да ти каже каква ти е кутията и най-доброто нещо е да я качиш на компютър да си покаже ако има нещо какво е, защото ремонтите май започват от 1500 нагоре...
11 мнения
• Страница 1 от 1