Нов във форума
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
36 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- sasho1bs
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39 525д exclusive and 530d f10
Re: Нов във форума
Zapa написа:Виж я с колко литра нафта се кара, ако винаги е с над 15л, значи и помпата в резервоара е чао
Нищо лично просто ми прозвуча все едно че всеки които кара над 30 литра има проблем с помпата.А и вие толкова дребни работи изкарахте че аз ако бях на човека щях да се откажа от тази марка.Щом даже му споменахте да се ослушва и за шум от ламарината на накладките направо останах шокиран.Ако само това и е проблема трябва банкет да вдига

- twake
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39
И аз да се изкажа
е39 е доста пред това пежо. И като возия и като вървене, разликата в разхода на гориво е минимална.
имам ги и двете коли и ги карам да не почнете с пристрастията
(е39 е 520i, пежото 1,8и)
е39 е доста пред това пежо. И като возия и като вървене, разликата в разхода на гориво е минимална.
- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
twake написа:И аз да се изкажа
Ако пежото е 2.0 ХДИ - евтина поддръжка, гори малко, а мотора е най-сполучливия дизел на пежо. Разхода му е смешен - 7/100 в града и 4-5/100 извън.
Срещу него, ако застане ТДС-а, дето се води най-НЕсполучливия дизелов мотор на БМВ и ситуацията е ясна. Разход 11-12-13/100 градско, 7-8 извън, пукане на глави, чудеса...
Да не се обижда никой с ТДС, просто изказвам мнение по темата.
И другото, никой не си продава или разменя колата за няма нищо, ако е доволен - ще си я държи!
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
cHaunepucTa написа:twake написа:И аз да се изкажа
Ако пежото е 2.0 ХДИ - евтина поддръжка, гори малко, а мотора е най-сполучливия дизел на пежо. Разхода му е смешен - 7/100 в града и 4-5/100 извън.
Срещу него, ако застане ТДС-а, дето се води най-НЕсполучливия дизелов мотор на БМВ и ситуацията е ясна. Разход 11-12-13/100 градско, 7-8 извън, пукане на глави, чудеса...
И другото, никой не си продава или разменя колата за няма нищо, ако е доволен - ще си я държи!
И кой ти даде тая информация за "най-несполучливия" дизелов мотор?!

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
boksioraE39 написа:cHaunepucTa написа:twake написа:И аз да се изкажа
Баба му , му е казала. Много интересно от къде ли е тръгнало , че точно този мотор не е от сполучливите както и на VAG групата същия 2.5 дизел ? Може би щото има толкова много хора дето са изревали от него ?
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
omegaart написа:boksioraE39 написа:cHaunepucTa написа:twake написа:И аз да се изкажа
Баба му , му е казала. Много интересно от къде ли е тръгнало , че точно този мотор не е от сполучливите както и на VAG групата същия 2.5 дизел ? Може би щото има толкова много хора дето са изревали от него ?
Наясно ли си че тези двигатели са между 400-900-хиляди,нормално е за тоя километраж да разтегне вериги и да смени ГНП,къде сравни 2.5 дизела на ауди с тдс-а,ок чул си че мотора на ауди не е хубав но искам да ми кажеш защо?
Личи си че ги разбираш!!!

Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
Това пежо, с този невероятен мотор /2.0HDI/, може само да си мечтае да стигне километрите, на които ТДС-ите почват тепърва да пукат глави. 
Някой спомена по-добра возия на пежото, нига плиииз

Някой спомена по-добра возия на пежото, нига плиииз

- Стефановски
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525 tds, но заслужава да кара Х6
- Мечтае да кара: М5, но кара 525 tds
Колега, това ,че си попаднал на ТДС е един шанс за теб да се повозиш на хубава кола.Не слушай празните приказки, че тези мотори са били несполучливи - НАПРОТИВ, за това, че е сполучлив двигател говори факта, че това е единственият мотор който се влага в почти същият си вид в следващият модел (Е39) на БМВ с много малко изменения.Това, че пукал глави е също резултат на неквалифицирана работа, а не е конструктивен проблем.
Като съвет мага да ти кажа само едно - иди в оторизиран сервиз да ти "прочетат" компютъра, там най добре ще ти кажат дали има натрупани грешки в него.
Иначе от пръв поглед погледни дали четвъртата дюза (тази в която влиза кабелче) не е олята с нафта, дали дебитомерът е с откачена букса и дали турбото и прилежащите му маркучи не са омаслени.
За безотказното палене на топъл и студен двигател един колега по нагоре те е посъветвал вече.Поинтересувай се дали окачването отзад е на въздушни възглавници и ако да, огледай ги добре на подемник, за евентуално спукана възглавница.
Ако всичко това е ОК, не се колебай!
За сравнения с ПЕЖО и дума не може да става.Моята ТДС-ка гори на дълъг път между 6,5 и 6,8 л/100 км., а на градско повече от 9,5 мах 10 л./100 км. не може да изгори.НО ТДС МИ Е ИЗПРАВЕН!!!(пууу, да не са му уроки) така, че и тези приказки, че горял много са приказки от шипковият храст (едно време ги четях на детето
)
Ако машината е изправна - ТИ СИ!!!!

Като съвет мага да ти кажа само едно - иди в оторизиран сервиз да ти "прочетат" компютъра, там най добре ще ти кажат дали има натрупани грешки в него.
Иначе от пръв поглед погледни дали четвъртата дюза (тази в която влиза кабелче) не е олята с нафта, дали дебитомерът е с откачена букса и дали турбото и прилежащите му маркучи не са омаслени.
За безотказното палене на топъл и студен двигател един колега по нагоре те е посъветвал вече.Поинтересувай се дали окачването отзад е на въздушни възглавници и ако да, огледай ги добре на подемник, за евентуално спукана възглавница.
Ако всичко това е ОК, не се колебай!
За сравнения с ПЕЖО и дума не може да става.Моята ТДС-ка гори на дълъг път между 6,5 и 6,8 л/100 км., а на градско повече от 9,5 мах 10 л./100 км. не може да изгори.НО ТДС МИ Е ИЗПРАВЕН!!!(пууу, да не са му уроки) така, че и тези приказки, че горял много са приказки от шипковият храст (едно време ги четях на детето

Ако машината е изправна - ТИ СИ!!!!

- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
omegaart написа:boksioraE39 написа:cHaunepucTa написа:twake написа:И аз да се изкажа
Точно щях да кажа, че баба ми ми е казала, ама си ме изпреварил.
Казал ми е форума, потърси в търсачката и виж колко проблеми има ТДС-а пред други дизелови бмв двигатели.
Сектантска работа му викам на това.
Бмв та бмв, човека кара 406, а вие го карате да взима ТДС на 15 години

Разхода му за поддръжка, ремонт и гориво ще скочи над 2 пъти сигурно.
Да не говорим ,че никой не дава бмв за пежо...значи, на това бмв му има нещо...ама едно е да се наиграеш с 540i на 200 000км и каквото и да му стане няма да стигне ремонтите и проблемите на ТДС-а на 600-700к км, а съвсем друго е да си дадеш колата, която ти върши работа, само за да караш бмв и да станеш постоянното присъствие в сервиза.
И тази ирония, за кой ми бил казал си я спестете, не съм 18 годишен да ми давате акъл, а и да го правите, то ще го правите на вятъра.
Дайте сериозно мнение на колегата и толкова...

ЕДИТ:
И Кво викаш, 2.5 TDI на VAG е върха на инженерната мисъл ли?
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
Да не си 18-годишен а по-скоро 14....
Прочети пак к'во съм написал,питай някои да ти го обясни и чак тогава се напъвай тука...
П.П Ти имал ли си ТДС?
Прочети пак к'во съм написал,питай някои да ти го обясни и чак тогава се напъвай тука...
П.П Ти имал ли си ТДС?

- bmw e 39
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39 525dА 2003
Здравей, по-скоро провери колата за евентуални проблеми които се срещат описани в тази тема. И самата преценка си остава за теб. Като кола си заслужава. Като разход определено ще е повече от Пежото. Поддръжката не е чак толкова скъпа.
- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
boksioraE39 написа:Да не си 18-годишен а по-скоро 14....
П.П Ти имал ли си ТДС?

Не, нямал съм, но имам достатъчно познати с 318TDS и 525TDS.
Какво ще кажеш за истински 525 ТДС от Германия на 240 000км реални и не може да стигне до България, глави пука, чудеса бяха. А за 318ТДС-а да не говоря, че мой познат може филм да направи за неговата кола...пак от Германия купувана.
Бях се запътил и аз за 525 ТДС, но бързо се разубедих и си взех бензин.
Не ме разбирайте грешно, с 2 ръце съм за е39, но или с бензинов мотор(не 520i) или с дизел - комънрейл. В никакъв случаи ТДС и то от Италия

И пак да кажа, че това си е моето мнение.
Кво ми скачате тука като ощипани каки.

- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
На мен ми е много интересно някой като каже "ТДС пука глави"....
Коя кола не пука глави след като или е прегрявана и главата е крива или в момента, в който пука главата, е прегряла поради неизправност в охладителната система, която пък от своя страна в 90% от случаите е следствие на немарливо отношение?!
Да, ТДС е по-капризен откъм състояние и поддръжка на охладителната система от много други коли, но ако човек се грижи за колата си и ТДС е доказал се мотор - все пак го вграждат не в един, а в няколко модела в продължение на повече от десетилетие. Аз мога да кажа, че когато тъкмо бях взел книжка, ми се удаде възможност и първите си две години стаж направих на ТДС-а на един приятел, който не можеше да изкара книжка, понеже нямаше гражданство, та аз го возех и ползвах колата. За тези две години нито един проблем по мотора и скоростите - колата беше Е34 ТДС. Само масла, филтри и др. консумативи.
Така че, ако колегата още се интересува от ТДС, аз мога да кажа, че ако колата е читава, ще се отвози!
Ако не е, ще пише колко скапан мотор е ТДС-а!
И както се казва, "по собственика съдиш за колата"...
Коя кола не пука глави след като или е прегрявана и главата е крива или в момента, в който пука главата, е прегряла поради неизправност в охладителната система, която пък от своя страна в 90% от случаите е следствие на немарливо отношение?!
Да, ТДС е по-капризен откъм състояние и поддръжка на охладителната система от много други коли, но ако човек се грижи за колата си и ТДС е доказал се мотор - все пак го вграждат не в един, а в няколко модела в продължение на повече от десетилетие. Аз мога да кажа, че когато тъкмо бях взел книжка, ми се удаде възможност и първите си две години стаж направих на ТДС-а на един приятел, който не можеше да изкара книжка, понеже нямаше гражданство, та аз го возех и ползвах колата. За тези две години нито един проблем по мотора и скоростите - колата беше Е34 ТДС. Само масла, филтри и др. консумативи.
Така че, ако колегата още се интересува от ТДС, аз мога да кажа, че ако колата е читава, ще се отвози!
Ако не е, ще пише колко скапан мотор е ТДС-а!
И както се казва, "по собственика съдиш за колата"...
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
Истински 525 ТДС на 240000 реални..
Моля те по-добре повече не пиши в тех.раздели.

Моля те по-добре повече не пиши в тех.раздели.

36 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3