Изчезнаха радиото, чистачките, лампи по таблото и др.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Изчезнаха радиото, чистачките, лампи по таблото и др.
Колеги помагайте спешно чака ме пътуване утре. Спряха да работят радиото, чистачките, ел. стъклата, звука и лампите на мигачите както и индикациите за вкл фарове и отворени врати. Проверих всички бушони и са здрави. Помагайте че съм на зор. Колата е е46 "99 320д
Re: Изчезнаха радиото, чистачките, лампи по таблото и др.
Имах същия проблем! КОгато гледах бушоните, всики бяха ок, но когато взех схемата и гледах по нея, се оказа, ако щете вярвайте, не в това гнездо липсва предпазителя
къде е отишъл...не знам 

- pepi_grafa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320D 99г.
Колега наистина вземи схемата и гледай,защото и при мен се случи същата случка като с колегата (запалката спря да работи и се оказа,че няма бушон
)Има няква нечиста сила в тея коли!

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
откачаш буксите на печката и после рестартираш к-бус шината като откачаш акумулатора за поне 1 час и си готов колега, просто печката е запушила шината и затова толкова модули са отказали наведнъж.
Последна промяна oci на 23 Юни 2013, 9:16, променена общо 1 път
Имаш една бутилка уидки от мен...елементарна работа махни буксата на печката и колата се оправи...мерси много!!!
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
venkobg написа:Колеги помагайте спешно чака ме пътуване утре. Спряха да работят радиото, чистачките, ел. стъклата, звука и лампите на мигачите както и индикациите за вкл фарове и отворени врати. Проверих всички бушони и са здрави. Помагайте че съм на зор. Колата е е46 "99 320д
Тези всичките неща се управляват по И-Бус линия и ако проблема не е в печката (която най-често се скапва) продължавай към ченджър,чистачки, табло,радио едно по едно разкачай и ще си проличи от къде ще се отпуши проблема .Между другото те се разкланят от таблото и ако някоя букса се е окислила на тези елементи пак ще ги запушва.
- oci
- старши ентусиаст
-
atsalov написа:venkobg написа:Колеги помагайте спешно чака ме пътуване утре. Спряха да работят радиото, чистачките, ел. стъклата, звука и лампите на мигачите както и индикациите за вкл фарове и отворени врати. Проверих всички бушони и са здрави. Помагайте че съм на зор. Колата е е46 "99 320д
Тези всичките неща се управляват по И-Бус линия и ако проблема не е в печката (която най-често се скапва) продължавай към ченджър,чистачки, табло,радио едно по едно разкачай и ще си проличи от къде ще се отпуши проблема .Между другото те се разкланят от таблото и ако някоя букса се е окислила на тези елементи пак ще ги запушва.
Проблема явно е печката на 99 процента при е46 е от нея, шината при е46 се събира над бушониерата, а в таблото така, че ако окислява нещо е там но досега не ми се е случвало проблема да е там обикновенно е или в окъсил кабел или прословутата печка.
- Atsalov
- Ацалов
-
oci написа:atsalov написа:venkobg написа:Колеги помагайте спешно чака ме пътуване утре. Спряха да работят радиото, чистачките, ел. стъклата, звука и лампите на мигачите както и индикациите за вкл фарове и отворени врати. Проверих всички бушони и са здрави. Помагайте че съм на зор. Колата е е46 "99 320д
Тези всичките неща се оправляват по И-Бус линия и ако проблема не е в печката (която най-често се скапва) продължавай към ченджър,чистачки, табло,радио едно по едно разкачай и ще си проличи от къде ще се отпуши проблема .Между другото те се разкланят от таблото и ако някоя букса се е окислила на тези елементи пак ще ги запушва.
Проблема явно е печката на 99 процента при е46 е от нея, шината при е46 се събира над бушониерата, а в таблото така, че ако окислява нещо е там но досега не ми се е случвало проблема да е там обикновенно е или в окъсил кабел или прословутата печка.
Да ,защото е по достъпна до влага , както тройката букса на ченджъра (ако има)
Добра вечер колеги. Помагайте моля сега на мен! Всичко описано по горе като проблеми ми се случи и на мен. Да си кажа вече за втори път. Предишния път колата сама се оправи след 2 дни не ползване. Сега обаче не искам да я чакам. Помагайте от къде да започна? Колата е 328 99г. Моля и кажете къде се намират тези модули и как изглеждат ? от къде да започна? Колата има и cd changer само да добавя. Мерси предварително!
- oci
- старши ентусиаст
-
vazimeto написа:Добра вечер колеги. Помагайте моля сега на мен! Всичко описано по горе като проблеми ми се случи и на мен. Да си кажа вече за втори път. Предишния път колата сама се оправи след 2 дни не ползване. Сега обаче не искам да я чакам. Помагайте от къде да започна? Колата е 328 99г. Моля и кажете къде се намират тези модули и как изглеждат ? от къде да започна? Колата има и cd changer само да добавя. Мерси предварително!
ако са подобни симптомите откачи акумулатора за 2-3 часа или пък ако имаш печка откачи и буксите и си готов.
Пробвах с откачане на акумулатора, но не стана. А печка не знам дали има как и къде да видя?
- Atsalov
- Ацалов
-
Ако има печка то тя трябва да е отпред вдясно до чистачките,кадето на някои бензинки им е акумулатора.
- pimpo
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46
- Детайли за колата: N42B20
Ако случайно имаш GromAudio откачи го и него. При мен той беше виновника. Аз нямам печка.
Грома като се запъне да чете флашката и ако примерно на USB контактите не са добре почистени, тогава грома забива и блокира шината, аналогично на печката.
Грома като се запъне да чете флашката и ако примерно на USB контактите не са добре почистени, тогава грома забива и блокира шината, аналогично на печката.
Кога се пише "И" и кога "Й"
1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ
2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)
1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ
2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)
Нямам GromAudio но имам сд чейнджар и дали може да е от него?
- b_velev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 1999 BMW 320D
Здравейте,
Доста пъти съм имал проблеми с тая ка шина от различно естество, но все някак съм ги оправял. Първо беше гром-а. Проблемът се решава с рестарт на радиото. После се прецака печката. Преди няколко месеца, един полускъсан кабел на масата в багажника ми правеше проблеми май. Сега за пореден път таблото се бъзика и не мога да хвана от какво. Реших, че проблема отново е от кабелния сноп в багажника, защото има няколко проводника с нарушена изолация, но са напълно здрави. Махнах жабката и намерих къде се съединяват кабелите на шината. Махах ги един по един за да разбера, точно от къде идва проблема, но нямаше никакъв ефект. Таблото си остана блокирало. Използвах това ръководство, но нямаше резултат при мен.
https://www.bmwgm5.com/K-Bus_Troubleshooting.htm
Някакви идеи?
PS. Възможно ли е предишния път проблема да е бил от кабелния сноп в багажника или е било просто съвпадение оправянето му?
Доста пъти съм имал проблеми с тая ка шина от различно естество, но все някак съм ги оправял. Първо беше гром-а. Проблемът се решава с рестарт на радиото. После се прецака печката. Преди няколко месеца, един полускъсан кабел на масата в багажника ми правеше проблеми май. Сега за пореден път таблото се бъзика и не мога да хвана от какво. Реших, че проблема отново е от кабелния сноп в багажника, защото има няколко проводника с нарушена изолация, но са напълно здрави. Махнах жабката и намерих къде се съединяват кабелите на шината. Махах ги един по един за да разбера, точно от къде идва проблема, но нямаше никакъв ефект. Таблото си остана блокирало. Използвах това ръководство, но нямаше резултат при мен.
https://www.bmwgm5.com/K-Bus_Troubleshooting.htm
Някакви идеи?
PS. Възможно ли е предишния път проблема да е бил от кабелния сноп в багажника или е било просто съвпадение оправянето му?
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2