Много странен проблем с охл. система на 320д
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Gancho
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530 Д/ Е34 525 тдс
- Мечтае да кара: M6 разбира се
Много странен проблем с охл. система на 320д
Здравейте колеги предстои ми покупка на 320д 150к.с.
Ходих да гледам едно такова комби което ми хареса страшно много като интериор и външно състояние,но има един проблем с антифриза който е много странен.
1.Преди да запаля колата отворих капачката на антифриза и забелязах че има нещо като бял прах на повърхноста му.
2.Запалих ме колата и я покарахме 2-3км. и след това я оставихме на място да поработи 10 мин.
Какво забелязах:
1.Стрелката на температурата подмина средата(12 часа) с около 1-2мм,след което ел. перката се включи и стрелката се върна по средата.След това отново нагоре и пак надолу и т.н.
2.Изключих двигателя и отворих капачката на антифриза и забелязах че има около 4-5см по повърхноста някаквя бяла пяна(като пяна на аирян),която не е мазна.
3.Проверих маслото-нямаше проблеми беше си черно.
Не надува маркучите,и не пуши бяло от аспуха.
Много ми е чудно откъде идва проблема и дали си заслужава да рискувам да я взема на сляпо?И колко би струвало да се острани такъв проблем.
Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем моля да сподели ще съм много благодарен
Ходих да гледам едно такова комби което ми хареса страшно много като интериор и външно състояние,но има един проблем с антифриза който е много странен.
1.Преди да запаля колата отворих капачката на антифриза и забелязах че има нещо като бял прах на повърхноста му.
2.Запалих ме колата и я покарахме 2-3км. и след това я оставихме на място да поработи 10 мин.
Какво забелязах:
1.Стрелката на температурата подмина средата(12 часа) с около 1-2мм,след което ел. перката се включи и стрелката се върна по средата.След това отново нагоре и пак надолу и т.н.
2.Изключих двигателя и отворих капачката на антифриза и забелязах че има около 4-5см по повърхноста някаквя бяла пяна(като пяна на аирян),която не е мазна.
Много ми е чудно откъде идва проблема и дали си заслужава да рискувам да я взема на сляпо?И колко би струвало да се острани такъв проблем.
Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем моля да сподели ще съм много благодарен

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Re: Много странен проблем с охл. система на 320д
Тая кола не е читава, освен ако не искаш да влезеш в сериал 

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Gancho написа:Здравейте колеги предстои ми покупка на 320д 150к.с.
Какво забелязах:
Най-вероятно е имало теч от някъде и са сложили добавка за да го запечатат- от там е пяната, изглежда не много успешно- след като температурата играе, сигурно се мени налягането в охладителната система.
Както ти казва cod-cdbp по-добре не влизай в приключение- ако е теч може да е на скъпи места, но може и да е по-неприятен вариант.
- Gancho
- младши ентусиаст
-
Колеги много се чудя дали да я взема или не.Наистина колата е много запазена и си заслужава,но заради това е на добра цена но този проблем незнам каква цифра може да ми излезе.
Какво да предприема според вас?

- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
Щом видимо има проблеми преди покупката, представи си какво ще излезе като я вземеш.
Може да има добавка за запушване на малък теч, което не е логично, щото ако беше малък проблем щяха да го оправят сами, а щом виждаш и стрелката на температурата да мърда...
Не гледай салона и външния вид - джамбазите ги докарват да изглеждат като чисто нови - нов лак/боя, цялостно почистване на салона, мазане с препарати...
Търси си друга, не се подвеждай по цената!
Може да има добавка за запушване на малък теч, което не е логично, щото ако беше малък проблем щяха да го оправят сами, а щом виждаш и стрелката на температурата да мърда...
Не гледай салона и външния вид - джамбазите ги докарват да изглеждат като чисто нови - нов лак/боя, цялостно почистване на салона, мазане с препарати...
Търси си друга, не се подвеждай по цената!
- philipz
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330 d ,204 h.p.
- Детайли за колата: e46 330d touring ,manual 6 speed,204 h.p.
Не се залъгвайте по салона... При мен течеше антифриз ... от едно място, което е било лепено 2 пъти със силикон... а в дару тази част струва 20 лева ... не би трябвало да играе така стрелката на температурата .... Според мен проблема е по-сериозен .......
- Conqueror
- младши ентусиаст
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание
Колегите който са те посъветвали по горе са много прави не я взимай освен в случей че се договорите за 50% от цента 

- shumi66
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 320Д или Х3 - 3.0Д
Колега, при мен стрелката за температурата си стои точно на 12 в диапазон от 70 до 110 градуса(установено чрез наблюдение в скритото меню). Т.е. срелката отчита приблизително вярно.
Не искам да съм песимист за тази кола, но при проблем могат да хвръкнат 1000лв. за ремонт
Не искам да съм песимист за тази кола, но при проблем могат да хвръкнат 1000лв. за ремонт

- released
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d
- Детайли за колата: M47D20
E46 compact също си държи градусите не играят...
Искам само да питам, ако започне да играе температурата, от какво може да е това?
Искам само да питам, ако започне да играе температурата, от какво може да е това?

- bochogogogo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: M6
Вероятно сериозно губи антифриз,преди да идеш да я погледнеш за напълнили системата без да я обезвъздушат.Според мен проблема не е чак толкова сериозен...най много до термостат да се стигне.Обезвъздушете,ако трябва източете(промийте) антифриза,и повторете процеса отново..
- stoimenov_1958
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46 136к.с.
- Мечтае да кара: х5
Много се усложняват нещата.По-лесно е да се минат сто километра в планинска местност(да има изкачване) и всичко ще си проличи.
- taba4ko
- ентусиаст
-
- Кара: 12' F30 335i
bochogogogo написа:Вероятно сериозно губи антифриз,преди да идеш да я погледнеш за напълнили системата без да я обезвъздушат.Според мен проблема не е чак толкова сериозен...най много до термостат да се стигне.Обезвъздушете,ако трябва източете(промийте) антифриза,и повторете процеса отново..
И аз смятам, че не е сериозен проблема. Ако е имало теч някъде а сега го няма, след като сте я карали и нивото на охладителната течност не намалява, то няма от какво да се притесняваш. Пяната няма да ти пречи. Със сигурност обаче трябва да се смени термостата.

- Edifice
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46d 150hp
Преди да я купиш закарай яя в някой сервиз да я прегледат от- до!
- Gancho
- младши ентусиаст
-
Колеги проблема се реши-просто си купих друга кола.
Все пак мерси за отговорите. 

- taba4ko
- ентусиаст
-
- Кара: 12' F30 335i
да ти е честита и безаварийно дълго време да те радва 

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2