Нов във форума

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 02

Нов във форума

Мнение от Mamar4o » 15 Авг 2013, 14:15

Здравейте на всички ! Предстои ми да се присъединя към вас.В момента карам пежо 406,но един познат ми предлага бмв е39 525ТДС чист бартер.БМВ-то е 97ма година и има всички възможни екстри за модела (Мултифункционален волан,Темпомат,климатроник,пълен ел.пакет и т.н.)Та въпроса ми е заслужава ли си този мотор,защото определено не съм чувал хубави работи за него,но просто досега не съм карал бмв и съм пред дилема.Ще ви помоля само за точни и изчерпателни отговори и като тръгна да го гледам къде мога да му открия някой косури,за които дори и не предполагам.Благодаря Ви много и се надявам скоро да се присъединя към вас !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е53

Re: Нов във форума

Мнение от Cyberloner » 15 Авг 2013, 15:22

добре дошъл :)
Поразрови се из радела и разгледай какви са честите проблеми на мотора, обикновено хората си казват и колко им е излязло отстраняването им, този мотор би трябвало да е M51D25TU OL :)
Относно 406 или 525.... за мен лично няма база за сравнение, нито като визия нито като ергономия, камоли комфорт.

А твоя познат някаква причина каза ли ти, поради която да иска да правите бартер? Малко съмнителна работа ми изглежда...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mamar4o » 15 Авг 2013, 15:35

харасва му пежото,вози много по меко а и бмв-то му харчело много

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание

Мнение от Conqueror » 15 Авг 2013, 16:24

TDS мотора си гори повече от колкото трябва иначе не можеш да ги сравняваш 406 и 5ер е39 само мулти волана забива Пижо в земята да не говоря за другите екстри за който пежо даже не са чували за тях години че и досега
Като се качиш да караш 5цата свали прозорците и се ослушай да не хлопа и тропа(повечето имат един неприятен дрънчащ звук за който са виновни ламарикните предпазващи главината и спирачния диск - не е проблем) мини през чакъл или павета бавно виж блъска ли рейката( колко сериозно) и гледай за светещи лампи по таблото. Докато караш примерно на 2ра с 2500-3500 оборота пусни газта рязко има ли блъскане; при тръгване с газ има ли блъскане отзад прегледай на канал тампоните на задния мост че се сменят малко по често

Това ми излиза на примависта ако имаш други въпроси питай за това е форумът :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mamar4o » 15 Авг 2013, 18:39

Благодаря за отговорите,утре ще го видя бмв-то :) И все пак някой ако има някакви препоръки по-добре да казва отколкото да е станало късно :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
Мечтае да кара: Murcielago SV

Мнение от Z3Ro* » 15 Авг 2013, 22:41

Аз бих те посъветвал ако нямаш някого, който разбира от тдс и този твой приятел не ти е толкова приятел, а от друга страна Пежо-то ти е ок - има голям шанс да влезеш в сериозен филм след този бартер. Просто кола като на приятеля ти има доста неща за правене, ако не е поддържана. От друга страна, ако е гледана е39, лично аз, а може би и много други хора не биха го дали на чист бартер за 406!!
Иначе на въпроса ти-искай да палиш колата и студена, и топла. Студена трябва да работи меко и равномерно, без чукане и странични шумове. Топла трябва да пали без да върти прекалено много, както се казва "от два оборота най-много". Гледай да няма мърсотия в разширителния съд, ауспуха да няма мазно. Вземи един вестник и като работи мотора го допри до перката на виско-то - ако успееш да я спреш така, за смяна е виско-то. Като я караш, преди да тръгнеш забележи докъде е охладителната течност и като загрее колата я смачкай-после като спреш и поизстине провери казанчето пак - нивото трябва да е същото. Също така е добре докато караш зад теб да кара твой човек с друга кола и да гледа пушеците отзад-нищо освен черно не трябва да пуши при не да кади все едно пръскаш за комари, а в рамките на нормалното. Не знам ръчка или автомат е колата - ако е ръчка, съединителят да отделя на средата и да е мек, при лашкане да няма чукане. Ако е автомат - като сменяш позициите от R на D, да няма ритане и странични шумове. Пробвай и климатроника дали духа нормално - перката му трябва да се включи щом натиснеш "снежинката". Пробвай и всички ел. стъкла. Хвани фаровете откъм мотора и ги разклати - ако се клатят, за водачи са. Можеш да си носиш и едно дамско малко огледалце и малък памучен парцал - капни капка масло от щеката върху огледалцето и разтрий с парцалчето. Ако огледалцето се надраска 100% в маслото има добавка. Също много важно е да искаш сервизна история - аз не бих се доверил на приказки и на много близък познат!
За това се сетих, дано съм ти помогнал и успех! :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е53

Мнение от Cyberloner » 15 Авг 2013, 23:24

Ако ти е неудобно да ги правиш тия дейности пред него му предложи за 1 ден да си размените колите да видиш как ще ти е и директно в читав бмв сервиз или при някой колега от форума да се види какъв и е случая. ;)
Аз като взимах моята се чудех между нея и една е38 от познат монтьор, взех е38-цата сипах и 15л гориво и така направих, даже момчето беше доволно че му я върнах с повече гориво отколкото я взех :)

ентусиаст
Аватар
Кара: сивушка на нафта

Мнение от Zapa » 16 Авг 2013, 11:39

Виж я с колко литра нафта се кара, ако винаги е с над 15л, значи и помпата в резервоара е чао
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39 525д exclusive and 530d f10

Мнение от sasho1bs » 16 Авг 2013, 12:01

Това пък последното е бахти глупоста.Колата ми рядко я оставям да падне под 30 литра и кво имам проблем с помпата ли?Човека може да не иска да кара на изпарения всеки път!

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 16 Авг 2013, 12:20

sasho1bs написа:Това пък последното е бахти глупоста.Колата ми рядко я оставям да падне под 30 литра и кво имам проблем с помпата ли?Човека може да не иска да кара на изпарения всеки път!

Повечето човеци който си продават колите рядко имат повече от 10-литра гориво... Преди време когато и взимах мойта,гледам колата с 50-литра гориво... викам добре,регистрирах я,снимаха от каското и стрелката като падно под 15-литра,греда.... :mhihi: нова помпа и газ. :yes:
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39

Мнение от wladio » 16 Авг 2013, 17:13

според мен-аз съм с тдс-за да те слуша една кола,и ти трябва да я слушаш.аз съм много доволен от моята тедееска.за мен няма база за сравнение пежото със е39.ходи някъде на диагностика и обстоен преглед.ако си от София има доста момчета дето могат да ти помогнат.но определено ако е читава е39,скачай в нея-няма да съжаляваш грам.
успех,и пиши какво си направил.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - 540
Мечтае да кара: Trabant

Мнение от omegaart » 16 Авг 2013, 18:33

Бахти и сектантите сте тука честно ... всеки знае , че 520 бензин и 525 ТДС са най-млоумните мотори за този модел. Единия харчи като идиот и върви като умрял , другия харчи като 2 идиота и пука глави и трябва винаги си имаш на ум , че охлаждането може да сбози. Колко пък да са несравними тия 2 коли ... карал съм и 2-те и смея да твърдя , че няква кой знае каква разлика няма , като возията на пежото е по-добра. А като тръгнем да говорим в части и неща дето могат да се развалят БМВ-то е в пъти по-зле и по чупливо , просто защото е бъкано с 1 тон модулчета и "благинки". За мен не си залужава бартер точно за ТДС , да беше 520д или 530д да кажеш добра ама ТДС-а дето в София дава едни 13-14 градско ... ебати на мен 40-ката ми дава 18 в София, а сега като няма коли и по-малко. Ако ще я вземеш тая кола само за да се кефиш , че си в БМВ не смятам че си заслужава , даже никак. Ако твоята кола е ОК и няма ядове по-добре си я дръж защото според мен е по-читавата кола.

И за да не се почне как аз разбираш ли съм попаднал на пръчка и за това говоря така , не много съм си доволен от трактора , но е само кола и човек не трябва да робува на дадена марка.

ентусиаст
Аватар
Кара: сивушка на нафта

Мнение от Zapa » 16 Авг 2013, 18:49

sasho1bs написа:Това пък последното е бахти глупоста.Колата ми рядко я оставям да падне под 30 литра и кво имам проблем с помпата ли?Човека може да не иска да кара на изпарения всеки път!

Що така бе Саше, много си логичен, опитвам се да му подскажа на колегата начин за прикриване на възможен и един от най често срещаните проблеми на тъпият TDS, а ти се пънеш да се перчиш с колко литра нафта караш, даже според мен трябва да караш винаги със зареден до горе резервоар щот иначе празната част може да ръждяса видиш ли :lol:
Изображение

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 17 Авг 2013, 0:23

omegaart написа:Бахти и сектантите сте тука честно ... всеки знае , че 520 бензин и 525 ТДС са най-млоумните мотори за този модел. Единия харчи като идиот и върви като умрял , другия харчи като 2 идиота и пука глави и трябва винаги си имаш на ум , че охлаждането може да сбози. Колко пък да са несравними тия 2 коли ... карал съм и 2-те и смея да твърдя , че няква кой знае каква разлика няма , като возията на пежото е по-добра. А като тръгнем да говорим в части и неща дето могат да се развалят БМВ-то е в пъти по-зле и по чупливо , просто защото е бъкано с 1 тон модулчета и "благинки". За мен не си залужава бартер точно за ТДС , да беше 520д или 530д да кажеш добра ама ТДС-а дето в София дава едни 13-14 градско ... ебати на мен 40-ката ми дава 18 в София, а сега като няма коли и по-малко. Ако ще я вземеш тая кола само за да се кефиш , че си в БМВ не смятам че си заслужава , даже никак. Ако твоята кола е ОК и няма ядове по-добре си я дръж защото според мен е по-читавата кола.

И за да не се почне как аз разбираш ли съм попаднал на пръчка и за това говоря така , не много съм си доволен от трактора , но е само кола и човек не трябва да робува на дадена марка.

И кой ще даде 520д/530д дори голо като пушка за такова пежо?!?!
И т'ва че М51 е най-малоумния мотор от къде го измисли?! Мотора си е много добър просто цървули ги карат.
Карал си и двете коли....покарай още и пак пиши! :shock:
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
Мечтае да кара: Murcielago SV

Мнение от Z3Ro* » 17 Авг 2013, 1:14

И според мен ТДС-а си е доста добър мотор, ако е поддържан. Много собственици си вземат кола с такъв мотор, понеже им се правят изпълнения по пътищата, но не могат да си позволят голям бензинов. Очите на шест като гледаш колата, колега, ако е читава /в което доста се съмнявам/, вземай ! :yes:

Следваща

Назад към E39