Моторни масла от големите търговски вериги???

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Re: Моторни масла от големите търговски вериги???

Мнение от Е.Димитров » 13 Авг 2013, 7:49

Dpy написа:Да си вземеш нов кенеф от магазина с 5г. гаранция - безценно :mhihi: .

не е задължително да си "вътре",вече се продават автомобили с талони за смяна на всички консумативи до 100-150-200 000 километра.
Отивам в оторизираният сервиз,колата е изминала 15000 километра и нося талон за смяна на масло и маслен филтър,смяната е безплатна,маслото е оригинално (остатъка от еднолитровата бутилка е в багажника) и всичко е точно.
Същото е с накладки,дискове и масла по скоростната кутия

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 13 Авг 2013, 8:06

Може, това не го знаех. Иначе масовата практика със задължителните посещения и обслужване само в официалните представителства, за да важи гаранцията, е една доста добра схема за печелене на пари и дране на кожи. А самата "гаранция" също е измислена доста добре, хем да не дава нищо или почти нищо на клиента, но същевременно той да е съблазнен от нея. Добри маркетинг трикове, действащи прекрасно, когато масата народ тъне в невежество и простотия.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 325i
Мечтае да кара: M-ка, кво друго?

Мнение от Wolf4 » 13 Авг 2013, 12:13

Leon написа:Големите вериги са на континентални или глобални договори, за тях се пускат отделни партиди от стоките или специализирани "бюджетни модели" - Магнифлекс например, правят модели матраци специално за Метро и Карфур. Вероятно и с маслото е така - не е менте, но е "бюджетно", тоест стара технология, спестяване от някъде, което в комбинация с големите количества води до много ниска цена.

Това със сигурност важи само за БГ и другите бедни страни (втора ръка) от новите еврочленове. Във Франция например 7 литра Elf Evolution SXR 5W40 http://www.motoroele.de/auto/motoroel/8 ... n-sxr-5w40 струват около 50 евро. Толкова струват в сервизите Feu Vert толкова струват и в магазинната верига Carrefour http://www.carrefour.com/ толкова струват и онлайн (без доставката).

Когато миналата година си купувах този модел масло то струваше в сервиза около 70 евро 7 литра а в магазинната верига беше на промоция и струваше 49 евро за 7 литра.

Давам този пример, за да се знае, че и тук съществуват разлики в различните магазини, но са несъществени и цената е приблизително еднаква. Защо цената на маслото е около 7 евро тук? Защото французите имат огромна производствена база за масла и всякакви други консумативи. Това е първата причина. Втората е, че качеството на маслото, колкото и да е добро не може да се конкурира с качествата на марки като Кастрол, Валволин и Мобил.

Отново да го напиша - в България всяко масло, което струва под 30 лв за литър е съмнително! Не се подлъгвайте и пазарувайте онлайн или чрез свои приятели в чужбина :yes: .
Are you M enough...?!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 316, е36 328, ф30 335, ф32 428
Мечтае да кара: и да му е спокойно

Мнение от Babuna » 13 Авг 2013, 15:03

Аз като един от вносителите и продавачи на масла във форума мислех да разясня някой положения, но да се преборя с предразсъдъците на хората не е по силите ми и все пак:

Купувал съм известна марка масло директно от рафинерия и също така от големи складове из Европа, съществена разлика в цените няма, защото, когато аз с незначителните си поръчки взимам от рафинерията получавам една цена, а огромните складове друга, от тук тема за размисъл - каква ли цена биха получили от Метро???)

Да се прави менте съвсем не е толкова лесно, изискват се сериозни ресурси и който притежава такива едва ли ще фалшифицира точно масла (помислете колко струва изработката на тубата, капачката и етикета, с перфектно качество, така че да не будят подозрение - минимум сериозна 6 цифрена сума, това, за да се избие трябва да се продаде МНООООООООГО фалшиво масло в малката ни и бедна България, а какво става, ако например Кастрол сменят тубата си, както правят през няколко години или пък се разчуе, че маслото е фалшак??? Мафиозото директно е бълбукнал с пари)... все пак това е мое мнение.

В момента пазара на масла в България е тотален хаос. От стриктно регламентираните цени предни няколко години - например базов мотул 6100 5-литрова туба за 120 лв, сега е наполовина. Маслото е същото, някой вероятно мислят, че е менте. В крайна сметка всеки има своите разбирания, истина е, че след либерализацията на пазара, много, много малки играчи (като мен) се намесват и се опитват да продават масла и са ок и с 10-15-20% печалба, за да изкарат надника.

Лично аз карам 350-коньовата си кола, с куча марка масло, но сертифицирано от БМВ, че покрива определения стандарт за мотора и единствено се старая по-често да го сменям.

Относно цените по сервизи и магазини из Централна Европа, момчета, европейците са доста по-богати от нас и 10Е разлика в цената за тях е нищо, особено, ако е обвързано с безплатна смята и тнт.
CCFL и LED ангелски очи, М пакети за е36/е39/е46/е60/е61/е90/е91/е93/е93/f10/f30/x5 спортни окачвания, спортни генерации, колектори и много други!
OРИГИНАЛНИ ПАРКИНГ СЕНЗОРИ по 39 лв!
Стъкла за фаровете на BMW e46 всички модификации - 45 лв, за BMW e39 фейслифт 79 лева - край на проблема с мътните напукани фарове
М-tec броня пълен за БМВ е36 пълен комплект - 129 лв
M-tec 2 предна броня за БМВ е46 седан,туринг - 189 лв
M-tec предна броня за БМВ е39 - 189 лв
MOTUL 6100 10w-40 Synergie 5 литра - 49.99 лева - МОТУЛ И КАСТРОЛ 100% оригинални на най-ниски цени в БГ
CCFL ANGEL EYES - 49,99 лв
0889 22 66 88

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wolf4 » 13 Авг 2013, 23:23

Babuna написа:Аз като един от вносителите и продавачи на масла във форума мислех да разясня някой положения, ...

В момента пазара на масла в България е тотален хаос. От стриктно регламентираните цени предни няколко години - например базов мотул 6100 5-литрова туба за 120 лв, сега е наполовина. Маслото е същото, някой вероятно мислят, че е менте...

Колега, хората не мислят, хората знаят, че в България всякакви мошеници навързани поверигата продават менте. Пазарът на масла и всякакви други кунсумативи в БГ е отдавна в хаос, тва не е от оня ден. Проблемът е, че пазарът ни е малък, клиентите му не са от богатите и най-вече няма абсолютно никакъв контрол. И скоро няма да има. И това не е защото обикновените хора не го желаят, а защото точно новобогаташите в България всячески се стремят да забавят налагането на контрол.

Точно затова, наливането на фалшиви масла в иначе оригинални опаковки не е никакъв проблем за страни като нашата. Защото хората с власт и бизнес, разполагащи с голяма пласментна мрежа и реклами контролират веригата от началото до самия и край, т.е. до конкретния дребен купувач с неговите 100 лева. И тези хора отдавна са купили всички възможни контролни органи, а тези които все още не са не могат да им бъдат никакъв проблем.

Това е причината световният бизнес да отбягва страната ни като дявол от тамян, независимо от прекрасните други условия като безумно ниски средна работна заплата, осигуровки, застраховки, енергоразходи и други.

Тук е моментът да спомена и простичкият факт, че Shel V power 100 в Европа кара колата ми да лети, а тук след първото зареждане на митницата усещам осезателна разлика. При това не само аз, а и всички мои приятели, които си идват в България с колите си веднъж годишно. Няма дори да ти разказвам какво е мнението на турските гастърбайтери, които преминават през страната ни през лятото. Те много добре знаят какво е качеството на горивото, консумативите и услугите в България. Чувал съм го от устите им толкова много пъти, че вече дори не изпитвам срам :oops: .

За приятелите си чужденци, дори и дума няма да отварям. Не е необходимо. Простичката истина е, че нещата скоро няма да се променят към по-добро. И както вече казах, ако хората искат да знаят, че получават това за което плащат, то най-добрият начин е пазаруване онлайн от европейските онлайн магазини или чрез приятели, които живеят в чужбина. Покупката на масло от България беше и си остава хазарт :oops: :banghead: .
Are you M enough...?!

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 13 Авг 2013, 23:32

Съгласен съм, тук няма стандарт и контрол, но и пазара е такъв, неплатежоспособен. При нас идва стоката грубо казано за 3тия свят. Именно затова никога не можеш да си сигурен дали като платиш повече ще получиш реално по-качествено нещо. И това е най-страшното в цялата работа на пазара. Не можеш да имаш доверие на вносители.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wolf4 » 13 Авг 2013, 23:52

b00st написа:Съгласен съм, тук няма стандарт и контрол, но и пазара е такъв, неплатежоспособен. ... Не можеш да имаш доверие на вносители.

Тъжно ми е да се съглася с теб, колега, но това е неприятната истина. Все пак има и други не особено богати пазари, които обаче имат правила и ги спазват. Първият пример, който ми идва на ум е Унгария. После се сещам за Сърбия и вече ме хваща срам насериозно. Вярвайте ми, че от всички страни през които минавам, за да се прибера в България, най-отвратителното място за шофиране е Родината ми. Ужасяващи пътища (Околовръстен път, Северната дъга - филм на ужаса :banghead: ), лош бензин, фалшиви консумативи за колата, храни със съмнително качество в магазините и т.н. и т.н.

Последното ми идване си купих една кафе машина и я докарах, за да пием сутрин хубаво еспресо. Какво беше изумлението ни, когато кафето Лаваца, което носихме от Швейцария, свърши и го сменихме с абсолютно същата марка, разфасовка и вид Лаваца, но купени от магазин за кафе в България. Нищо, ама НИЩО общо с истинският вкус на кафето купено от загниващата западна цивилизация :oops: . Ами пастите за зъби? Опаковката е едно към едно, съдържанието - съвършено друго.

Та в тоя ред на мисли, сещайте се колко са оригинални маслата на "вносителите" и какви са на вкус за колите ви :mhihi: ...
Are you M enough...?!

Аватар

Мнение от Хаос » 14 Авг 2013, 0:12

което ми напомня, че всички казваха, че Фанта-та на запад има много по-добър вкус от тази в България...
а нашата фанта се бутилира тук...
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 14 Авг 2013, 0:14

Хаос написа:което ми напомня, че всички казваха, че Фанта-та на запад има много по-добър вкус от тази в България...
а нашата фанта се бутилира тук...

Аз си спомням като бяха почнали да вкарват кола от Румъния. Няма такава пикня, тая наща къде пак няма нищо общо с американската е 150 пъти по-добра.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 14 Авг 2013, 0:20

Не знам пили ли сте американска Кока кола, ама ако не сте недейте и да пиете :nono: Нашата е като някакъв божествен нектар пред хамериканската :mrgreen:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 14 Авг 2013, 2:35

То като цяло колата е нещо, което най-добре да се пропуска изобщо, ама някой ми каза, че и в българската почнали да заменят захарта с онази смрад - фруктозен сироп от царевица.

Аз едно време купувах Мотул от про-спийд... уж официален вносител. Имаше разлика от Кастрол-а, който от тогава съм го отписал като масло. М40ката не тракаше толкова :mhihi: Нещо като 14 лв на литър ми се върти в главата, че беше това, което аз вземах (6100 10w40 synergie или нещо такова). Някой каза Елф масло... това си спомням, че беше неприлично евтино преди, никога не съм се престрашавал да пробвам.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 14 Авг 2013, 7:39

:OT:
За кока кола,аз не знам от какъв зор в България се продава "кока кола зиро" ,която я рекламират че имала 0 захар,че то и в дугата кока кола няма захар!
Преди няколко месеца ,като се върнах от италия си бях взел кока кола и я сравнявам с нашата като суровини,в едната ясно е упоменато че съдържа захар (италианската) в българската има горепосоченият фрукто незнам си какъв сироп!

Едно време имах познат вносител на масла "репсол" и съм сигурен че бяха оригинални,сега нямам никаква представа,лекарствата пък съм слушал че които се продават в България имали по-малко активно вещество от колкото чуждите...

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 14 Авг 2013, 13:58

Е.Димитров написа:лекарствата пък съм слушал че които се продават в България имали по-малко активно вещество от колкото чуждите...

:OT: Брат ми работеше в една фирма с "американо" собственик, който бил оставил някакъв аспирин, за който го боли глава... и каза, че бил чувствително по-силен от нашия :kuku:

Извода от темата е да се купуват само големи V8-аци, че по-трудно се чупят :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 14 Авг 2013, 15:55

Днес нарочно погледнах в бензиностанция на Репсол, тубичка Репсол 5 л 0W30 беше 70евро. Това е само масло, няма смяна нищо. Същото масло в нормален магазин струва около 45 макс 50евро. Ако е литрова опаковка на бензиностанцията може и 20евро да е. Та цените по бензиностанцийте не са критерий.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 14 Авг 2013, 16:14

По цената не можеш да съдиш само
Мобил 1 10/40 съм си купувал от Дания лично(физически ,не онлайн) на прЕмоця за около 50на лв 4литра туба (или 5 беше,не помня :oops: )
Дали е менте ?
друг е въпроса на марките и тяхното качество по света и у нас -там коментар нямам,че е извън правилата на форума :lol:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата