Какъв газов инжекцион да си сложа и къде BMW 318i
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Re: Какъв газов инжекцион да си сложа и къде BMW 318i
ilia1984 написа:Nedialkov написа:Колега стига с тия експерименти. Както колегата горе ти каза, вързва се към маркучите за парното и то преди клапанчето което лятото затваря да върти водата в колата.
Зимата тая кола съвсем няма да стопля, разхода ти също вероятно е висок заради не доброто загряване.
Колега изпарителя вече е вързан към парното и сега стопля на макс...появи се друг проблем от двата пластмосови тройника които сложиха на маркучите на парното постояно от там тай антифриз(леко е мокро) скобите се затегнати добре и не знам защо тай от там
Jordana написа:Абе по лесно се връзва изпарителя към подгрева на дросела .За какво да се напъва газаджията да реже маркучи към парното да се вкарва във филми
Като чуя "газаджията" иСтава въпроса за БРЦ-България
Сълзи ти, защото твоите маркучи на парното са с по-голямо вътрешно Ф, а техните с по-малко. Не стига това, ами и случайно да не се прекарата жабарите слагата пластмасови в комплекта вместо , алуминиеви тройници.

- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
vavilon написа:Сълзи ти, защото твоите маркучи на парното са с по-голямо вътрешно Ф, а техните с по-малко. Не стига това, ами и случайно да не се прекарата жабарите слагата пластмасови в комплекта вместо , алуминиеви тройници.Като натегнеше скобата и си до там с охлаждането...тройника се мачка. На два пъти ми текоха водите... Ядосах се налях вода и отидох при тях. Разревах се с пълно гърло и ми дадоха алуминиеви ставащи от едната страна за моя маркуч, а другата за техния (тройник с различни диаметри). Монтирах си ги аз, пред техният гараж на полеви условия.
Та отиваш и си искаш.
Вече ми писна дадох 1400лв за ГИ а накрая аз да си ги монтирам

- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Колеги с италиански газов инжекцион и 4 цл. мотор - колко ви харчат Е46-ките на газ при нормално каране?
И колко отворено оставате кранчето на бутилката за пропана?
Моето първо го затегнах до край и взе че спрях напълно газта
- така е като пипам дето не разбирам
Сега го врътнах към средата и резултата е малко играене на оборотите на светофар и разход 11 л. извънградско пенсионерско със 75 км в час и над 13.5 л. до към 14л. при изцяло градско в голям трафик.
И нещо не съм много доволен от чисто новия дебитомер Бош от офиц.дилър - разхода не падна- а всички ме уверяваха със стария развален дебитомер че с новия щял да падне - дръжки падане - даже се вдигна
Ходих за донастройка с новия добитомер в сервиза където ми монтираха Заволи-то.
Прави ми впечатление че на инерция на на свободна с ръчни ск. с вкл. климатроник на 800 об. разходомера стои на 8 л.
че и се вдига на 10л. като натисна спирачка и скороста е 10-тина км в час

Смених и датчика на коляновия вал с чисто нов преди 2000км. - но при закачане майстора ми казва че нещо не е тамън с него - вместо 6 волта давал 12 в.
И колко отворено оставате кранчето на бутилката за пропана?
Моето първо го затегнах до край и взе че спрях напълно газта

- така е като пипам дето не разбирам

Сега го врътнах към средата и резултата е малко играене на оборотите на светофар и разход 11 л. извънградско пенсионерско със 75 км в час и над 13.5 л. до към 14л. при изцяло градско в голям трафик.
И нещо не съм много доволен от чисто новия дебитомер Бош от офиц.дилър - разхода не падна- а всички ме уверяваха със стария развален дебитомер че с новия щял да падне - дръжки падане - даже се вдигна

Ходих за донастройка с новия добитомер в сервиза където ми монтираха Заволи-то.
Прави ми впечатление че на инерция на на свободна с ръчни ск. с вкл. климатроник на 800 об. разходомера стои на 8 л.

Смених и датчика на коляновия вал с чисто нов преди 2000км. - но при закачане майстора ми казва че нещо не е тамън с него - вместо 6 волта давал 12 в.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
Демирев написа:Сега го врътнах към средата и резултата е малко играене на оборотите на светофар и разход 11 л. извънградско пенсионерско със 75 км в час и над 13.5 л. до към 14л. при изцяло градско в голям трафик.
Демирев това е много нормално е 12 градско 8 извън

- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
При мен има огромна разлика при разход на газ и бензин.
Извънградско с 95 Еко еконъми 8л. - на същия път със същото каране на пропан с климатик 11-11.5л.
Изцяло градско в тежък трафик с 95 Еко еконъми 10.3л. - на пропан 13.5 л.

Извънградско с 95 Еко еконъми 8л. - на същия път със същото каране на пропан с климатик 11-11.5л.

Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- vavilon
- старши ентусиаст
-
ilia1984 написа:vavilon написа:Сълзи ти, защото твоите маркучи на парното са с по-голямо вътрешно Ф, а техните с по-малко. Не стига това, ами и случайно да не се прекарата жабарите слагата пластмасови в комплекта вместо , алуминиеви тройници.Като натегнеше скобата и си до там с охлаждането...тройника се мачка. На два пъти ми текоха водите... Ядосах се налях вода и отидох при тях. Разревах се с пълно гърло и ми дадоха алуминиеви ставащи от едната страна за моя маркуч, а другата за техния (тройник с различни диаметри). Монтирах си ги аз, пред техният гараж на полеви условия.
Та отиваш и си искаш.
Вече ми писна дадох 1400лв за ГИ а накрая аз да си ги монтирамИ аз си мислех същото като теб и за това не затегнах повече скобите.....не знам дали със силикон няма да се уплатни
Не се занимавай с глупости. Отивай да ти слагат алуминиевите тройници и да се радваш на газовото.

Моите ми ги дадоха без пари, понеже видяха че тече и им показах различните диаметри на маркучите.
Демирев написа:При мен има огромна разлика при разход на газ и бензин.![]()
![]()
![]()
Газово бардолини:
В Сф., полу градско ми дава 10 - 11л спокойно и 12-13л. с леко настъпване 6К, об/мин. Сутрин и вечер по 6км. изминавам. Т.е. до като влезе в режим, аз я спирам.
Извън градско от 8 до 10л. Зависи от настроението ми.

- ilia1984
- младши ентусиаст
-
vavilon написа:Не се занимавай с глупости. Отивай да ти слагат алуминиевите тройници и да се радваш на газовото.![]()
Моите ми ги дадоха без пари, понеже видяха че тече и им показах различните диаметри на маркучите.
А дали с уплатняваща лента от тази за ВИК ще стане един колега каза че и с алуминиевите тройници пак щяло да тече

- vavilon
- старши ентусиаст
-
Не вярвам!
Една година стана почити. Едва набих оригиналните маркучи в тройника, а и техните трудно се набиха! Ако престегнеш скобата умерено, няма да имаш проблеми. Няма как да ме убедиш, че пластмасовият китайски тройник от неясен материял, ще издържи по-дълго... 

Четох, четох и пак четох, ама не открих твърдо и ясно какъв ГИ да си сложа.
Колата е Е46 318i , комби.
Значи - от 2 години я имам и съм супер доволен.
При мойто градско каране (няма много задръствания в София) ми да ва 8.5-9
Извънградско по Тракия горе долу пак толкова.
За съжаление май ще трябва да слага ГИ и след много четене по форумите много се обърках.
Искам да сложа ГИ и веднъж в годината да ходя на профилактика и тва е .
Какви са тия работи - разпробиване на дюзи, реглаж n-броя пъти, игра на оборотите и т.н.
Като ви слушам излиза че ГИ си е супер, ама стискаш палци да имаш малко ядове, т.е. надяваш се да хванеш по малкото зло.
Като обобщение: Или в БГ няма читав сервиз за газови уредби, или това което го има на пазара е възможно най - големия боклук, или газта по бензиностанциите е зле, или от всичко по много.
И да се върнем на темата - Какъв газов инжекцион да си сложа и най важното е къде?
Колата е Е46 318i , комби.
Значи - от 2 години я имам и съм супер доволен.
При мойто градско каране (няма много задръствания в София) ми да ва 8.5-9
Извънградско по Тракия горе долу пак толкова.
За съжаление май ще трябва да слага ГИ и след много четене по форумите много се обърках.
Искам да сложа ГИ и веднъж в годината да ходя на профилактика и тва е .
Какви са тия работи - разпробиване на дюзи, реглаж n-броя пъти, игра на оборотите и т.н.
Като ви слушам излиза че ГИ си е супер, ама стискаш палци да имаш малко ядове, т.е. надяваш се да хванеш по малкото зло.
Като обобщение: Или в БГ няма читав сервиз за газови уредби, или това което го има на пазара е възможно най - големия боклук, или газта по бензиностанциите е зле, или от всичко по много.
И да се върнем на темата - Какъв газов инжекцион да си сложа и най важното е къде?
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
icokostow написа: по малкото зло.
Като обобщение: Или в БГ няма читав сервиз за газови уредби, ...... или газта по бензиностанциите е зле, или от всичко по много.
Всъщност уцели 10ката от първия път.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- Burnar
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F11 M550D LCI
- Детайли за колата: Champagner quarz metallic
Ланди Ренцо - гр.Пловдив, вече 2 коли, 4 цилидъра и 6 цилидъра, без никакви проблеми. Като 316-ката има 10 000 км, а аз на моята 320-ка вече имам 3000. Не го пиша с цел реклама, просто момчетата си разбират от работата и горещо ги препоръчвам.
- viper_dg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46-330i
http://progas.bg/ това е мястото за газови уредби в София.
\oOO)_(||||) (||||)_(OOo/
\_o___\\______//___o_/
\_o___\\______//___o_/
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Нямам лично впечатление от работата им на тия но по написаното в сайта всичко е бла бла бла .Един куп подвеждаща информация .Като слагате ГИ имайте в предвид че истинсите грижи почват след 30-40к км. или 1 до 2 години .Така че гледайте сервиза да ви е под ръка а не на другия край на България.Държа да отбележа обаче че мразя газаджии повече от ушевите и камерите по пътищата 
Незнам дали е някакво внушение или просто съвпадение но ми се струва че малките газаджийски фирми които са под наем обикновено доста често на 1-2 години максимум си сменят местоположението.Като прелетни птички са един вид. Незнам защо така пренебрегват доволни клиенти които искат да изразят топлите си чувства към майстора ?

Незнам дали е някакво внушение или просто съвпадение но ми се струва че малките газаджийски фирми които са под наем обикновено доста често на 1-2 години максимум си сменят местоположението.Като прелетни птички са един вид. Незнам защо така пренебрегват доволни клиенти които искат да изразят топлите си чувства към майстора ?

Последна промяна Jordana на 13 Авг 2013, 20:51, променена общо 1 път
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- TheKiller
- младши ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i
- Детайли за колата: M43B19TU
Колега твърдо бих ти препоръчал този сервиз http://avtogas.net/
С газов инжекцион фобос съм,пичовете направиха колата да работи като часовник,абсолютно никаква разлика с вървеж и разход на бензин,адски кадърни са и работят без забележка,няма да съжаляваш,намират се в София,кв.Левски
С газов инжекцион фобос съм,пичовете направиха колата да работи като часовник,абсолютно никаква разлика с вървеж и разход на бензин,адски кадърни са и работят без забележка,няма да съжаляваш,намират се в София,кв.Левски

/// 6>4

Здравейте колеги нов съм във форума и прочетох цялата тема на 1 дъх, ама четох и четох и така и не разбрах къде в Пловдив могат прицизно и качествено да ми поставят ГИ. на E46 320. На доста места четох, че BRC било най доброто. Чукнах в чичко гугъл и намерих официалния сервиз на BRC за Пловдив-бихте ли ми дали инфо. дали там са им качествени майсторите. Искам, като дам 1500лв. всичко да ми е в ред, а не да ми светят чекове, да ми текът разни чорби по ГИ-то и да ми се базикат оборотите и т.н.
Поздрави!
Поздрави!