Моторни масла от големите търговски вериги???
Модератор: Общи модератори
Re: Моторни масла от големите търговски вериги???
alekangg написа:Как масло под 30лв е боклук, си е за вицовете. Вече друг е въпроса, че и за 40лв да е литъра, няма гаранция, че е истинско в Бг! Затова всеки гледа от къде купува и от кой, цената не е най-важното в случая.
Давам цена в Испания, без никакви отстъпки, в кой да е магазин за мобил 1 5W50, литъра му е 9-10евро, доста под 30лв.
а това масло струва ли или 10-60 е по-добро, че гледам цената им е абсолютно еднаква
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Не разбирам какво точно питаш, но мисля, че 10-60 е още по-добре, но само за лято. За мен по-удачното е 5-50, за целогодишна употреба
при никаква разлика в цената и голяма разлика във вискозитета при горещо масло (100 градуса) дали си струва 5-50 ми е въпроса, че аз такова сипах в М-ката, ама нещо не съм много доволен, мотора като загрее и почва да цъка... дали не му идва рядко?
а иначе за студен старт през хладните месеци е малко по-добрия вариант
то всъщност износването е на студен двигател и в лютеницата
онтопик:
иначе как ни цакат с маслата тука... може би в големите вериги зареждат по-наедро и отстъпките са им големи заради количествата, оттам и цената, че като знам вносителите какви отстъпки ползват и ми се завива свят, там говорим за 50-70% отстъпка, което всъщност е надценката, която плащаме ние, затова че някой го мести от тук там и го продава на дребно...
а иначе за студен старт през хладните месеци е малко по-добрия вариант
то всъщност износването е на студен двигател и в лютеницата
онтопик:
иначе как ни цакат с маслата тука... може би в големите вериги зареждат по-наедро и отстъпките са им големи заради количествата, оттам и цената, че като знам вносителите какви отстъпки ползват и ми се завива свят, там говорим за 50-70% отстъпка, което всъщност е надценката, която плащаме ние, затова че някой го мести от тук там и го продава на дребно...
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- zafirovp
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW и VAG
Като цяло оставам със впечатление, че мнението ви за купуване на масло от голям магазин е не чак толкова лоша идея, прави ли съм? Нещо не си представям да си купя масло от LIDL.
Все пак първата бензиностанция на която има Castrol ще купувам, пък каквото стане, ако ми пробутат някой ментак, зареждам пълен резервоар на едно Ауди със италианска регистрация без да плащам, пък да ходят да ме търсят след това.

- SPEED_GABROVO
- ентусиаст
-
- Кара: дърто Е30
- Мечтае да кара: моята си,ама с неограничен бюджет
boksioraE39 написа:vld написа:Аз счупих един мотор с такова масло и повече за тия оригиналните неискам и да си помислям
Аз минах само с разтропан повдигач...
Аз го изхвърлих на 1000 километра,пълни боклуци,чак се чудя, как колеги с къде по-хубави коли от моята го ползват,а уж го купих от доверен човек,от форума,дали беше менте или са си боклуци по принцип не знам,но не го бутам повече,със останалото масло от шишето,ще си смазвам веригата на колелото,за друго не става.

BMW не е просто марка автомобили,а начин на живот.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Аз никога не съм очаквал масло пълна синтетика за 12лв. да е хубаво, независимо кой го продава
Колега zafirovp, ако си уважаваш колата поразтърси се насам-натам и си вземи някаква пълна синтетика на нормална цена. От 20-30лв. на една смяна няма да обеднееш, но пък ще си в пъти по-сигурен за продукта. Виждате какви горива се случва да зареди човек (а е главно бензиностанция), как да съм сигурен, че маслото е истинско
То ако беше така всеки щеше да купува от там, щото е денонощно отворено и е на всеки ъгъл.

Колега zafirovp, ако си уважаваш колата поразтърси се насам-натам и си вземи някаква пълна синтетика на нормална цена. От 20-30лв. на една смяна няма да обеднееш, но пък ще си в пъти по-сигурен за продукта. Виждате какви горива се случва да зареди човек (а е главно бензиностанция), как да съм сигурен, че маслото е истинско

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Един от нашите шофьори пред години т'ва,си сипваше масло VOLVO от камионите 15/40 на един фокус и беше много доволен.. 

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- Wolf4
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 325i
- Мечтае да кара: M-ка, кво друго?
alekangg написа:Как масло под 30лв е боклук, си е за вицовете. ..
Колега, снощи се върнах от Германия и по бензиностанциите в градчето в което бях командирован погледнах цените на маслата. Castrol Edge Professional 5W40 еднолитрова опаковка струва 29.99 евро

Цената в Швейцария е сходна, във Франция е същата (почти), а другата седмица ще проверя каква е цената и в Холандия.
Толкова за вицовете...
Единственият начин да си купувате хубаво масло е като го купувате в големи разфасовки (бидони) като за да ви е поносима цената можете да се комбинирате с други колеги. Няма евтино масло от известните марки. Всички цени под 30лв за литър са СЪМНИТЕЛНИ

Are you M enough...?!
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Значи,от тази тема,специално последното мнение излиза че колегите търговци от форума продават ментета,така ли,аз не вярвам,някой от търговците няма ли да се включи с информация от извора?
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Тоя Кастрол за 60лв/литъра е по-скъп от Motul 20W60 Le Mans
Това пък са нереално високи цени. Че то на едно М50 да му сменя маслото ще излезе 360лв. без филтъра 

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Не сравнявайте директно цената на една и съща стока в Швейцария, Германия и България. Първите 2 пазара имат колосална покупателна способност и търпят по-високи цени. Всички стоки навлизат на "бедните пазари" с по-ниски цени, за да пробият. Има изключения, разбира се, но да не се отклоняваме от темата. Хванахте се за тия 2-3-5 евро, а колегата написа "себестойност", не цена на дребно. Себестойността на литър скъпо масло не вярвам да е над 1-2 евро литъра (може и по-малко да е). Всичко нагоре е опаковки, маркетинг, печалба на производителя, дистрибуция, търговски надценки, транспорт и т.н. В Китай същото нещо вероятно излиза 10 цента, така че и за 2 евро пак е скъпо маслото, въпросът е на колко достига до нас.
Never mistake motion for action...
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Wolf4 написа:alekangg написа:Как масло под 30лв е боклук, си е за вицовете. ..
Колега, снощи се върнах от Германия и по бензиностанциите в градчето в което бях командирован погледнах цените на маслата. Castrol Edge Professional 5W40 еднолитрова опаковка струва 29.99 евро.
Цената в Швейцария е сходна, във Франция е същата (почти), а другата седмица ще проверя каква е цената и в Холандия.
Толкова за вицовете...
Единственият начин да си купувате хубаво масло е като го купувате в големи разфасовки (бидони) като за да ви е поносима цената можете да се комбинирате с други колеги. Няма евтино масло от известните марки. Всички цени под 30лв за литър са СЪМНИТЕЛНИ.
Да възможно е! Тук също на бензиностанция режат през кръста, не знам точни цени, но всичко е 50-100% отгоре магазинските. Само, че не знам кой купува от там, ако не е на зор да си долее само. Та другия път виж как са и в магазините надали 4/5 литра са по над 100евро!!
- Wolf4
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 325i
- Мечтае да кара: M-ка, кво друго?
alekangg написа:...
Да възможно е! Тук също на бензиностанция режат през кръста, не знам точни цени, но всичко е 50-100% отгоре магазинските. Само, че не знам кой купува от там, ако не е на зор да си долее само. Та другия път виж как са и в магазините надали 4/5 литра са по над 100евро!!
Значи парадокса е, че в Холандия видях в магазин за авточасти и масла 5 литрови разфасовки (не запомних името на маслото за съжаление), при които литъра беше 34 евро

Мисълта ми беше, че колкото и да са скъпи, при покупката получавам фактура и сертификат на маслото (копие) което е гаранция за качество.
В България продават, както от опит съм се убедил, боклуци наляти в опаковки на реномирани марки. За мен коя и да е от известните марки масла, продавани на съмнително ниски цени (под 10 или 15 лв за литър) е измама (освен ако не е на едро). Ние нямаме наша рафинерия, която да произвежда масла. Имахме една Приста, която стана дистрибутор на Валволин и след само две години американската компания се отказа да се занимава с тях. Сами си отговорете защо.
Колко е маслото в Китай или в Саудитска Арабия нас не ни интересува, защото нито го купуваме оттам, нито цената му има нещо общо с цените в Европа и в частност БГ. Намирам, че качеството на консумативите за автомобили в България е плачевно, че болшинството от търговците са откровени мошеници и че е най-добре, човек да си пазарува онлайн отвън или направо от специализираните магазини в Европа.
Не държа никого да убеждавам или да влизам в спор, защото е безмислено.
Are you M enough...?!
- 6inlinepower
- кандидат ентусиаст
-
Няма тестове, няма местове, от супера, хипермаркета или официалния дилър.
Източник, различни сервизи, повечето в Русия...май.
Братята, общо взето казват, че истинското масло е в щатите.
Гледайте!!!
http://auto.fishki.net/comment.php?id=106111
Източник, различни сервизи, повечето в Русия...май.
Братята, общо взето казват, че истинското масло е в щатите.
Гледайте!!!
http://auto.fishki.net/comment.php?id=106111
Последна промяна 6inlinepower на 12 Авг 2013, 19:49, променена общо 2 пъти
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
То по баркода се познавало от къде е маслото - ама твърде късно разбрах.
Кастрол 5В40 с 9 в началото на баркода е от Турция - Китай.
С 4-творка бил оригинала.
Кастрол 5В40 с 9 в началото на баркода е от Турция - Китай.
С 4-творка бил оригинала.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"