Въпрос за вибрация
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- sandoo
- Потребител
-
- Кара: BMW E46 320d
- Мечтае да кара: M5
Въпрос за вибрация
Здравейте,да попитам някой с опит
при включване на скоростния лост на директна и натисната спирачка се появават доста силни вибрации във педала на спирачката ,също и при намаляне на скоростта леки са ,но все пак има. Сменени са ми тампоните на двигателя . От какво може да идва тази вибрация ? Колата е 320д фейслифт,автоматик.

- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Re: Въпрос за вибрация
1-дискове 90%
2-тампони 9% или шарнири на носачите 1%
2-тампони 9% или шарнири на носачите 1%
- sandoo
- Потребител
-
Благодаря за инфото ,но как може да са дискове при положение ,че колата е на място просто само когато дьржа спирачката се засилват вибрациите по скоро като от двигателя ,но сьм сменил тампоните .Незнам дали няма някой друг тампон или нещо от сорта .Сменена е и демферната шайба.
- basko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2004/330xd автомат
- Мечтае да кара: bumer ...
- Детайли за колата: ноо яка
Доколкото разбирам, а и от собствен опит, колата на колегата е автомат и първата част на въпроса е, че когато е на директна има вибрации. Така съм и аз колега, никой не казва от какво е. Сорри. Разликата при мен е, че при намалявяне, натискане на спирачката ги няма тези вибрации. На място, при R или N, имам вибрации. Някой път по-силни, някой път по-слаби. Иначе при спирането и аз мисля, че е от дисковете. Успех! Колега, ще чакам с интерес да споделиш какво е, ако го откриеш.
Не съм претенциозен, ... най-доброто ми е предостатъчно!!!
- sandoo
- Потребител
-
Може би не трябваше да давам педала на спирачката като ориентир защото ви подвеждам.Ако мога да задам въпроса по-точно е откъде идват вибрации,които усещам на седалката когато лоста е в положение разлино от от паркинг и неутрална предавка?
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
Маховик?
- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
GecataBMW-E46 написа:Маховик?
Или турбина на кутията, колегата има ли някакви проблеми с превключване на предавките, замисляне преди да превключи, колебаене на обороти и тн? И също така колата има ли чип/ремап?
п.п. Това което съм написал естествено не е точна диагноза ( няма как да се даде такава пред компютъра), а просто предложение да се обърне внимание и на тази част. Успех!

- p.georgiev83
- Потребител
-
- Кара: Е61 525d LCI
Здравейте, и аз имам малки вибрации на директна и задна. Някой знае ли какво точно прави колата ако е турбина на скоростите?
- basko
- кандидат ентусиаст
-
Относно маховика?!?!?! ... Колата е автоматик! Що се отнася до кутията - четена е на диагностика от Ванката Димитров. По негови думи е "чиста като сълза", т.е. няма записани никакви грешки. Абе явно няма кой да каже от какво е. Ще се кара така. Мамка му!!!
- taba4ko
- ентусиаст
-
- Кара: 12' F30 335i
Когато сте включили на директна предавка и сте на място с работеща кола, реално самата предавка е включена. При отпускане на педала колата тръгва леко напред сама без да и се подава газ. Същото е и за задна. Това на Вас ви е пределно познато. Нормално е да има малки вибрации в лоста при това положение. Няма да е нормално ако са силни вибрациите или ги има по време на движение. При спиране ако има проблем с дисковете ще има вибрации във волана и ще е много дразнещо, няма как да се сбъркат.

- basko
- кандидат ентусиаст
-
Знам! Карал съм и други автоматици. Нормално е когато се включи на R или D колата да е "под напрежение", нормално е да има и малко вибрации, забелязал съм го и при други автоматици, но не такива каквито има при мен. Иначе в движение, при превключване, при спиране, потегляне всичко е 6! Проблемът е само на място, при включена предавка и натисната спирачка. При най-малкото потегляне изчезва.
- SpLiT
- младши ентусиаст
-
- Кара: Mercedes-Benz E280 4Matic
- Мечтае да кара: отново BMW
Имах същия проблем. Оправя се със смяна на тампоните на двигателя. Аз взех оригинални от Дару кар и ефекта е поразителен (при мен вибрациите бяха нереални просто). По време на смяната установихме дори че десния тампон се е разложил... До преди да се почне работа по подмяната, се виждаше само че са изморени (смачкани), но се оказа че са били за смяна отдавна...
- basko
- кандидат ентусиаст
-
Проблемът отстранен!!! Историята е следната. Февруари месец рециклирах карета - вътрешно и външно, на дясната полуоска. Още като се качих на колата и включих на D ми направи впечатление, че има непознати вибрации, по-скоро се чуваха, отколкото да се усещат. Помислих си че е от корите под мотора, сигурно не са закачени хубаво. След няколко дни, при смяната на тампоните на носачите, закрепиха всички кори перфектно, но вибрацията остана. Споделих с майсторите кога съм установил тези вибрации, но решихме че тази прцедура с каретата няма връзка. За тези няколко месеца вибрациите се увеличаваха непрекъснато. Последните дни имах чувството, че ще ми паднат прозорците като съм на D или R, дори на светофар слагах на N защото беше нетърпимо. Миналата седмица рециклирах носачите и понеже ги свалих и качих сам, видях че ВЪТРЕШНОТО КАРЕ яко се е разбило. Иначе не се усещаше нищо. Само като се вдигне колата и увиснат чаркалаците. Та ... днес оправих карето - беше в гаранция и ЧУДО - НЕМА ВИБРАЦИИ!!! Е НЕМА ТАКЪВ КЕФ!!! Та това се оказа проблемът - разбито вътрешно каре. Е НЕМА ТАКЪВ КЕФ, ТОВА СИ Е МОЯТА КОЛА!!! 

13 мнения
• Страница 1 от 1