Какъв гребен тренажор?
Модератор: Общи модератори
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Какъв гребен тренажор?
От заглавието на темата е видно какво се търси.Въпроса е какъв да бъде.Ще се ползва в домашни условия.
От близо десет години имам проблем с дискова херния и тогава не съм влизал в зала.Тъй като времето ме ограничава и нямам кога да ходя по фитнеси съм решил да си закупя и направя каквото е нужно и да тренирам вкъщи.
Идеята е да се постигне цялостно развитие на всички мускулни групи като се наблегне на укрепването на гърба.
Ще се прави и комбиниран уред за кофички,набирания и коремни преси.
Най-вероятно ще добавя и скрипец и круша както и комплект дъмбели,но те не са обект на сегашната тема.
Да се върнем на тренажора.
Тъй като има доста хора занимаващи се активно то моля да бъда насочен към конкретен модел и марка.
Не държа да бъде чисто нов,но държа да бъде качествен.След доста ровене открих върха на сладоледа,а именно "Concept 2 model E или D"
Обаче там цените са далеч от мен.
Да кажем мога да отделя до 500лв за уреда.
Какво да се търси за тия пари?
Вие сте на ход с предложения?
От близо десет години имам проблем с дискова херния и тогава не съм влизал в зала.Тъй като времето ме ограничава и нямам кога да ходя по фитнеси съм решил да си закупя и направя каквото е нужно и да тренирам вкъщи.
Идеята е да се постигне цялостно развитие на всички мускулни групи като се наблегне на укрепването на гърба.
Най-вероятно ще добавя и скрипец и круша както и комплект дъмбели,но те не са обект на сегашната тема.
Да се върнем на тренажора.
Тъй като има доста хора занимаващи се активно то моля да бъда насочен към конкретен модел и марка.
Не държа да бъде чисто нов,но държа да бъде качествен.След доста ровене открих върха на сладоледа,а именно "Concept 2 model E или D"
Обаче там цените са далеч от мен.
Да кажем мога да отделя до 500лв за уреда.
Какво да се търси за тия пари?
Вие сте на ход с предложения?

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Какъв гребен тренажор?
За тия пари нямаш много избор. 2 ръка някакъв въздушен ако успееш да намериш ще е добре.
Концепта е истината ама 10 годишен екземпляр пак е към 1к... Аз съм намирал въздушни за тия пари някъде ама все пак изчаквам да изпадне някой концепт на по-далавера не за друго, а защото резултатите получени с него са стандарт.
Концепта е истината ама 10 годишен екземпляр пак е към 1к... Аз съм намирал въздушни за тия пари някъде ама все пак изчаквам да изпадне някой концепт на по-далавера не за друго, а защото резултатите получени с него са стандарт.
То в България едва ли да се намери такъв втора ръка.Трябва да се търси навън,а не съм наясно нито как стои въпроса с шипинга нито нищо.Ще пробвам да ровя тук за втора ръка въздушен както каза пък да видим.Освен концепта какви други варианти за въздушен имам.
Доказано читави става дума.
Доказано читави става дума.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Хоризонт Оксфорд, Ви-Фит.. Най различни има ама най-добре търси варианти отвън да си вземеш. По-тънко ще е.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
slatanic написа:.
:
Извинявам се за

Казват също ,че колело и плуване е много препоръчително, виж това не практикувам, но за горните 2 гарантирам положителен ефект

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
По принцип плуването е най-полезно и укрепва всичко,но както казах вече нямам време.А все още не съм дорасъл за басейн в двора.
Дай боже и до там да стигнем,но кога не се знае.
Относно уреда за коремните преси,набиранията и кофичките ще се прави нещо такова

Тия дни ако остане време ще сглобя едно такова пък да видим.
За гребният тренажор започвам сондиране да видим какво ще излезе.
Дай боже и до там да стигнем,но кога не се знае.

Относно уреда за коремните преси,набиранията и кофичките ще се прави нещо такова

Тия дни ако остане време ще сглобя едно такова пък да видим.
За гребният тренажор започвам сондиране да видим какво ще излезе.
- daniel_e30
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 03' e46 330d
- Мечтае да кара: Bmw E34 M5
- Детайли за колата: Италиански ковчег, на пътя към възкресението си.
Колега, силно препоръчвам Oксфорд, бил съм всеки ден на него около 1 час, в продължение на 1 година, нямам никакви оплаквания, супер удобен, и най-вече здрав, почти целия клуб (около 50 човека, някой от който гребяха по 15 000 м. )се изреди на него и нищо му няма, дори и драскоинка. Така че ако намериш Оксфорд - взимай, няма да сбъркаш. 

Колега взе ли някакъв гребен тренажор, че и аз си търся нещо за фитнес в къщи след работа. За този оксфорд ли става въпрос, че съм му хвърлил око.
http://www.mma-bulgaria.com/cart/%D0%B3 ... ine-oxford
http://www.mma-bulgaria.com/cart/%D0%B3 ... ine-oxford
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Не. Този е магнитен. Марката му е Инсрпортслайн. По принцип ако искаш нещо що-годе добро си търси въздуен- "air rower". Другия за който питаш е Хорайзън Оксфорд ама в Бг не мисля, че имат вносители.
Цената им е доста по-висока и леко го обезсмисля, щото за тия пари може да се намери 2 ръка Концепт който е еталона в гребането. При всички тренировки като се каже някаква дистанция еталона е Концепт и с него се мери. Всички останали са с малко или много отклонение от тях.
В кросфита доста се ползва гребането и който няма уред използва заместващо упражнение, което е SDHP- сумо тяга хай пул с 45 паунда (20.41кг) за мъже или 30 за жени. Хващаш лоста за сумо тяга и теглиш от средата на подбедрицата до брадичката- "shin to chin". Едно повторение ти е 10 метра. Т.е. 2000 метра са ти 200 повторения, 3000- 300 и т.н.
Вместо да изсипеш една торба пари за уред, който е и без това доста калпав и неточен дай там някакви 60-70лв за лост с два диска и ще имаш средство да си правиш нещо доста близко до гребането на далеч по-разумна цена.
Цената им е доста по-висока и леко го обезсмисля, щото за тия пари може да се намери 2 ръка Концепт който е еталона в гребането. При всички тренировки като се каже някаква дистанция еталона е Концепт и с него се мери. Всички останали са с малко или много отклонение от тях.
В кросфита доста се ползва гребането и който няма уред използва заместващо упражнение, което е SDHP- сумо тяга хай пул с 45 паунда (20.41кг) за мъже или 30 за жени. Хващаш лоста за сумо тяга и теглиш от средата на подбедрицата до брадичката- "shin to chin". Едно повторение ти е 10 метра. Т.е. 2000 метра са ти 200 повторения, 3000- 300 и т.н.
Вместо да изсипеш една торба пари за уред, който е и без това доста калпав и неточен дай там някакви 60-70лв за лост с два диска и ще имаш средство да си правиш нещо доста близко до гребането на далеч по-разумна цена.
Както се казва…по-добре късно отколкото някога!..
Дойде му реда на тренажора..ако някой има идея къде по-евтино може да се вземе концепт2 да свирка…ако не в Декатлон,че се ми най-близко утре и така..
След време ще кажа дали съм доволен.
П.с.
Сега видях,че има и Horizon Fitness Oxford 6 Viewfit на доста добра цена…дали да не взема него или да си заложа на сигурното!?
Ще го ползваме аз и дъщерята домашно…вярвам ще издържи някак…
Въпроса е има ли разлика с концепта?

Дойде му реда на тренажора..ако някой има идея къде по-евтино може да се вземе концепт2 да свирка…ако не в Декатлон,че се ми най-близко утре и така..
След време ще кажа дали съм доволен.
П.с.
Сега видях,че има и Horizon Fitness Oxford 6 Viewfit на доста добра цена…дали да не взема него или да си заложа на сигурното!?
Ще го ползваме аз и дъщерята домашно…вярвам ще издържи някак…

Въпроса е има ли разлика с концепта?
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Имам няколко приятели, които тренират академично гребане и по техен съвет си взех Concept 2. Нямам оплаквания, но и няма с какво да го сравня.
I love the sound of V8 in the morning...
Убеден съм в което...ама ме разубедиха за сега и с право тъй като има голям шанс да стане на закачалка за дрехи...поради бързо омръзване...а са си 2500лв...
Та за тия пари лост,пудовки...аз другото го имам...останалото за правилната храна и добавки...
Та за тия пари лост,пудовки...аз другото го имам...останалото за правилната храна и добавки...

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Аз ако има къде, бих взел тренажор. Липсва ми времето, когато го тренирах..
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
slatanic написа:Убеден съм в което...ама ме разубедиха за сега и с право тъй като има голям шанс да стане на закачалка за дрехи...поради бързо омръзване...а са си 2500лв...
И аз така, имам един голям крос тренажор, който взех преди време с кеф и който се чудя вече къде да го изкарам да не ми пречи

29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2