Китайска навигация

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Китайска навигация

Мнение от dokit0 » 04 Авг 2013, 22:26

Здравейте колеги! Искам да ви попитам дали тези навигации са напълно съвместими с обикновенна е39 и дали бутоните на волана ще работят без адаптер?
http://www.ebay.com/itm/D5124FU-7-BMW-E ... 9f&vxp=mtr

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Re: Китайска навигация

Мнение от Bavarcho » 05 Авг 2013, 9:41

То в обявата си пише:
- Съвместими с всички Е39 и Е53
- Мулти волана си запазва функциите
Все пак за тази цена помисли върху инсталирането на оригинална 16:9 навигация, ще отнеме повече време за инсталацията, но оригинала си е оригинал.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - 540
Мечтае да кара: Trabant

Мнение от omegaart » 05 Авг 2013, 14:14

Bavarcho написа:То в обявата си пише:
Все пак за тази цена помисли върху инсталирането на оригинална 16:9 навигация, ще отнеме повече време за инсталацията, но оригинала си е оригинал.

И все пак оригинала е МОРАЛНО ОСТАРЯЛ + има около 30 % на функционалността на китайчето :) Та то оригинала даже няма тъч скриин брато.

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 05 Авг 2013, 22:39

Обаче китайчето не се доставя до БГ
:lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 05 Авг 2013, 23:13

omegaart написа:
Bavarcho написа:То в обявата си пише:

И все пак оригинала е МОРАЛНО ОСТАРЯЛ + има около 30 % на функционалността на китайчето :) Та то оригинала даже няма тъч скриин брато.

Подкрепям Bavarcho, оригинала си е оригинал. Като и ментето, менте. Лъскаво, шарено, грабващо погледа, но менте. Имал съм, мерси.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

Потребител
Аватар

Мнение от dokit0 » 06 Авг 2013, 21:26

Оригинала си е оригинал, но проблема е в това, че оригинала няма и половината функции на това "менте" или трябва да се добавят допълнителни модули. Затова това много ми харесва. А що се отнася до доставката това не ме притеснява, щото в момента не съм си в бг и ако има навитаци мога да ви донеса 1-2 навръщане.

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 07 Авг 2013, 9:18

Е коя е тази функция дето я има китайската пластмаса, а оригинала я няма и е тооолкова важна?
Според мен главното предназначение е навигацията - обеден съм че оригиналната е много по-дорба от китайската. Така че повече функции не значи същото качество.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 07 Авг 2013, 11:03

Освен навигацията и борда, печка, вентилация ала бала. Аз също бях пред дилема ама съм решил да слагам оригиналната.
Изображение

FC BAYERN
Аватар
Кара: 17' 540 I
Мечтае да кара: Безаварийно

Мнение от ivo1bg » 07 Авг 2013, 12:06

Bavarcho написа:Е коя е тази функция дето я има китайската пластмаса, а оригинала я няма и е тооолкова важна?
........................

Bluetooth-а при определени условия ;). Но пък с китайче губиш нещата, които Иво спомена в горния пост, заедно с оригиналния изглед на купето.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е39 530Д 2002г.
Мечтае да кара: БМВ Ф10 530хд

Мнение от rosko3001 » 09 Авг 2013, 22:59

Аз мисля ,че и графиката на китайчето е доста по добра от оригиналната + блутут и мн. други определено бих си взел китайчето ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 10 Авг 2013, 8:29

rosko3001 написа:Аз мисля ,че и графиката на китайчето е доста по добра от оригиналната + блутут и мн. други определено бих си взел китайчето ;)

Графика, Bluetooth...това ли са екстрите незаменими? И каква екстра може да е графиката? Да налепим колата с шарени тапети отвътре, че да ни е цветно? BMW навигацията освен, че е "грозна", за сметка на това пък рутира прекрасно и те води там, закъдето си тръгнал. По съвета на китайци, съм карал 10 км през едно поле, а веднъж ме заби в една улица без изход край Железница. Да се огранича с това. Когато тествах BMW навигацията, се убедих какво е истинска навигация и зарязах шарените китайчета, даже ги и продадох.
P.S. Иво, не си прав, bluetooth-а може да се добави винаги, особенно ако има подготовка за телефон :D .
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

FC BAYERN
Аватар
Кара: 17' 540 I
Мечтае да кара: Безаварийно

Мнение от ivo1bg » 10 Авг 2013, 11:15

Аз имам блутут, но не се връзва с телефони с Андроид 4.1.2 и нагоре ;).
Сега търся друго решение и май ще слагам Гром.
Иначе за другото си прав, оригиналната навигация е най-доброто решение.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 2

ентусиаст
Аватар
Кара: 530d

Мнение от kraininski » 10 Авг 2013, 11:52

Всичко при оригинала е много хубаво, стига хората продаващи ги да не се мъчеха с едната навигация да избият цялата англичанка.1200+ пари за радио на 20 години е просто нелепо.Както виждаме чисто нов еквивалент със съвременен набор от функции струва 500лв.....

ПС към колегата дето не харесва китайските навигации - те нещата зависят от софтуера, ако знаеш какво и как да качиш всичко е перфектно.Ако ще и най-новия Гармин да е, ако е с карти и софт от 2000г, няма да е както трябва.Аз ползвам малък 7" лаптоп в колата с вграден ГПС.Качил съм си ИГО8 с последните карти, и смея да кажа че поведението и ориентацията е идентична с тази на навигация за 500+лв.

ПС2 относно оригиналния вид на колата - е39 се доставя с над 5 различни плейъра, та кой точно е оригиналния вид?!Смятам че дизайна и напасването са нещата които имат значение.Тази например изглежда доста добре.Разбира се, няма как да забравим че китайците по принцип идват с бъгове, недомислен софтуер и т.н. Нещата може да варират от почти идеални до почти трагични.Мисля че е въпрос да се пробват различни китайци и да се прецени кой е най-безпроблемен....
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 11 Авг 2013, 2:52

Виждам съм няколко Е39тки с такива и поне за мен си е малко поп-фолк циганийка... :confused:
И аз бях пред дилема някога и си сложих оригинална,да разглобява се всичко,МК3-ките гърмят,радио модулите също но си струва... :ok:
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 12 Авг 2013, 0:53

Какви са предимствата на китаеца ли... AUX, touch screen, плейва всякакви формати видео файлове, плейва от флашка/SD карта, по-голяма резолюция на дисплея, bluetooth, съвместимост с камера за обратно виждане, съвместимост с iPod, цифров и аналогов тунер, по-добро качество на TV. Определено бих взел Dynavin, а не OEM навигация, с която ще ме топли единствено мисълта, че е оригинална, а единствената работа която ще върши е да запълва дупката на конзолата. Само ще изчакам Dynavin да изкарат нов модел с надеждата да доближат визията още повече към OEM навигацията и я взимам.
Последна промяна In_Memoriam на 12 Авг 2013, 10:40, променена общо 1 път
Изображение

Следваща

Назад към E39