Моторни масла от големите търговски вериги???

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW и VAG

Моторни масла от големите търговски вериги???

Мнение от zafirovp » 08 Авг 2013, 18:25

Днес бях във Метро и видях масла Castrol, на доста приемлива цена. Попитах един приятел, който работи там дали маслата са менте и той каза, че според него никой няма да рискува да сложи фалшиви стоки във толкова голяма верига магазини. Аз също съм на това мнение, не ми се вярва даже в Метро, Карфур, Петрол и др, да се правят на цигани за подобно нещо. Отделно, че конкуренцията е огромна и някой само чака другия да се издъни, за да го осъди или развали репутацията му. Вие какво мислите? Аз скоро сменях масло, но ще го хвърлям понеже ме метнаха, а бутилката е 1:1 със оригинала. Ако някой е купувал от подобни магазини масло, нека да сподели? Или може би други места, където продават оригинални масла?

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Моторни масла от големите търговски вериги???

Мнение от kulov » 08 Авг 2013, 19:10

като цяло са ментаци.
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=10&t=117682
писали сме по въпроса.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 325i
Мечтае да кара: M-ка, кво друго?

Мнение от Wolf4 » 08 Авг 2013, 19:22

zafirovp написа:Днес бях във Метро и видях масла Castrol, на доста приемлива цена. ...

Koлега, преди около две седмици си смених маслото и този път си купих Mobil Super™ 3000 X1 5W-40: http://www.mobil.com/Germany-English/Lu ... 5W-40.aspx

Маслото си сменям сам, така, че не плащам за услугата. Това, което искам да ти кажа е, че литър такова масло тук (в Швейцария) струва около 28 швейцарски франка. Castrol са близо като цена. Ти си направи изводите колко е истинско маслото в БГ, което е под 30лв. за литър.
Are you M enough...?!

Аватар

Мнение от F3P » 08 Авг 2013, 19:42

Wolf4 написа:...

По-скоро ти си направи извода колко ви дерат щото сте у някое швейцарско село... Маслото струва максимум 5€ за разфасовка от 1 литър- това за най-добрите масла, а споменатото 5-40 я струва 2-3€, я не. Ама това е себестойност, другото е маркетинг, реклами и най-важното- колко е дълбок джоба на клиента. И разбира се през колко ръце ще мине стоката.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 325i
Мечтае да кара: M-ка, кво друго?

Мнение от Wolf4 » 08 Авг 2013, 20:07

F3P написа:По-скоро ти си направи извода колко ви дерат щото сте у някое швейцарско село... Маслото струва максимум 5€ за разфасовка от 1 литър- това за най-добрите масла, а споменатото 5-40 я струва 2-3€, я не. ...

Ми то тогава всичко е ясно колега - карате си с маслата от 5 евро, още по-добре и от 5 лева и си свиркате. Оставете ни нас в швейцарските села да лапаме мухи и да си даваме парите :yes: .
Are you M enough...?!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 08 Авг 2013, 21:04

Цената наистина се формира в голямата си част от пазара и това кой го продава. Себестойността на маслата е доста по-ниска от това, което виждаме като крайна цена. Аз лично масла купувам от хора, които внасят. Хем им имам по-голямо доверие, хем цената е по-ниска от тази в магазина. От магазин бих взел само ако е голяма фирма, като Prospeed примерно. От големи вериги да ми подаряват няма да го налея в дивгателя. То е ясно, че конкуренцията е голяма и това е предпоставка за по-голям обем качествена продукция, но по тая логика излиза, че навсякъде би трябвало маслата да са читави, което не е така.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 08 Авг 2013, 21:09

F3P написа:
Wolf4 написа:...

По-скоро ти си направи извода колко ви дерат щото сте у някое швейцарско село... Маслото струва максимум 5€ за разфасовка от 1 литър- това за най-добрите масла, а споменатото 5-40 я струва 2-3€, я не. Ама това е себестойност, другото е маркетинг, реклами и най-важното- колко е дълбок джоба на клиента. И разбира се през колко ръце ще мине стоката.

Аз по-скоро съм съгласен с това мнение . Не ми се вярва точно международните вериги да рискуват да ги съдят за милиарди, точно с продукт, който съвсем не им е приоритет и я носи 1% от оборота , я не .

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 08 Авг 2013, 21:16

Мда маслото от литва и от турция реално струва 3 евро на литър.
Последна промяна b00st на 08 Авг 2013, 21:16, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: poor man's M3 (E30 318iS)
Мечтае да кара: E30 M3

Мнение от ///Maximalniq » 08 Авг 2013, 21:16

Ако знаехте с какви масла всъщност карате... :mhihi:

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 08 Авг 2013, 21:19

Wolf4 написа:
F3P написа:По-скоро ти си направи извода колко ви дерат щото сте у някое швейцарско село... Маслото струва максимум 5€ за разфасовка от 1 литър- това за най-добрите масла, а споменатото 5-40 я струва 2-3€, я не. ...

Ми то тогава всичко е ясно колега - карате си с маслата от 5 евро, още по-добре и от 5 лева и си свиркате. Оставете ни нас в швейцарските села да лапаме мухи и да си даваме парите :yes: .

Айндховен нали е в Холандия или това твоето е друго? :D
Иначе за 5 евро може да има хубави масла, ама в Щатите, където всичко произлязло от петрол е евтино. В Европа едва ли.
За Българските масла не ми говорете, че се нагледахме на преналепени стикери Шел и Кастрол върху някакви си бутилки.
Значи аз като купих моето Кастрол(не Турски или Гръцки, какъвто ми предлагаха за около 17 лева литъра) 10В60 с отстъпката за около 30 лева литъра(по спомен), да се чувствам за яко преебан, че не съм си купил "същото" масло за по 10 лева литъра? :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

Аватар

Мнение от F3P » 08 Авг 2013, 21:29

Ама едно не схващам- уж сте големи и разумни хора, не се ли научихте за толкова години да четете внимателно :?:
Написах 5€ и се хванаха за тая цифра поне 3-ма- що не дочетохте оная част със "СЕБЕСТОЙНОСТ" :?: Пък и колегата ми пише за цени у швейцарско- не ми пука колко струва там, него могат и с 50€ на литър да го дерат щото е при лилавите крави. Просто това, че нещо в БГ струва доста по-малко не означава, че стоката е боклук. Разбира се масло Кастрол 10-60 за 5лв. литъра е съмнително дали изобщо е масло, но да ми казвате за нормалните масла "Ако струват под 30лв./литъра са боклук" е прекалено...
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 08 Авг 2013, 21:34

Ама ти изкривяваш цифрите, не аз или другите. Ти написа за 2-3 евро себестойност, аз сложих 10 лева. Има разлика, нали?
Един Фукс Титан 5-40 струва 100-на лева за 4 литра(без отстъпката), а не е премиум масло дори. Та не знам кои по-евтини са хубави. :dunno:
Аз от него съм доволен за такситата и не бих го сменил за никакво като фактор цена/качество. Горед-долу ми идва под 20 лева за литър с отстъпката и е хубаво масло. 210 000, а Опела не гореше грам масло, не го гори и сега. Имам усещането, че става повече дори към 10 000. :mhihi: Сменям го всеки месец на 10-11 000 макар да ми препоръчват да го карам 15.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 08 Авг 2013, 21:36

В кауфланд в момента има някакво на промоция туба 5-литра 45-лева! :ok:
Иначе само проверен Castrol edge 5/30/40. :yes:
Последна промяна boksioraE39 на 08 Авг 2013, 21:52, променена общо 1 път
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Мнение от memorex » 08 Авг 2013, 21:41

zafirovp написа:Днес бях във Метро и видях масла Castrol, на доста приемлива цена. Попитах един приятел, който работи там дали маслата са менте и той каза, че според него никой няма да рискува да сложи фалшиви стоки във толкова голяма верига магазини. Аз също съм на това мнение, не ми се вярва даже в Метро, Карфур, Петрол и др, да се правят на цигани за подобно нещо. Отделно, че конкуренцията е огромна и някой само чака другия да се издъни, за да го осъди или развали репутацията му. Вие какво мислите? Аз скоро сменях масло, но ще го хвърлям понеже ме метнаха, а бутилката е 1:1 със оригинала. Ако някой е купувал от подобни магазини масло, нека да сподели? Или може би други места, където продават оригинални масла?

За какво да купувам от големите вериги като има и по-евтино по борсите.Да не би метро да го внасят от производителя.За цената дето се коментира няма да е за пълна синтетика. Не 5 ами даже и 10 евро че и нагоре е литъра на пълната синтетика.Забелязъл съм че по големите вериги се предлагат от по-обикновените така да се каже масла за по-широката клиентела .На тези масла цената наистина е по-ниска .Castrol EDGE например не си спомням да съм срещал по тези магазини когато търсих

Аватар

Мнение от F3P » 08 Авг 2013, 21:50

BMW Power ACM написа:...

Е стига се прави на заблудена овца де- отлично знаеш разликата от "Себестойност" до "Цена на дребно"... Я да видим проста сметка:
Ти взимаш с отстъпката маслото за 10€/литъра. Докато стигне при теб това масло минава поне през минимум 3-ма + транспорт + техните печалби. Ей ти го как стават лесно 10€/литъра. Ако елиминираш 2/3 от посредниците цената ще слезе като нищо до 7-8€.
Вярвай ми, тоя Титан едва ли стига и 3€ себестойност като се сетя колко малка фирма са тея Фукс :winky:
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата