признаци на заминал съединител
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
33 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- R_Lakov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Мечтата карах. Сега е ред на ГТ
- Мечтае да кара: F10
Re: признаци на заминал съединител
Колеги проверете си тампоните на диференциала! Аз отидох в сервиз защото имах страшно тупкане отзад (познатото на всички), и се оказа че тампона на дифа беше изцяло скъсан. След смяната едно че изчезна тупкането а и най-изненадан останах като изчезна и притрисането при потегляне. Отделно си смених и някои неща по окачването и направо не мога да си позная колата 

- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
Колеги, аз смених съединителя.
За сега се държи колата, не притриса. (Тампоните на ДИФ-а ги бях сменил още преди това.)
Идеята е, че съединителя беше в много добро здраве като единствено лагерът е разбит. Така че, това притрисане в голям процент идва от лагера - имал съм го и на коли с предно предаване и пак беше така.
За монтаж - само при хора, които са монтирали вече на сходни БМВ-та!
За сега се държи колата, не притриса. (Тампоните на ДИФ-а ги бях сменил още преди това.)
Идеята е, че съединителя беше в много добро здраве като единствено лагерът е разбит. Така че, това притрисане в голям процент идва от лагера - имал съм го и на коли с предно предаване и пак беше така.
За монтаж - само при хора, които са монтирали вече на сходни БМВ-та!
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
- bg_11
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте колеги имам съмнения за заминал маховик на е46 320д 5 скорости . От известно време имах леки вибрации в педала на съединителя на средно положение . Вибрациите изчезнаха обаче се появи един специфичен звук "на опираща в нещо пластмаса /кора/" звука е от време на време на празен ход и се чува доста ясно и наситено при гасене на мотора . Гледах колата на канал и звука идва от към скоростната кутия . Според скритото меню оборотите с натиснат и ненатиснат съединител са долу горе в еднакви диапазони 825-831 . Това го проверих , защото четох , че от разбития маховик оборотите си играят доста ... Колата си върви и ускорява доволно , без проблем . При работата ми се струва малко по-шумна от преди в ниските обороти . Няма чукане при инфарктно спиране . Проблема е основно при гасене , ако не е натиснат педала се чува един доста неприятен , но не особено висок и металически звук , при натиснат съединител звука изчезва . Освен това колата се разтриса без значение дали е натиснат или не педала .
Ясно , е че без добър майстор и разглобяване няма как да се хванат нещата , но в момента нямам време та за това питам тук .
Благодаря Ви предварително !
П.П А и освен това , ако това е начален стадий на заминаващ маховик той какво друго може да разбие преди смяната му ?
Ясно , е че без добър майстор и разглобяване няма как да се хванат нещата , но в момента нямам време та за това питам тук .
Благодаря Ви предварително !
П.П А и освен това , ако това е начален стадий на заминаващ маховик той какво друго може да разбие преди смяната му ?
33 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3