не ми се отваря задната врата
Модератор: Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- nikinenov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 335d, F30 320d
не ми се отваря задната врата
здравейте,
бях си оставил колата за две седмици на паркинг като я бях заключил от ключа (не от алармата) и сега като я отключих не ми се отваря задната врата. не мога дори с ръка да дръпна палеца. Абсолютно е заяла и неще.
вчера махнах кората (много трудно като е затворена вратата) но тъй като ламарината на вратата закрива точно механизма нищо не можах да направя освен да бъркам на сляпо и нищо не стана.
Може ли да ми дадете някаква идея как да махна тази ламарина (ако изобщо може) и изобщо как да си отворя вратата.
Благодаря
бях си оставил колата за две седмици на паркинг като я бях заключил от ключа (не от алармата) и сега като я отключих не ми се отваря задната врата. не мога дори с ръка да дръпна палеца. Абсолютно е заяла и неще.
вчера махнах кората (много трудно като е затворена вратата) но тъй като ламарината на вратата закрива точно механизма нищо не можах да направя освен да бъркам на сляпо и нищо не стана.
Може ли да ми дадете някаква идея как да махна тази ламарина (ако изобщо може) и изобщо как да си отворя вратата.
Благодаря
Only a month ago, I stepped out of the Ferrari 430 and thought that maybe in 200 years, someone, somewhere, using materials that don't currently exist, will make something better. But in fact, I only had to wait four weeks. The M5 is that good.
закл
имах са6тиа проблем с едната врата сега е и с другата ама ходих на маистор зацепва ма6инката на централното при двоиното заклчване и триабва да се смени но не знам как тоно става номера 6тото не биах там като ми го оправиха излезе ми 17лв с нова ма6инка но не оригинална наскоро си купих оригинални и сте си я сменя дано сам помогнал с нещо
- Maverik
- младши ентусиаст
-
- Кара: нахилен
- Мечтае да кара: Е30 кабрио
Ако си махнал кората на вратата тябва да видиш машинката,която се намира някъде около механизма за заключване а иначе механизма от машинката към палеца се вижда под рамката на прозореца.Погледни машинката и буксата която влиза в нея пробвай да издърпаш рамото което е м/у палеца и машинката на ръка
- the_gate
- ентусиаст
-
- Кара: E38
здравей колега преди 4 години го имах същия проблем.Вслучая ти вече си направил по-трудното
следва само да напипаш машинката с ръка и да предвижиш ръката си нагоре(номера е да напипаш буталцето на машинката -бяло на цвят с квадратен профил)края на буталцето е надяната метална шина.Пробвай да ги отделиш,като дърпаш буталцето надолу а шината нагоре.....ако и това не стане,заначе здраво ти е блокирала машинката,такаче не става нищо от нея.Следва втори начин-вземаш един лист ножовка и срязваш буталцето на машинката(докато си търсиш машинка ще заключаш и откючаш вратата ръчно) успех 

.
ако си от софия мога да ти помогна с ма6инка... но както каза колегат по горе виж дали 6те успее6 с ръка да я разблокира6... но преди това ви6 дали стига ток до нея данеби не6то да е станало по трасето.. въпреки 4е е малко вероятно,но ни6то не се знае... еми това е... но маи4е нова ма6инка е ре6ението на проблема..
Живей така, че като умреш и Дявола да запали свещ на гроба ти!

Части за Е34 - тел.0899 828 626

- nikinenov
- кандидат ентусиаст
-
здравейте
благодаря на всички за отговорите,
наистина страшно трудно беше да махна кората при затворена врата, като я махнах виждам машинката,
опитах се да бутам буталцето нагоре надолу но може да се мръдне само 3-4мм в едната посока и това явно не е достатъчно за да се отвори вратата най вероятно здраво е блокирала.
Как точно мога да видя механизма под рамката на прозореца - сигурно трябва да махна и металната лайсна?
Ще пробвам и това с ножовката макар че като гледам какво е положението едва ли ще помогне. Много ще се радвам ако мога поне с ръка да заключвам и отключвам.
лошото е че не съм в БГ и кой знае кога ще се прибера та трябва да действам сам
ще пиша как се развиват нещата
благодаря на всички за отговорите,
наистина страшно трудно беше да махна кората при затворена врата, като я махнах виждам машинката,
опитах се да бутам буталцето нагоре надолу но може да се мръдне само 3-4мм в едната посока и това явно не е достатъчно за да се отвори вратата най вероятно здраво е блокирала.
Как точно мога да видя механизма под рамката на прозореца - сигурно трябва да махна и металната лайсна?
Ще пробвам и това с ножовката макар че като гледам какво е положението едва ли ще помогне. Много ще се радвам ако мога поне с ръка да заключвам и отключвам.
лошото е че не съм в БГ и кой знае кога ще се прибера та трябва да действам сам
ще пиша как се развиват нещата
Only a month ago, I stepped out of the Ferrari 430 and thought that maybe in 200 years, someone, somewhere, using materials that don't currently exist, will make something better. But in fact, I only had to wait four weeks. The M5 is that good.
.
ок. успех 

Живей така, че като умреш и Дявола да запали свещ на гроба ти!

- nikinenov
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте отново,
отворих я тъпата врата, оказа се че не е нужно да режа нищо. Просто от вътрешната страна на машинката за централното има два болта които са за ключ 6мм, малко трудно се виждат и достигат.
Просто те се отвинтват, машинката се освобождава бута се нагоре и врата се отваря без проблеми.
Сега само ще видя дали мога да почистя старата машинка за да работи или направо нова
отворих я тъпата врата, оказа се че не е нужно да режа нищо. Просто от вътрешната страна на машинката за централното има два болта които са за ключ 6мм, малко трудно се виждат и достигат.
Просто те се отвинтват, машинката се освобождава бута се нагоре и врата се отваря без проблеми.
Сега само ще видя дали мога да почистя старата машинка за да работи или направо нова
- the_gate
- ентусиаст
-
- Кара: E38
по принцип по думите разбирам,че проблемен ти е втория мотор(долния)който изпълнява ролята на резе.Самите мотори лесно излизат,най-честият проблем е, от влагата се появява ръжда.почисти го с водна шкурка от вън и от вътре(лесно се отваря )Ако обаче имаш моят проблем а именно вторият мотор да е толкова корозирал,че се е разпаднал,изолираш го(имам впредвид кабелите му) и пак го поставяш на мястото му(като уплатнител)пакще ти работи машинката но без резе. друг вариант но по-скъп купуваш друга машинка. ти решаваш кой вариянт.
успех 

9 мнения
• Страница 1 от 1