Палене с Код ????

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 318Ci E46, 530GT

Re: Палене с Код ????

Мнение от MMG » 02 Авг 2013, 11:29

Може и в малката жабка, но идеята освен да е скрито управлението е, че трябва и да е удобно за всекидневна/ежечасна употреба. Ако е забутано някъде и ме затруднява, на мен лично ще ми писне и няма да го ползвам. BTW, виждал съм на френски марки директно под радиото на централната конзола да има клавиатура за запалване.

[url]http://videolost.com/премахване-на-кода-от-клавиатурата-на/[/url]

:idea: Хрумна ми една малко щура идея. Ако си iOS или Андроид телефон - да се напише програма, която да комуникира с Bluetooth OBD, закачено за колата. Трябват програмистки умения, а и ако нещо ти се се случи с телефона .... трябва да има резервен вариант за запалване, НО предимството е че телефона/клавиатурата няма да е в колата и няма да има излишни приспособления. Един вид, телефонът играе ролята на допълнителен ключ. Така или иначе е само идея и незнам дали може да се реализира.

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Мнение от hacker4eto1 » 03 Авг 2013, 10:58

не е невъзможно колега ,но ако друг има това приложение :) какво правим тогава
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

ентусиаст
Аватар
Кара: 318Ci E46, 530GT

Мнение от MMG » 03 Авг 2013, 13:18

В приложението въвеждаш кода - това ми беше идеята.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530xd F11 individual

Мнение от tekabg » 03 Авг 2013, 21:24

В такъв случай друго приложение дали няма да може да генерира код с който да отключи системата.Един вид крак да се получи.Аз си мисля ,че с нормална клавиатура е най-надежно.Има и вероятност и блутут конекцията нещо да се бъгне и да не могат да се разпознаят двете устройства в един момент тогава какво правим...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330xd

Мнение от xian777 » 04 Авг 2013, 16:37

Колеги, извинявам се, че се намесвам малко :OT: , но няма ли да е по-удобно да се помисли над вариант за безконтактно палене (не включвам отключване, защото при него има бутони на самите дръжки на вратите) - вярно - не е по-надеждно от код за палене, но пък е далеч по-удобно:), а в крайна сметка колите ни трябват за удобство а BMW и за удоволствие :)

Предишна

Назад към E46