Загуба на антифриз
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
40 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- kkrumov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325DА touring
Re: Загуба на антифриз
Не знам с какъв антифриз съм бил досега, но вече съм само с вода, след като съм налял над 10 литра....
- frizzante
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се на вода
Това не е добре. Търси и отстрани проблема и си налей хубав антифриз, той не е само да охлажда а има и смазочни свойства. Водата има и варовик...Виж добре къде сме те насочили с колегите и действай! Ако трябва почисти добре всичко за да се вижда, но с вода ше е още по-трудно да се хване.
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!
- SlipX
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ШЕ 330d (manual)
- Мечтае да кара: bmw f10 m5
- Детайли за колата: M-packet Mtech 1
И аз доливам на около 1000 км по 150-200 гр. Мисля, че това е нормално. Все пак не караме нови коли а 10 и отгоре годишни коли. Видимо нямам течове или сълзения. Пък и сега в тези горещини... 

- kkrumov
- младши ентусиаст
-
Благодаря ви за съветите. Ще я закарам да я прегледат отново и ще ги насоча на какво да обърнат по-голямо внимание!
- NicKo_8
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320d,Peugeot 407SW
- Мечтае да кара: BMW E61
Колега,задължително съобщи резултатите,че май сме много с течовете. 

The Power of Dreams!
- SpLiT
- младши ентусиаст
-
- Кара: Mercedes-Benz E280 4Matic
- Мечтае да кара: отново BMW
Колеги и аз се борих с проблема на "изчезващия антифриз". Първоначално изчезваше по малко, после почна да си изтича когато му скимне. Като резултат, преди няколко месеца смених отново големия термостат, оттам се виждаше че е подлизвало. После се смениха всички пробки с оригинални купени от Дару кар. Теча продължи, ама наистина когато си пожелае. Колата бе закарана при колегата Dimitroff и те откриха че прословутия тройник тече, смениха го и аз си взех колата. НО уви след 3 дни отново теч. Вчера след пълен анализ при Dimitroff се установи, че разширителния ми съд има микро пукнатина и струята излизаща от нея бе по тънка от косъм. Бе сменен с оригинален на момента и вече като са я преглеждали са забелязали, че сълзи и от една от пробките, които както казах бях сменил с чисто нови оригинални... надявам се да съм приключил с този казус, че вече беше почнало да дразни сериозно!
SpLiT написа:Колеги и аз се борих с проблема на "изчезващия антифриз". Първоначално изчезваше по малко, после почна да си изтича когато му скимне. Като резултат, преди няколко месеца смених отново големия термостат, оттам се виждаше че е подлизвало. После се смениха всички пробки с оригинални купени от Дару кар. Теча продължи, ама наистина когато си пожелае. Колата бе закарана при колегата Dimitroff и те откриха че прословутия тройник тече, смениха го и аз си взех колата. НО уви след 3 дни отново теч. Вчера след пълен анализ при Dimitroff се установи, че разширителния ми съд има микро пукнатина и струята излизаща от нея бе по тънка от косъм. Бе сменен с оригинален на момента и вече като са я преглеждали са забелязали, че сълзи и от една от пробките, които както казах бях сменил с чисто нови оригинални... надявам се да съм приключил с този казус, че вече беше почнало да дразни сериозно!
Бате като ти чета поста и ме на вява на мисълта че нещо колата ти грее, не много но достатъчно да започне да прави мизерии по различни места. Ако не сте проверете цялата система, помпа, перка, промивка и т.н. Пробвай също като караш през скритото меню да си следиш известно време температурата.
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Най честите течове са: тройника; рзшерителният съд с микро пукнатина от страната на въздушният филтър. Няма хващане, ако не разглобиш филтъра; И по рядко маркучите. 

- Jimmy_ns
- Потребител
-
- Кара: Е46 320d
- Детайли за колата: BMW E46 320d 150HP (M47N) 2004г
Здрасти колега, миналата година по това време имах абсолютно същия проблем. При мен всичко започна със загряване и загуба на антифриз. Смених водна помпа, термостат, перка и нищо не помогна. Карах с жълт БМВ антифриз и един ден забелязах, че колата пуши след като е изгасена и се оказа, че проблема е от радиатора на EGR-a. Провери го внимателно, но го направи там където могат да го тестват под налягане.
- kkrumov
- младши ентусиаст
-
Здравейте,
проблемът е отстранен. Оказа се, че казанчето ми е лепено от предишен собственик, но въпреки това пръскаше мнооого тънка струйка антифриз. В понеделник ми монтираха ново казанче и към момента нямам липса.
Благодаря Ви за мненията!
проблемът е отстранен. Оказа се, че казанчето ми е лепено от предишен собственик, но въпреки това пръскаше мнооого тънка струйка антифриз. В понеделник ми монтираха ново казанче и към момента нямам липса.
Благодаря Ви за мненията!
Тъкмо щях да ти пиша за казанчето и виждам, че проблема е решен. При мен имаше подобна ситуация - теч от горната част на казанчето - точно в ъгъла. Когато колата загрееше и вдигнеше налягане започаваше да изхвърля много тънка струйка антифриз, а като нивото на течността намалееше проблема не се наблюдаваше. Затова е трудно да се хване в този случай. Трябва да се обърне внимание и на капачката на разширителния съд - тя има винтил, който ако се развали може да повреди казанчето.
При мен проблема е следния, доливам едно и също количество, карам малко и лампата пак светва. Ходих да я обезвъздушават, да гледат за течове уж нямало. Спрях да доливам, като си следя температурата на двигателя и всичко е ок, и после пак същата процедура.
- BMW_1914
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 520dA
При мен губи по около 100 грама на 1000 км и няма откриване от къде - няма течове, няма сълзене .... гледана и е търсен проблема няколко пъти
карам със син антифриз и доливам по стотина грама през месец.

карам със син антифриз и доливам по стотина грама през месец.
- shumi66
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 320Д или Х3 - 3.0Д
Колеги, да не Ви отчайвам но да разкажа какво се оказа при мен миналата година.
Около 30 000км доливах по около 300-400мл./1000км и никъде нямаше теч.
После забелязах , че като я изгася загряла започва да избива от капачката(смених я).
След това изби от радиатора(като го огледах разбрах , че е лепен и го смених).
След няколко хил. км. на магистралата се сцепи разширителния съд(смених го), но вече надуването беше явно и колата прегряваше, протече и тройника. Прибрах се на въже.
Нова гарнитура, вятър на главата, гумички и водачи на клапаните(така и така беше свалена).
Сега вече 25000 всичко е ОК!
Пропуснах да кажа , че смених за вс.случай и водната помпа, термостата и другата пластмасова тръбичка.
Около 30 000км доливах по около 300-400мл./1000км и никъде нямаше теч.
После забелязах , че като я изгася загряла започва да избива от капачката(смених я).
След това изби от радиатора(като го огледах разбрах , че е лепен и го смених).
След няколко хил. км. на магистралата се сцепи разширителния съд(смених го), но вече надуването беше явно и колата прегряваше, протече и тройника. Прибрах се на въже.
Нова гарнитура, вятър на главата, гумички и водачи на клапаните(така и така беше свалена).
Сега вече 25000 всичко е ОК!
Пропуснах да кажа , че смених за вс.случай и водната помпа, термостата и другата пластмасова тръбичка.

40 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3