Въпрос за Турбо...

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Въпрос за Турбо...

Мнение от lucifer686 » 31 Юли 2013, 18:17

Здравейте Колеги....имам няколко въпросчета...използвах търсачката ,намерих някакви неща но мн мн не ми вършат работа...така въпроса ми е дали е възможно монтирането на турбо на двигател 318и феис 143 коня...дали ще издържи двигателя при нормално раздуване на турбината (0.6-0.7 до колкото разбрах от др теми някои двигатели не издържат и се прецакват бързо.. ), с колко ще се вдигне мощността, дали ще има рязка промяна в разхода, ще трябва ли задължително да се подменят други части от рода на бутала, клапани и т.н или може да мине без това.....и най-вече колко горе долу ще струва това така желано от всички удоволствие... мерси предварително... :driving: :driving: :driving: :D :D :D :D :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330D
Мечтае да кара: щраус

Re: Въпрос за Турбо...

Мнение от gazibarev » 31 Юли 2013, 19:45

Нагласи едни излишни 10 бона много време и хора с опит и познания в турбоконверсията и тогава може да ти минават такива мисли... иначе турбокитче от ибей за 2 бона и след три дена освен прецаканото китайско турбо ще имаш един добре прецакан мотор.

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 31 Юли 2013, 22:08

Тоя мотор е много слаб. Хич не се и занимавай.
Si non confectus, non reficiat.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e46 touring

Мнение от desoxr » 31 Юли 2013, 22:37

Zagy написа:Тоя мотор е много слаб. Хич не се и занимавай.

Е това е отговор!Колко такива си счупил!?

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Мнение от BMDrago » 31 Юли 2013, 23:05

:mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от lucifer686 » 31 Юли 2013, 23:37

кофти...наистина колата мн си ме кефи и возия и всичко ама просто имам чувството че е доста спъната(може би тоя двигател) особено ако кача още 2 3 души и направо трябва 1 2 3 да ги цеди човек до червено за да усета някакъв вървеж....аз скоро я купих и почва мн да ме е яд ама човек как да прецени от 1 2 кръгчета....с 2 думи вървеж малко разход много :Д:Д:Д ...ами тогава някакъв друг начин да повдигнем кончетата...преди да я взема имах мицубиши каризма 1.8 115 коня имам чувството че то въври колкото бмвто дори по-добро на старт а то не е с 1 или 2 коня повече а почти 30 ??? мн тъпо...иска ми се някак да променя това...помагайте колеги искам предложения... :Д :help: :help: :help: :help: :?: :?: :?: :idea: :idea: :bowdown:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cHaunepucTa » 31 Юли 2013, 23:44

Смени мотора - ще ти излезе по-евтино :)

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 01 Авг 2013, 0:17

desoxr написа:
Zagy написа:Тоя мотор е много слаб. Хич не се и занимавай.

Е това е отговор!Колко такива си счупил!?

На НФС или насън? :mhihi:
Si non confectus, non reficiat.

Потребител
Аватар

Мнение от lucifer686 » 02 Авг 2013, 23:53

кой мотор е най-добър (в смисъл вървеж , здравина разход...)колко парички горе долу струва а и някои неща от рода на стартер,скорости,динамо,компресор и т.н дали ще стават или ще трябва и те да се подменят с др за дадения двигател....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cHaunepucTa » 04 Авг 2013, 23:22

Човек, какви каризми, какви 115 коня?
Да не би да има някакви проблеми колата, защото специално за мен вървежа особенно на първа, втора и трета си е доволен на тоя мотор. :dunno: На старт на първа и бърза втора трябва да не си иска гумите...
С какъв бензин караш, свещи сменял ли си, проблеми някакви с колата имал ли си?
Колко гори?

lucifer686 написа:...смениха едни съмнителни маркучета и крешката на помпата била изчезнала но проблема с паленето остава...но при мен има и още нещо ...понякога като я вкарам в обороти почти преди червено и в момента на превключване на предавките някой път от 1 на 2 друг път от 2 на 3 точно като зацепи има едно зачудване около 1 2 секунди и после си върви добре ама така се зачудва че направо се едно съм набил спирачката... ? датчици ли , помпа ли , софт ли не се знае... ??? помагайте.. иначе мотора е същия 318 феис 143 коня

Първо си оправи колата, после мисли за турбо! :nono:

:bchug:

Назад към E46