Палене с Код ????
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
Палене с Код ????
Здравейте колеги Започнах едно ново проектче след като завърших този със скоростите:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=34&t=343363 Хрумна ,че искам да направя колата си по "трудна" за крадене..
Идеята ми е от това ,че доста ,често сестра ми взима баварката да кара докато мен ме няма ... повече и харесвало от реното..
Та каква е идеята влизаш в колата даваш на контакт цъкаш да запалиш и нищо... и така ще е докато не въведеш персонален номер .. през клавиатура.. когато въведете правилният код колата може да запали..
Направил съм схема.. сорс кода е написан и мога да го променям както си искам.. първо тествам цялата схема на вратата си и за сега работи безотказно ... като кодова брава..
Темата не е начало на проект а по скоро да събера вашите мнения относно има ли смисъл да се прави цялата тази манипулация.. като аз мисля да е нещо от този сорт.
1.Даваш на контакт
2.Въвеждаш код
3.Имаш примерно 10 сек. да запалиш,ако не запалиш така 3 пъти мога да го направя да вкл. зумер в колата който да пищи...
Имам няколко хрумвания относно какво да изкл. в колата за да не може тя да за запали.. 1 во главното реле което управлява всички тоци..
Ще съм ви благодарен ако дадете своите идей за това как да го направим възможно най-трудно
П.П ето един клип демо версия на схемата която вече е на вратата.. за да видите какво имам предвид..
http://vbox7.com/play:eff8da8e1a
една клавиатурка малка примерно 3х3 скътана някъде под лакътника ще е добре и един малък дисплей примерно...
та темата е за това понеже събирам мнения
и идеи,безначение дали са положителни или отрицателни
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=34&t=343363 Хрумна ,че искам да направя колата си по "трудна" за крадене..
Идеята ми е от това ,че доста ,често сестра ми взима баварката да кара докато мен ме няма ... повече и харесвало от реното..
Та каква е идеята влизаш в колата даваш на контакт цъкаш да запалиш и нищо... и така ще е докато не въведеш персонален номер .. през клавиатура.. когато въведете правилният код колата може да запали..
Направил съм схема.. сорс кода е написан и мога да го променям както си искам.. първо тествам цялата схема на вратата си и за сега работи безотказно ... като кодова брава..
Темата не е начало на проект а по скоро да събера вашите мнения относно има ли смисъл да се прави цялата тази манипулация.. като аз мисля да е нещо от този сорт.
1.Даваш на контакт
2.Въвеждаш код
3.Имаш примерно 10 сек. да запалиш,ако не запалиш така 3 пъти мога да го направя да вкл. зумер в колата който да пищи...
Имам няколко хрумвания относно какво да изкл. в колата за да не може тя да за запали.. 1 во главното реле което управлява всички тоци..
Ще съм ви благодарен ако дадете своите идей за това как да го направим възможно най-трудно

П.П ето един клип демо версия на схемата която вече е на вратата.. за да видите какво имам предвид..
http://vbox7.com/play:eff8da8e1a
една клавиатурка малка примерно 3х3 скътана някъде под лакътника ще е добре и един малък дисплей примерно...
та темата е за това понеже събирам мнения

Re: Палене с Код ????
точно тази функция с код я има на големияп борд компютър на Е34, например, я разгледай дали и при теб няма нещо подобно фабрично
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
По-разпространения вариант е монтаж на скрит прекъсвач. По-лесно е за изпълнение, но ако го намерят палят колата.. докато с кода ще се откажат бързо като видят клавиатурата.
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
MMG написа:По-разпространения вариант е монтаж на скрит прекъсвач. По-лесно е за изпълнение, но ако го намерят палят колата.. докато с кода ще се откажат бързо като видят клавиатурата.
Kaто видят клавиатурата може направо да я изтръгнат и да свържат кабелите. Незнам какво представлява схемата, но ако са два входящи кабели + и - или просто прекъснат кабел за релето ще е елементарно да се запали.
Към автора: чувал съм за някакви прекъсвачи които се монтирали зад арматурното табло и с доближаване на магнит се активират... Диагностична букса размяна на кабели + с - или прекъсването им. ЕВС модула за обучаване на ключове и той, ако се деактивира по някакъв начин мисля, че би било добре. Просто идея. Иначе темата е чудесна нека се доразвие и колегите дадат повече идеи.
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- hacker4eto1
- ентусиаст
-
Ето я схемата значи колеги не е задължилтено цялата платка да е на едно място може централният модул да е скрит а пред вас да е само клавиатурата на пример.. тогава дори и да укасяват жици не ще стане нищо.. другият вариант е малко по скъпият да се направи схемата с блутоот и да се премахне връзката с кабели между транзистора който управлява релето и микроконтролера.. като релето може да е скрито пак някъде и само по блуетоот да се управлява 

П.П РИд ампули се наричат колега 2 пластини в стъклен корпус който при доближаване на магнитно поле се укасяват.

П.П РИд ампули се наричат колега 2 пластини в стъклен корпус който при доближаване на магнитно поле се укасяват.
- spower
- старши ентусиаст
-
П.П РИд ампули се наричат колега 2 пластини в стъклен корпус който при доближаване на магнитно поле се укасяват.[/quote]
Да точно за това имах в предвид. А ако се прекъсне горивната помпа и се направи с рид ампула прекъсвача дали ще е стабилен контакта и дали няма да прекъсва при движение...
Да точно за това имах в предвид. А ако се прекъсне горивната помпа и се направи с рид ампула прекъсвача дали ще е стабилен контакта и дали няма да прекъсва при движение...

- jonybravo_bg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318i , 143hp
- Детайли за колата: е46
тази тема трябва да се обсъжда внимателно защото и крадците четат форуми 

- spower
- старши ентусиаст
-
jonybravo_bg написа:тази тема трябва да се обсъжда внимателно защото и крадците четат форуми
Тези неща са им ясни, но ако случат на такъв автомобил няма да рискуват да се занимават с мултицета да търсят кой кабел от къде е

- hacker4eto1
- ентусиаст
-
Колеги днес размишлявах на идеята ,е можем да махнем клавиатурата а на нейно място само един дисплей със тъчскриин 

hacker4eto1 написа:Колеги днес размишлявах на идеята ,е можем да махнем клавиатурата а на нейно място само един дисплей със тъчскриин
И да счупят колата заради дисплея.
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
Е този дисплей няма да е на предното таблоо... и колко е един дисплей 10 на 10... струва най-много 35 лева....
- Дидо85
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 3.2i CSL '03
Той дисплеят е малък, ама да не го помислят за някаква ценна техника нещо навигация/таблет.
- An4oOo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X5 e53 3.0d 218ps
- Мечтае да кара: X5 ///M - печка :D
- Детайли за колата: Зла печка :D

Иначе клавиатурка/дисплей, мисля, че удобно място да се монтира и да не се вижда е в подлакътника. Отваряш, цъкаш кода, затваряш. Чиста работа

- hacker4eto1
- ентусиаст
-
An4oOo написа::OT: И след 3-4 години гледаш някой си продава 7цата с такава клавиатурка и отдоло в информацията пише "Участвала е в снимките на "Транспортьорът""![]()
Иначе клавиатурка/дисплей, мисля, че удобно място да се монтира и да не се вижда е в подлакътника. Отваряш, цъкаш кода, затваряш. Чиста работа
Точно това място написах в първият пост колега в подлакътника

- pepi_grafa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320D 99г.
Колега,за малката жабка мислил ли си?Малка клав. на капака,а дисп. със някаква "нежна" стойка вътре... 

20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2